Δύο συνταγές για πανεύκολα Σοκολατάκια, πολύ νόστιμα και αρωματικά και με υπέροχο συνδυασμό υλικών!
Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν εξαιρετικά με τη σοκολάτα. Αν και αρωματισμένα με ρούμι ή κονιάκ δεν καλύπτουν τα αρώματα των
εσπεριδοειδών. Αντίθετα τα απελευθερώνουν και τα αναδεικνύουν με την πρώτη
μπουκιά! Δοκιμάστε τα!
1. Με Φουντούκια και Nutella
Τα Υλικά
20 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψημένα και χονδροτριμμένα φουντούκια
300γραμ. νουτέλα
2 κουταλιές ρούμι
1 κουταλάκι ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
Κακάο άγλυκο, σκόνη
Χαρτάκια για τρουφάκια
Οδηγίες
Βάζουμε τα σοκολατάκια σε χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία!
2. Με Καρύδια
Τα Υλικά
25 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, κομμένη στη μέση
100 ml κονιάκ
Χαρτάκια για τρουφάκια
1 ½ πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα (300γραμ.)
1 κουταλιά ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας
Οδηγίες
Βάζουμε τα δαμάσκηνα μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε
καλά και σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη. Τα αφήνουμε
σκεπασμένα όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ.
Γεμίζουμε κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι, ψίχα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το
ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βουτάμε κάθε γεμιστό δαμάσκηνο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού στη λιωμένη
σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μικρό κουταλάκι
μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στο καθένα λίγη ακόμα
σοκολάτα.
Αφήνουμε τα σοκολατάκια να σταθεροποιηθούν και κατόπιν τα βάζουμε για λίγο στο
ψυγείο. Όταν έχουν παγώσει, τα ξεκολλάμε προσεκτικά και τα βάζουμε στα ειδικά
χαρτάκια.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Αγαπημένα σοκολατάκια.Η συνταγή μου μοιάζει με τη δεύτερη εκδοχή σου και είναι από τα αγαπημένα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Βαγγελιώ!
ΔιαγραφήΗ δεύτερη εκδοχή είναι πολύ γνωστή ενώ με την πρώτη πειραματίστηκα και βγήκε κι αυτή εξαιρετική!
Εμείς αγαπάμε και τις δύο εκδοχές!
Πω πω!! Η πρώτη βερσιόν πολύ μου αρέσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι οτι η δεύτερη δεν είναι καλή αλλά με τη νουτέλα και τα φουντούκια γίνονται πιο κολασμένα!!!
Όντως η πρώτη εκδοχή είναι διαφορετική και πανεύκολη!
ΔιαγραφήΕγώ πάντως σε κερνάω και από τα δύο!
Καλή σου μέρα, Πέπη!
Φιλάκια
Τέλεια τρουφάκια Ελένη! Μου αρέσει που έβαλες ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στη δεύτερη συνταγή, υγιεινότερα και νοστιμότερα ;) Κι η πρώτη με τη νουτέλα, εξαιρετική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Ελεάννα!
ΔιαγραφήΠροσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ υλικά υγιεινά, αν και πάντα δεν είναι εύκολο.
Καλή σου μέρα!
Πολύ όμορφα και σαν χριστουγεννιάτικα κεράσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά με τα δαμάσκηνα γεμισμένα με καρύδι και καλυμμένα με σοκολάτα, θυμάμαι την μητέρα μου να τα φτιάχνει χρόνια τα Χριστούγεννα!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Καλημέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΚι εμείς συνηθίζαμε τη δεύτερη εκδοχή! Αλλά και η πρώτη που έγινε πρώτη φορά και είχε επανάληψη είναι εξαιρετική!
Συμφωνώ μαζί σου για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα!
Φιλάκια πολλά!
Και οι δύο προτάσεις Ελένη μου, είναι απολαυστικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ δεν λέμε όχι σε σοκολατένιο κέρασμα με φρούτα και ξηρούς καρπούς :-)) και ειδικά αν έχουν τόσο δ ωραία παρουσίαση όπως τα δικά σου.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Χαίρομαι πολύ, Πηνελόπη μου, που σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΗ αγάπη σας για τη σοκολάτα είναι γνωστή! Επιφυλάσσομαι για κέρασμα!
Φιλάκια πολλά!
Τα σοκολατάκια Ελένη είναι πάντα ευπρόσδεκτα και αν είναι και σπιτικά σαν τα δικά σου ακόμα καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΠλέον δεν αγοράζω σοκολατάκια από έξω, τα φτιάχνω εγώ!
Καλή σου μέρα!
Καλημερα Ελενη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφρουτα ξηροι καρποι σοκολατα.....χριστουγεννα!!!!!!!!Τελεια τα σοκολατασια σου!!!!!
καλη και γλυκια εβδομαδα!!!!
Καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΌντως ο συνδυασμός σοκολάτας και ξηρών καρπών είναι εξαιρετικός! Αλλά και άρωμα εσπεριδοειδών, απαραίτητο.
Φιλιά
Eλεν εγω θα κεραστώ και από τα δύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία κεράσματα και τα δαμάσκηνα με τη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς πάνε τέλεια.
Φιλιά πολλά :)
Καλή σου μέρα, Marion!
ΔιαγραφήΚαι βέβαια να κεραστείς και από τα δύο! Θα χαρώ πολύ!
Εμείς φτιάξαμε και δεύτερη δόση, γιατί τα κεράσαμε!
Φιλάκια