Μια άλλη πρόταση για ψαρονέφρι στην κατσαρόλα, όχι ψητό, όπως συνηθίζουμε.
Γίνεται ένα υπέροχο Κυριακάτικο ή εορταστικό πιάτο που θα το αγαπήσουν όλοι. Το
συνοδεύουμε με ό τι μας αρέσει!
Το κρέας διατηρείται μαλακό, λιώνει στο στόμα και η σάλτσα με το γλυκό
κρασί το κάνει εξαιρετικά γευστικό και πικάντικο! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
700γραμ. ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
½ φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί Σάμου
2 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές πουρές πατάτας με μανιτάρι, σε νιφάδες
1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ο χυμός ½ λεμονιού
Τηγανητές πατάτες ή πουρές ή ρύζι μπασμάτι με βούτυρο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό
τηγάνι, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 5
λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό για να εξατμιστεί το
αλκοόλ.
Προσθέτουμε και τόσο νερό, όσο να σκεπάζεται το κρέας, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε το κρέας για
περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το μόνο μία φορά. Ρίχνουμε αλάτι και φροντίζουμε
η σάλτσα να καλύπτει το κρέας.
Σ΄ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, ελάχιστο νερό και τις νιφάδες πατάτας. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρευμα, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές από το ζωμό του κρέατος, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα καλά, για να πάει το μείγμα παντού.
Μαγειρεύουμε ακόμα για ελάχιστα λεπτά.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό και το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή
λευκό ρύζι με βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
Καλή όρεξη!
Νόστιμο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο που αρέσει σε όλους!
Φιλιά
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΌντως είναι εύκολο και πολύ νόστιμο! Αρέσει σε μικρούς, ακόμα και στους δύσκολους, αλλά και σε μεγάλους!
Δεν μένει κανείς παραπονεμένος!
Φιλιά
Αμάν!!! Λουκούμι θα σου έγινε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πατάτες τηγανιτές το θέλω!!!
Λουκούμι, όπως το λες, Πέπη μου, και με τις πατατούλες απογειώθηκε!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Υπέροχο το πιάτο σου Ελένη μου κι αφού έχει και "Γλυκό Κρασί Σάμου" μπαίνει κατευθείαν στη λίστα των αγαπημένων ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!!!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Το Σαμιώτικο κρασί με το συγκεκριμένο κρέας ταιριάζει καταπληκτικά!
ΔιαγραφήΝα μη μιλήσω για τη σάλτσα του!!! Νοστιμιά ξεχωριστή!
Χαιρετισμούς στην όμορφη Σάμο!
Φιλιά
πολυ ενδιαφερουσα και αυη η συνταγη ,το ψαρονεφρι οπως ειπες το εχουμε συνηθισει ψητο,μου αρεσε και η εκδοχη του μαγειρευτου και η αψογη επιλογη της τηγανιτης πατατας μμμμιιιιαααμιιι!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο μηνα Ελενη!!!!
Μαγειρευτό διατηρείται μαλακό και ζουμερό! Η σάλτσα του είναι νόστιμη και ξεχωριστή!
ΔιαγραφήΓια την τηγανιτή πατάτα τι να πω!!!
Καλό βράδυ
Πολύ ωραίο το πιάτο σου Ελένη!!! Μου άρεσε η εκδοχή αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ, Κική μου!
ΔιαγραφήΆργησα λίγο να σας απαντήσω!
Φιλάκια πολλά
Και μόνο που έχει σαμιώτικο κρασί μέσα Ελένη μου φαντάζομαι τη γεύση του, υπέροχο το σημερινό σου πιάτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου, η σάλτσα του είναι εξαιρετική! " Κλέβει την παράσταση!"
ΔιαγραφήΕκπληκτικό το Σαμιώτικο κρασί!
Καλό σου βράδυ