Μια πραγματικά νοστιμότατη σούπα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια ή
βράδια που θα την αγαπήσετε. Πλούσια και χορταστική, λόγω των πολλών υλικών της,
αρωματική και δυναμωτική, με συνδυασμό κρέατος και χορταρικών. Ο Μεσογειακός
τραχανάς, που μου τον έμαθε η καλή φίλη Πηνελόπη από το Άρωμα Βανίλιας, προσθέτει
γεύση, δένει τα υλικά της σούπας και της χαρίζει μια υπέροχη υφή!
Φροντίστε να σας περισσεύσει και λίγη ποσότητα, για να ευχαριστήσετε όσους
θα σας ζητήσουν και δεύτερο πιάτο! Αυτό είναι σίγουρο!
Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για 5-6 μερίδες)
1200-1500γραμ. μοσχάρι με κόκκαλο, κομμένο σε κομμάτια (κατά προτίμηση ελιά)
100 γραμμ. τραχανάς Μεσογειακός (με αλεύρι και λαχανικά, γλυκός) ή και
λιγότερος
70ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ολόκληρα
3 καρότα, κομμένα στη μέση κατά μήκος
4-5 κλωνάρια σέλερι
2 πράσα, το λευκό μόνο μέρος
2 ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τους σπόρους
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε τέταρτα
3 ροδέλες φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
2 καυτερές πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά σπόροι πολύχρωμο πιπέρι
Ο χυμός ½ ζουμερού λεμονιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπαστεί το κρέας και τα χορταρικά ή το
βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας, ακολουθώντας τις οδηγίες της. (Σ΄αυτή την
περίπτωση προσέχουμε την ποσότητα του νερού).
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το
αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά το βράζουμε σε μία σουπιέρα. Αφαιρούμε με
προσοχή τα κόκκαλα.
Αποσύρουμε και την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με το ραβδομπέντερ λιώνουμε τα
χορταρικά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή.
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και, όταν πάρει βράση,
ρίχνουμε τον τραχανά. Βράζουμε τη σούπα, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.Αλατίζουμε επί πλέον, αν χρειάζεται και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μέσα σε μπολ ή βαθιά πιάτα, προσθέτοντας κι ένα
κομμάτι κρέας.
Πασπαλίζουμε με κόκκους πολύχρωμου πιπεριού.
Καλή όρεξη!
Τραχανάς Μεσογειακός
Συστατικά
Σιμιγδάλι, αλεύρι, μανιτάρια αποξηραμένα, πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτα,
καρότο, σέσκουλο, μαραθόσπορος, σέλερι, πατάτα, κρεμμύδι
Οδηγίες για μια απλή Τραχανόσουπα
Βράζουμε ένα μέρος τραχανά σε πέντε μέρη αλατισμένο νερό για δέκα περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε την τραχανόσουπα με τριμμένη φέτα, μπούκοβο και λίγο έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο.
Απιυανη!!!!!! Ολα τα υλικα μου αρεσουν παααααρα παρα πολυ!!! Μπραβο Ελενη. 100% του γουστου μου η σουπα σου σημερα!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπιθανη ηθελα να πω...
ΔιαγραφήΧρυσαυγή, είναι νοστιμότατη και θα αρέσει και στις μικρές σου.
ΔιαγραφήΜη σε νοιάζει για τις παραδρομές, συμβαίνουν αυτά!
Φιλάκια πολλά
.....έριξες και λίγο τζίντζερ να το κάνεις εξωτικό!!! χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια χειμωνιάτικη σουπίτσα!!!
Ο τραχανάς με τρελλαίνει!!
Μπήκε και το εξωτικό, Πέπη μου! Το λατρεύουμε το τζίντζερ.
ΔιαγραφήΚι αυτός ο τραχανάς με τα λαχανικά δένει υπέροχα!
Φιλιά!
ποσο την ζηλεψα τωρα αυτη την σουπιτσα!!!!!!τελεια,απιθανη!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσα να σου στείλω, έστω λίγη!
ΔιαγραφήΕίναι σίγουρη ότι θα σου άρεσε πολύ!
Πιάτο εποχής που λένε! Μόνο με την εικόνα του ζεσταίνεται κανείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πιάτο εποχής. Ευαγγελία μου, νόστιμο και χορταστικό!
ΔιαγραφήΤρώγεται πολύ ευχάριστα από όλους!
Καλό σου βράδυ!