Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι με Μουστάρδα και Γλυκό Κρασί Σάμου – Tenderloin with Mustard and Sweet Samos Wine

Μια άλλη πρόταση για ψαρονέφρι στην κατσαρόλα, όχι ψητό, όπως συνηθίζουμε. Γίνεται ένα υπέροχο Κυριακάτικο ή εορταστικό πιάτο που θα το αγαπήσουν όλοι. Το συνοδεύουμε με ό τι μας αρέσει!
Το κρέας διατηρείται μαλακό, λιώνει στο στόμα και η σάλτσα με το γλυκό κρασί το κάνει εξαιρετικά γευστικό και πικάντικο! Δοκιμάστε το!






Τα Υλικά

700γραμ. ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
½ φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί Σάμου
2 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές πουρές πατάτας με μανιτάρι, σε νιφάδες
1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ο χυμός ½ λεμονιού

Τηγανητές πατάτες ή πουρές ή ρύζι μπασμάτι με βούτυρο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ.





Προσθέτουμε και τόσο νερό, όσο να σκεπάζεται το κρέας, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε το κρέας για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το μόνο μία φορά. Ρίχνουμε αλάτι και φροντίζουμε η σάλτσα να καλύπτει το κρέας.


Σ΄ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, ελάχιστο νερό και τις νιφάδες πατάτας. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρευμα, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές από το ζωμό του κρέατος, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα καλά, για να πάει το μείγμα παντού.
Μαγειρεύουμε ακόμα για ελάχιστα λεπτά.



Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό και το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή λευκό ρύζι με βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του.


Καλή όρεξη!

12 σχόλια:

  1. Νόστιμο φαγάκι!
    Εύκολο που αρέσει σε όλους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
      Όντως είναι εύκολο και πολύ νόστιμο! Αρέσει σε μικρούς, ακόμα και στους δύσκολους, αλλά και σε μεγάλους!
      Δεν μένει κανείς παραπονεμένος!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Αμάν!!! Λουκούμι θα σου έγινε!!
    Με πατάτες τηγανιτές το θέλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκούμι, όπως το λες, Πέπη μου, και με τις πατατούλες απογειώθηκε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο το πιάτο σου Ελένη μου κι αφού έχει και "Γλυκό Κρασί Σάμου" μπαίνει κατευθείαν στη λίστα των αγαπημένων ;)
    Φιλιά
    Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Το Σαμιώτικο κρασί με το συγκεκριμένο κρέας ταιριάζει καταπληκτικά!
      Να μη μιλήσω για τη σάλτσα του!!! Νοστιμιά ξεχωριστή!
      Χαιρετισμούς στην όμορφη Σάμο!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. πολυ ενδιαφερουσα και αυη η συνταγη ,το ψαρονεφρι οπως ειπες το εχουμε συνηθισει ψητο,μου αρεσε και η εκδοχη του μαγειρευτου και η αψογη επιλογη της τηγανιτης πατατας μμμμιιιιαααμιιι!!!!!!!!!
    καλο μηνα Ελενη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγειρευτό διατηρείται μαλακό και ζουμερό! Η σάλτσα του είναι νόστιμη και ξεχωριστή!
      Για την τηγανιτή πατάτα τι να πω!!!
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το πιάτο σου Ελένη!!! Μου άρεσε η εκδοχή αυτή!!!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Κική μου!
      Άργησα λίγο να σας απαντήσω!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  6. Και μόνο που έχει σαμιώτικο κρασί μέσα Ελένη μου φαντάζομαι τη γεύση του, υπέροχο το σημερινό σου πιάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, η σάλτσα του είναι εξαιρετική! " Κλέβει την παράσταση!"
      Εκπληκτικό το Σαμιώτικο κρασί!
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή