Την εβδομάδα της Τυρινής έχουν την τιμητική τους οι πίτες, διάφορες Τυρόπιτες
και Γαλατόπιτες και τα αφράτα Γαλακτομπούρεκα! Είναι σωστός πειρασμός και κανένας
δεν τους αντιστέκεται!
Δεν νομίζω όμως ότι δεν θα σας άρεσε κι ένα πανεύκολο τυρένιο γλυκάκι, με τραγανό ζαχαρωμένο φύλλο, ζουμερή γέμιση ανθότυρου και μελένια επικάλυψη! Δοκιμάστε το!
5 κουταλιές κρυσταλλική καστανή ζάχαρη
50ml ελαιόλαδο
250γραμ. μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς
2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
Καλή επιτυχία!
Δεν νομίζω όμως ότι δεν θα σας άρεσε κι ένα πανεύκολο τυρένιο γλυκάκι, με τραγανό ζαχαρωμένο φύλλο, ζουμερή γέμιση ανθότυρου και μελένια επικάλυψη! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
(Για 20 τρίγωνα)
20 λωρίδες με διπλό φύλλο κρούστας, διαστάσεων 5Χ30εκ.
500γραμ. ανθότυρο (Κομμάτι, όχι σε κεσεδάκι)5 κουταλιές κρυσταλλική καστανή ζάχαρη
50ml ελαιόλαδο
250γραμ. μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς
2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
Κόβουμε το ανθότυρο σε φέτες και μετά σε 20 μικρά ορθογώνια τρίγωνα. Χρησιμοποιούμε
και τα τρίμματα, δεν τα πετάμε.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, διπλά, πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και τα
κόβουμε σε λωρίδες. Λαδώνουμε ελαφρά την εσωτερική επιφάνεια κάθε λωρίδας και
την πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Τοποθετούμε στη στενή πλευρά κάθε λωρίδας ένα τριγωνάκι ανθότυρο και το
τυλίγουμε καλά με το φύλλο, ώστε να σχηματιστεί ένα τριγωνικό τυροπιτάκι.
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ρηχό ταψάκι, τα αλείφουμε
με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰ C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με μέλι και
πασπαλισμένα με λίγη κανέλα.
Τι ωραία Ελένη γλυκά δεν τα έχω κάνει ποτέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου, αξίζει να τα δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΥπέροχο γλυκάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τόσο εύκολο να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε!
Καλό βράδυ Ελενάκι, φιλάκια!
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Έλενά μου!
Φιλάκια
Εξαιρετική τεχνική, μοναδική η γεύση τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λατρεύω!
Καλό βράδυ Ελένη μου, φιλιά σας!
Ζ.
¨Πολλά ευχαριστώ, Ζαμπία μου, πάντα με επαινείς! Να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΣε φιλώ πολύ!
Πανεύκολα αλλά και πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός του ανθότυρου με το μέλι και την κανέλα είναι απλά υπέροχος!
Σε φιλώ!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΌντως τα υλικά ταιριάζουν πάρα πολύ! Μακάρι να μπορούσες να τα δοκιμάσεις
και να μου πεις εντυπώσεις.
Πολλά πολλά φιλάκια!
Ωραίο γλυκάκι στην στιγμή. Εύκολο και υγιεινό θα πω εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Ελένη για την ιδέα.
Φιλιά :)
Δεν τα τηγάνισα αλλά τα έψησα, οπότε έγιναν ελαφρά!
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ, Μάριον!
Σε φιλώ!
Αγαπημένο γλυκάκι των ημερών! Καλημέρα και καλές απόκριες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλες οι συνταγές της Τυρινής είναι αγαπημένες!
ΔιαγραφήΚαλές Απόκριες, Βαγγελιώ μου!
Εξαιρετικές τυρο-μπουκίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Καλησπέρα, Beauty!
ΔιαγραφήΟι μπουκίτσες αυτές είναι πανεύκολες και νοστιμότατες!
Ένα γλυκάκι στιγμής!
Πεντανόστιμο τυρογλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Λένια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!