Είναι υπέροχος ο Πολίτικος Χαλβάς, με διαφορετική γεύση από τον κλασικό
σιμιγδαλένιο και πολλά αρώματα!
Μοσχοβολάει όλο το σπίτι, όσο τον ετοιμάζουμε, φρέσκο βούτυρο και γάλα και
απλώνεται παντού το γλυκό άρωμα της βανίλιας!
Όταν τελειώσει και προσθέσουμε και την κανέλα τα αρώματα γίνονται
μεθυστικά!
Ένα γλυκό πολύ γευστικό και νόστιμο, ιδανικό για απογεύματα με τσάι ή καφέ στο σπίτι, οικογενειακά ή με παρέα. Δοκιμάστε τον!
Τα Υλικά
2 ½ χονδρό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
2 κουταλάκια ζάχαρη με βανίλια
80γραμ. κουκουνάρια
Τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
και το καπάκι της, για να απορροφηθούν οι υδρατμοί. Αφήνουμε τον χαλβά να γίνει
χλιαρός.
Όταν πρόκειται να τον σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη
κανέλα.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ένα κουταλάκι μέλι πορτοκαλιάς ή ανθέων, τέλειος συνδυασμός!
Καλή επιτυχία!
Με "τσάκισες" Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι κυδώνια έψησα με καστανή ζάχαρη, για να γλυκαθεί το απόγευμα μας, αλλά τώρα με έχεις ξεσηκώσει για τα καλά!
Και το χειρότερο είναι ότι έχω όλα τα υλικά :-)))
Με συγχωρείς, Πηνελόπη μου, δεν το έκανα σκόπιμα!!! Δεν το ήξερα να σε καλέσω!
ΔιαγραφήΑν δοκίμασες τη συνταγή, ελπίζω να σας άρεσε.
Καλό σας βράδυ!
Αυτός ο χαλβάς μ' αρέσει!! Με γάλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, Πέπη μου, γίνεται πολύ αρωματικός και όχι πολύ γλυκός, όπως ο κλασικός. Οπότε, καταλαβαίνεις, εξαφανίζεται!
ΔιαγραφήΑν τον δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
Μία διαφορετική πρόταση για το διαχρονικά νόστιμο γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπώ πολύ και στις περιόδους νηστείας το φτιάχνω αρκετά συχνά.
Η πρόταση σου Ελένη μου είναι πολύ ελκυστική και ενδιαφέρουσα ,με την καταπληκτική εμφάνιση του χιονένιου χρώματος να επικρατεί!!!
Πραγματικά αρωματικός ,έλκει όχι μόνο με τα αρώματα του,αλλά και με την επιβλητική του όψη,που σε κατευθύνει στην απόφαση της άμεσης παρασκευής του.
Καλό σου βράδυ Ελένη μου!!!!!
Αυτόν το χαλβά ήθελα να τον φτιάξω από τότε που διάβασα τη Λωξάνδρα της Μ. Ιορδανίδου. Τον έφτιαχνε σε χαρές, σε οικογενειακές συγκεντρώσεις αλλά και όταν είχε εκωευριστεί από κάτι (βλέπε: όταν ό Τούρκος αγάς της έκλεψε τη γάτα) για να γλυκαθεί και να ξεχάσει τον εκνευρισμό της! Πολύ εντύπωση μου είχε κάνει τότε!
ΔιαγραφήΚαι να που ήρθε η ώρα του, Φωτεινή μου!
Μας άρεσε πάρα πολύ!
Φιλάκια πολλά
πανεμορφος και σιγουρα πεντανοστιμος χαλβας,δεν ειχα ξανα δει αυτην την εκδοχη!!!Ευχαριστουμε Ελενη για την υεροχη προταση σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ νόστιμος, αφράτος και αρωματικός. Διαφέρει από τον κλασικό στη γεύση και την εμφάνιση.
ΔιαγραφήΌταν αποφασίσεις να τον δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου.
Καλό σου βράδυ!
Ελενάκι μου στον χαλβά, σίγουρα το χεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσους έχεις φτιάξει, είναι όλοι πετυχημένοι!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Το έχω, Έλενά μου, και κάνω συλλογή σχετικών συνταγών! Έχω μερικές ακόμα να σας παρουσιάσω.
ΔιαγραφήΠάντως ευχαριστώ πολύ για το θετικότατο σχόλιο!
Φιλάκια πολλά
Παραδοσιακή, πολίτικη νοστιμιά ο χαλβάς σου, Ελένη μου! Πολύ πλούσια γεύση και άρωμα! Καλοφάγωτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου! Την παράδοση της Πόλης καλό είναι τη συνεχίζουμε.
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ
Πολλά φιλιά
αχ ναι...ειναι τελειος.εχω φαει και ειναι πεντανοστιμος.και ο δικο σας ειναι ολα τα λεφτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ θερμά για το σχόλιο και την επίσκεψη!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!