Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πικάντικες Τρίχρωμες Χυλοπίτες

Ένα νόστιμο, πικάντικο, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο με αγαπημένα ζυμαρικά. Με έντονο χρώμα και γεύση μοιάζει σαν καλωσόρισμα και αποπνέει σπιτική θαλπωρή !
Ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι τέλειο για το κύριο γεύμα μιας ημέρας με πολλές υποχρεώσεις και τρέξιμο, όπως είναι η Δευτέρα.
Ας το απολαύσουμε ζεστό μ΄ ένα ποτήρι  καλό κρασί! Μας αξίζει!



Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)

500γραμ. τρίχρωμες χυλοπίτες, από εργαστήριο
200γραμ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς πολύ λίπος
50ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
20-25 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες φετάκια
1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους
1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα τομάτας με βασιλικό ή του εμπορίου
1 κουταλάκι πελτέ τομάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε ελαφρά αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το νερό δεν χρειάζεται να είναι πολύ αλλά να υπολογίσουμε τόσο, όσο να τις σκεπάζει.








Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε πάνω σε μέτρια, χωρίς λάδι, με όσο λίπος βγάλει. Το κρατάμε ζεστό.







Ετοιμάζουμε τα χορταρικά και τις ελιές.
Ρίχνουμε σ΄ ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε πάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας συνεχώς.







Μόλις μαραθούν και μοσχομυρίσουν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε, για ν΄ αναδειχθούν τα αρώματα.
Συνεχίζουμε για ένα ακόμα λεπτό το σοτάρισμα.









Προσθέτουμε τις ελιές, τη σάλτσα τομάτας και 4 κουταλιές από το νερό του ζυμαρικού. Ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.







Τότε ρίχνουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του λουκάνικου και τις χυλοπίτες με μια τρυπητή κουτάλα (δεν χρειάζεται να τις σουρώσουμε) και ανακατεύουμε καλά, για να πάει παντού η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.


Τις σερβίρουμε ζεστές. Καλή όρεξη!



13 σχόλια:

  1. Φαγητό που θα το φάω μέχρι σκασμού.
    Ελένη ελπίζω οτι είναι από τα τελευταία χειμωνιάτικα πιάτα, όχι γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά γιατί δεν αντέχω άλλο το κρύο.
    Το τρώω βέβαια και την άνοιξη χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Ξέρεις, ζυμαρικά και Χρυσαυγή, ταυτίζονται!
    Σούπερ γεύση!!!!!!!!

    Τα φιλιά μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
      Τα ζυμαρικά τα αγαπάμε όλοι αλλά πρέπει να τα τρώμε με μέτρο!
      Όσο για το κρύο εδώ είναι ευπρόσδεκτο. Η συνεχής ζέστη δεν υποφέρεται.

      Να περνάς καλά, φίλη μου.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  2. Πεινάααααααααααααωωωωωωωωωωω!!!!
    Βάλε μου σε πιατέλα....μπόλικες χυλοπίτες με μπόλικη σάλτσα και λουκάνικο!!!!!
    Μπράβο!!! Πολύ σπέσιαλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη, ευχαρίστως σου ετοιμάζω μια ολόκληρη πιατέλα για σένα μόνο!
      Κόπιασε!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Ένα πιάτο ιδανικό για να ξεκινήσουμε δυναμικά την εβδομάδα μας.
    Μου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και πραγματικά με ένα ποτήρι κρασί το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα θεσπέσιο γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Αντιγόνη!
      Είναι ένα νόστιμο με παραδοσιακή γεύση πιάτο και με αγαπημένα ζυμαρικά.
      Κανείς μας δεν του αντιστέκεται.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Υπέροχες οι χυλοπίτες σου Ελένη μου!!!!
    Καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα στα αρώματα αυτή η μακαρονάδα! Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων!

    www.foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο πιάτο και πολυχρωμο,θα έχει σιγουρα και πολυ ωραία γεύση ,καλοφάγωτο,καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα, Νέλη!
      Όντως έγιναν πολύ νόστιμες οι χυλοπίτες!

      Διαγραφή
  7. Όντως Ελένη μου καταπληκτική η συνταγή, εύκολη και χορταστική!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή