Αυτή την εποχή οι αγκινάρες είναι τρυφερές και αρκετά φτηνές. Ας τις αξιοποιήσουμε,
ετοιμάζοντας πολύπλοκα ή απλά και νόστιμα πιάτα, όπως μία χορταστική και
λαχταριστή ομελέτα!
Τα Υλικά
(Για 3 μερίδες)
4 μέτριες, τρυφερές, φρέσκες αγκινάρες
Ο χυμός από δύο ζουμερά λεμόνια
3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά
⅓ φλιτζανιού φρέσκο γάλα
150γραμ. ανθότυρο
3 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μάραθος
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκοι πολύχρωμου πιπεριού ή 1 κουταλιά τριμμένη ραβιέρα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες με τον γνωστό τρόπο τις αγκινάρες και τις βάζουμε,
μία-μία μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ με το χυμό των λεμονιών και νερό τόσο, ώστε να τις
σκεπάζει.
Όταν τελειώσουμε το καθάρισμα, τις βράζουμε, μέσα στο ίδιο νερό, προσθέτοντας
λίγο αλάτι.
Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε
χοντρά φετάκια.
Ρίχνουμε και τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μάραθο και το
κρεμμυδάκι και χτυπάμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μέσα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις
αγκινάρες, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα των αυγών και αφήνουμε να ψηθούν πάνω σε μέτρια
φωτιά. Κινούμε κυκλικά τα τηγάνι για να πάνε παντού τα αυγά.
Όταν η ομελέτα ψηθεί από την κάτω πλευρά, τη γυρίζουμε κι από την άλλη με
τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ροδίσει ομοιόμορφα και αυτή η πλευρά.
Όταν είναι έτοιμη, τη γλιστράμε με προσοχή μέσα σε μια πιατέλα και την
πασπαλίζουμε με τους κόκκους πιπεριού ή το τριμμένο τυρί.
Τη σερβίρουμε αμέσως ζεστή.
Καλή όρεξη!
Αγαπητή μου Helen, τι όμορφη ιδέα! Φαίνεται πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μάγδα!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Φιλιά
Από τις πιο αγαπημένες μου ομελέτες, είναι η ομελέτα με αγκινάρες Ελενάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξες πεντανόστιμη!
Φιλάκια!
Καλημέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΚι εμείς την απολάυσαμε , ήταν νοστιμότατη! Θα την επαναλάβουμε με την πρώτη εθκαιρία!
Φιλάκια
Αυτή, Ελένη μου, είναι μια υπέροχη και λαχταριστή ομελέτα/ quiche!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄ αρέσουν και οι αγκινάρες πολύ, ακόμα και ωμές. :)
Εσύ τις αξιοποίησες και τις μαγείρεψες τέλεια.
Θα έρθω ή θα έρθεις για...τσίπουρα;!;
Καλημέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΚι εμείς τις τρώμε πολύ και τις αγοράζουμε με τις ντουζίνες.
Για ωμές έχω μια πρόταση που θα την ανεβάσω τη Δευτέρα. Θα σου αρέσει πολύ.
Φιλάκια πολλά-πολλά!
Φαίνεται πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός υλικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧορταστικό πιάτο και παράλληλα ανάλαφρο!
Σούπερ!
Καλημέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΌντως έγινε πιο ελαφριά, γιατί δεν έβαλα λιπαρό τυρί.
Είναι και χορταστική, ένα πλήρες γεύμα.
Φιλάκια
Φανταστικη φαίνεται σαν μια πολυ ωραια ταρτα ,θα ειναι σιγουρα και πεντανόστιμη,θα την δοκιμασω αυτην,αρκει να βρω αγκιναρες γιατι εμεις εδω δε βρισκουμε ευκολα,πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Νέλη!
ΔιαγραφήΣκέφτηκα να την ψήσω στο φούρνο, για να είναι πιο εμφανίσιμη, σαν τάρτα, όπως λες, αλλά δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Την επομένη φορά θα τη δοκιμάσω.
Εδώ οι αγκινάρες υπάρχουν όλες τις εποχές!
Φιλάκια πολλά.