Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παϊδάκια Κοτόπουλου Ψητά με Σάλτσα Λεμονιού και Μουστάρδας – Grilled Chicken Chops with Lemon and Mustard Sauce

Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων! Στολίζει λαχταριστό, ροδοψημένο, τραγανό και αρωματισμένο με κάθε λογής μπαχαρικά ή αρωματικά το οικογενειακό τραπέζι και καταναλώνεται ζεστό και ζουμερό!
Μπορούμε όμως να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό και να το κομματιάσουμε σε παϊδάκια, μικρές μπουκίτσες που θα μαριναριστούν και θα ψηθούν σε λιγότερο χρόνο αλλά θα δώσουν ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!






Τα Υλικά

1 κοτόπουλο, 1200-1500γραμ. περίπου, κομμένο παϊδάκια
Το ξύσμα ενός λεμονιού
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα, πικάντικη
½ κουταλάκι turmeric, σκόνη
2 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά  φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Μικρές Αραβικές πίτες, ψημένες και κομμένες στη μέση
Μια ανάμεικτη φρέσκια σαλάτα
Ένα βαζάκι τουρσί της αρεσκείας μας
Σάλτσα λεμονιού και μουστάρδας

Οδηγίες

Φοράμε ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως και πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Το σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας, ελέγχουμε, αν έχει καθαριστεί σωστά και δεν αφαιρούμε το δέρμα του.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα σ΄ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε το μπολ με καπάκι ή αντικολλητική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.



Βγάζουμε τα κομμάτια από το ψυγείο και τα βάζουμε σε σειρές μέσα σ΄ένα ταψί. Δεν χρησιμοποιούμε το υγρό που έχει σχηματιστεί μέσα στο μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο έχτρα αλάτι.










Ψήνουμε στο γκριλ, τοποθετώντας το ταψί στη μέση περίπου του φούρνου, για να ψηθεί το κοτόπουλο καλά και να μην καεί.
Όταν ροδίσει, γυρίζουμε τα κομμάτια και από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας πιρούνας.





Σερβίρουμε τα παϊδάκια ζεστά, πάνω σε ψημένες Αραβικές πίτες και τα συνοδεύουμε με Σάλτσα λεμονιού και μουστάρδας, φρέσκια σαλάτα και κρεμμύδια ή άλλο τουρσί.


Καλή όρεξη!


Σάλτσα Μουστάρδας

 Τα Υλικά

⅛ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ο χυμός δύο λεμονιών
2 κουταλιές μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
Ελάχιστο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Χτυπάτε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέσα σ΄ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν σαν κρέμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

7 σχόλια:

  1. Ωραίο κι αρωματικό κοτόπουλο! Ο κουρκουμάς είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά, τόσο ευέλικτος και με ωραίο αποτέλεσμα. Αν πω στον χασάπη να κόψει το κοτόπουλο για μένα θα ξέρει; Γιατί δεν έχω ιδέα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ελεάννα!
      Ο κουρκουμάς είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά και ταιριάζει πάρα πολύ με το κοτόπουλο.
      Του δίνει χρώμα αλλά και άρωμα.
      Και βέβαια να πεις στο χασάπη σου να σου το κόψει έτσι, αυτός ξέρει!
      Δεν υπάρχει πρόβλημα!

      Διαγραφή
  2. πωωπωωω τι ωραιο,τελειο πιατο!!!!παιδακια κοτοπουλου,μα τι ωραια ιδεα!!!στην ουσια τα παιδακια ειναι ο τροπος που θα κοψουμε το κοτοπολο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, είναι ο τρόπος κοψίματος του κοτόπουλου!
      Το μικρά κομμάτια μαρινάρονται εύκολα και γίνονται νοστιμότατα.
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. καλησπερα και απο εμενα.το συγκεκριμμενο κοτοπουλακι το τιμαμε πολυ συχνα στο μπαρμπεκιου.η χαρα των εγγονιων οαν ψηνει ο παππους.αν ειστε κοντα σε μαγαζι με κοτοπουλα κοντοχρηστου ζητηστε παιδακια.αυτο για την ελεαννα που ρωταει.καλη εβδομαδα σε ολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο χαίρομαι που βρήκα το blog σου! Οι συνταγές που δίνεις φαίνονται πολύ καλές! θα δοκιμάσω σίγουρα το κοτοπουλάκι και θα σου πω εντυπώσεις! εννοείται πως έγινα μέλος! Σε περιμένω και απ'το δικό μου! φιλιά!

    www.fashionizein.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή