Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μια Τούρτα-Καρδιά με Γλυκό Βύσσινο


Μια υπέροχη τούρτα με ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, χωρίς βούτυρο και πολλά αυγά, με ανάλαφρη κρέμα τυριού και σπιτικό γλυκό βύσσινο!
Χρωματισμένη φυσικά-χάρμα οφθαλμών!- και γευστικά απίθανη!
Εκτός από εορταστική μπορεί να γίνει και απλή ή cup cakes, πάντοτε όμως νόστιμη και λαχταριστή. Δοκιμάστε τη!





Τα Υλικά

Για το Κέικ
(Η συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking power
⅓ κουταλάκι μαγειρική σόδα
4 κουταλιές σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι καστανή, μαλακή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό

Για την Κρέμα
1 κουτί φυτική Morfat Cream (250γραμ.)
250γραμ. τυρί Μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού βύσσινο


Επί πλέον
½ σακκουλάκι τρούφα μαύρης σοκολάτας
Σοκολατένια κουφετάκια  

Οδηγίες

Μέσα σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη.


Εν συνεχεία, προσθέτουμε τη σόδα και κατόπιν το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτευμα. Προσοχή, δεν παραδουλεύουμε το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή σε ατομικά φορμάκια για cup cakes.




Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰ C στον αέρα για 30 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. (Τα ατομικά κέικ χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψησίματος).



Όταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα του για δέκα λεπτά. Κατόπιν το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε συρμάτινη βάση να κρυώσει. Κρύο, με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε σε δύο φέτες, πολύ προσεκτικά, γιατί είναι αφράτο.

 



Χτυπάμε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τη φυτική κρέμα, κρύα, από το ψυγείο. Όταν αφρατεύσει, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα. Θα έχουμε μια αφράτη κρέμα.



 
Στραγγίζουμε το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι του.

Βρέχουμε με λίγο σιρόπι τη μία φέτα από το κέικ. Από πάνω απλώνουμε μία ποσότητα κρέμας και τρεις κουταλιές βύσσινο με λίγο σιρόπι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κέικ.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και την ισιώνουμε με μία σπάτουλα ή με ένα πλατύ μαχαίρι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες (στο κάτω ράφι) και το σκεπάζουμε με λίγη αντικολλητική μεμβράνη, για να μην ξεραθεί.
 

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, στολίζουμε την περιφέρειά του με τρούφα, σοκολατένια κουφετάκια και απλώνουμε γλυκό βύσσινο με λίγο σιρόπι.

 
Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα σιρόπι.

Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν του Αγίου Βαλεντίνου!

20 σχόλια:

  1. Πω πω πω ομορφιές, πω πω πω νοστιμιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη η τούρτα, Ελένη!!!!!! Σκέτη γλύκα!! Θα "μιλήσει" κατ' ευθείαν στην καρδιά του Βαλεντίνου μας!! Καλά να περάσεις αύριο.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Ειρήνη μου!
      Όντως "μίλησε" και επαινέθηκε!
      Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αυτή η τόσο επιμελημένη εμφάνιση με τρελαίνει!
    Υπέροχη η τούρτα με το αφράτο παντεσπάνι και την ωραία κρέμα. Το μασκαρπόνε μου αρέσει πολύ τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά. Δίνει φανταστική υφή και μια ευχάριστα δροσερή γεύση.
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε, Ερμιόνη μου, είσαι πάντα με τον καλό λόγο!
      Κι εγώ αγαπώ αυτή την κρέμα και την χρησιμοποιώ πολύ συχνά.

      Καλό σου βράδυ!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω λόγια!!
    Τούρτα υπερπαραγωγή Ελενάκι, σκέτη γλύκα και ομορφιά!
    Φιλάκια, να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές ευχές και σ΄εσένα, Έλενά μου!
      Να περνάς όμορφα την σουκάθε μέρα, σαν να είναι του Αγίου Βαλεντίνου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη η τούρτα καρδιά Ελένη! Εμένα που μου αρέσει μάλιστα πολύ ο συνδυασμός σοκολάτα και κεράσι, είμαι τώρα σε φάση να πάω στο σούπερμαρκετ και να τη φτιάξω έτσι, για μένα και να τη φάω όλη! Πάει η δίαιτα, αχ τι μας κάνεις Ελενάκι με τις ωραίες σου συνταγές! Να περάσεις υπέροχα σήμερα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Φιλάκια!
    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφα που τα λες, Ελεάννα μου! Και βέβαια να την φτιάξεις αλλά να την μοιραστείς με το Βαλεντίνο σου!
      Θα την εκτιμήσεις πάρα πολύ!
      Να έχεις ένα υπέροχο βράδυ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Ζωγράφισες κοριτσάρα μου................καλά να περάσεις!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπεροχη τουρτα και πολυ νοστιμη φανταζομαι,ωραια δεμενα υλικα μεταξυ τους.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Νέλη!
      Πράγματι έγινε πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη!
      Άρεσε πάρα πολύ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Lindo corazòn para celebrar se ve delicioso e irresistible,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφη τούρτα!!!!! Σίγουρα είναι το ίδιο νόστιμη!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Σιλένα!
      Είχε όντως επιτυχία και το παντεσπάνι και ο συνδυασμός κρέμας-βύσσινου!
      Καλό σου βράδυ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Υπέροχη τούρτα Ελένη μου, μου θυμίζει λίγο την μπλακ φόρεστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κατερίνα μου!
      Όντως τη θυμίζει από την εμφάνιση αλλά γευστικά διαφέρει.
      Η κρέμα της είναι διαφορετική.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή