Ένα νόστιμο, πικάντικο, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο με αγαπημένα ζυμαρικά.
Με έντονο χρώμα και γεύση μοιάζει σαν καλωσόρισμα και αποπνέει σπιτική θαλπωρή
!
Ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι τέλειο για το κύριο γεύμα μιας ημέρας με
πολλές υποχρεώσεις και τρέξιμο, όπως είναι η Δευτέρα.
Ας το απολαύσουμε ζεστό μ΄ ένα ποτήρι
καλό κρασί! Μας αξίζει!
Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)
500γραμ. τρίχρωμες χυλοπίτες, από εργαστήριο
200γραμ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς πολύ λίπος
50ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
20-25 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες φετάκια
1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους
1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα τομάτας με βασιλικό ή του εμπορίου
1 κουταλάκι πελτέ τομάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε ελαφρά αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις
οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το νερό δεν χρειάζεται να είναι
πολύ αλλά να υπολογίσουμε τόσο, όσο να τις σκεπάζει.
Ρίχνουμε σ΄ ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή
φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας
συνεχώς.
Συνεχίζουμε για ένα ακόμα λεπτό το σοτάρισμα.
Τότε ρίχνουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του λουκάνικου και τις χυλοπίτες με μια
τρυπητή κουτάλα (δεν χρειάζεται να τις σουρώσουμε) και ανακατεύουμε καλά, για να
πάει παντού η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Τις σερβίρουμε ζεστές. Καλή όρεξη!
Φαγητό που θα το φάω μέχρι σκασμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη ελπίζω οτι είναι από τα τελευταία χειμωνιάτικα πιάτα, όχι γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά γιατί δεν αντέχω άλλο το κρύο.
Το τρώω βέβαια και την άνοιξη χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ξέρεις, ζυμαρικά και Χρυσαυγή, ταυτίζονται!
Σούπερ γεύση!!!!!!!!
Τα φιλιά μου σου στέλνω!
Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΤα ζυμαρικά τα αγαπάμε όλοι αλλά πρέπει να τα τρώμε με μέτρο!
Όσο για το κρύο εδώ είναι ευπρόσδεκτο. Η συνεχής ζέστη δεν υποφέρεται.
Να περνάς καλά, φίλη μου.
Φιλάκια πολλά.
Πεινάααααααααααααωωωωωωωωωωω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε μου σε πιατέλα....μπόλικες χυλοπίτες με μπόλικη σάλτσα και λουκάνικο!!!!!
Μπράβο!!! Πολύ σπέσιαλ!!!
Πέπη, ευχαρίστως σου ετοιμάζω μια ολόκληρη πιατέλα για σένα μόνο!
ΔιαγραφήΚόπιασε!
Καλή σου μέρα!
Ένα πιάτο ιδανικό για να ξεκινήσουμε δυναμικά την εβδομάδα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και πραγματικά με ένα ποτήρι κρασί το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα θεσπέσιο γεύμα!
Καλημέρα, Αντιγόνη!
ΔιαγραφήΕίναι ένα νόστιμο με παραδοσιακή γεύση πιάτο και με αγαπημένα ζυμαρικά.
Κανείς μας δεν του αντιστέκεται.
Φιλάκια
Υπέροχες οι χυλοπίτες σου Ελένη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα!
Να είσαι καλά, Κική μου!
ΔιαγραφήΚερνάω το μεσημέρι!
Φιλάκια
Μέσα στα αρώματα αυτή η μακαρονάδα! Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.foodaki.gr
Καλή σου μέρα, Ελεάννα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλιά
Υπέροχο πιάτο και πολυχρωμο,θα έχει σιγουρα και πολυ ωραία γεύση ,καλοφάγωτο,καλο βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Νέλη!
ΔιαγραφήΌντως έγιναν πολύ νόστιμες οι χυλοπίτες!
Όντως Ελένη μου καταπληκτική η συνταγή, εύκολη και χορταστική!!! Φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή