Ένα υπέροχο, χορτοφαγικό μεζεδάκι, πολύ νόστιμο και χορταστικό.
Ετοιμάζεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Ιδανικό πιάτο για περιόδους νηστείας
αλλά και ένα λαχταριστό μεζεδάκι για μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση! Δοκιμάστε
τα!
Τα Υλικά
1 φλιτζάνι φάβα, αποξηραμένη
2 κουταλιές ταχίνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ο χυμός από ½ ζουμερό λεμόνι
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κύμινου
½ φλιτζάνι σουσάμι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
Ελιές και λεμόνια τουρσί
Μερικά κλωναράκια φρέσκου κόλιανδρου
Οδηγίες
Ρίχνουμε τη μουλιασμένη φάβα μέσα στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο(2
κουταλιές), το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και την αλέθουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ⅓ του
φλιτζανιού νερό, λίγο-λίγο, για να τη βοηθήσουμε να αλεστεί πολύ καλά αλλά να
μην γίνει χυλός, διότι θα χρειαστεί περισσότερο αλεύρι.
Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο μέσα σ΄ ένα βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνουμε
μέσα τους κεφτέδες. Τους αφήνουμε να ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά και τους γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν τηγανιστούν, τους αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και τους συνοδεύουμε με ελιές και τουρσί της αρεσκείας
μας.
Καλή σας όρεξη!
Καλημέρα Ελένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειοι οι φαβοκεφτέδες!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ και...έχω όλα τα υλικά!!!
Πολύ ωραία ιδέα!!
Καλημέρα, Πέπη!
ΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι θα τους ευχαριστηθείς!
Φιλάκια
Καλημέρα Ελένη μου! Υπέροχα σου έγιναν και καταγράφεται η φοβερή συνταγή σου. Κεφτεδάκια φάβας δεν έχω κάνει ποτέ αλλά θα τα φτιάξω συντόμως γιατί λατρεύω τη φάβα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Καλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ! Εάν τα δοκιμάσεις, θα περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Φιλιά
Η φάβα είναι το αγαπημένο μου όσπριο και εγώ για πρώτη μου φορά ακούω για φαβοκεφτέδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εικόνα τους, ροδοψημένοι και πολυαρωματισμένοι,τραγανοί και πεντανόστιμοι,με κάνει να σκεφτώ ότι η νηστεία είναι μάλλον μακριά για να την περιμένω...Ζήλεψα από τα κορίτσια παραπάνω!Ωραία ιδέα για το μεσημεριανό γεύμα της Παρασκευής με μπόλικη σαλάτα και τις απαραίτητες ξιδάτες ελιές!!!!Υπέροχο γεύμα!!!!!!
Καλή σου μέρα Ελένη μου!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Καλημέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΑυτά κεφτεδάκια είναι πανεύκολα και νοστιμότατα! Και με μία σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Βέβαια και αρωματικά παίζουν το δικό τους ρόλο!
Φιλιά πολλά, καλή μου φίλη!
Υπέροχοι φαίνονται. Φανταστικό μεζεδάκι για εμάς τους χορτοφάγους κι όχι μόνο! Μπορώ να τους ψήσω στο φούρνο; Τι λες΄
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Καλή σου μέρα, Λένια!
ΔιαγραφήΈίναι όντως χορτοφαγξκο μεζεδάκοι. Δές και άλλα κεφτεδάκια στην ετικέτα Νηστίσιμα.
Και σ΄εμένα αρέσουν τα κεφτεδάκια χωρίς κρέας.
Φιλάκια
Και φαβα και ταχινι, φαντστικα κεφτεδακια! Κι εγω θα τα δοκιμασω, μεχρι πριν 2 χρονια την φαβα δεν ηθελα ουτε να την δω, αλλα απο την στιγμη που αποφασισα μια φορα να φτιαξω για να δοκιμασουμε, την λατρεψαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε για την συνταγη!
Καλημέρα, Μαρίνα μου!
ΔιαγραφήΗ φάβα, μέσα σ΄αυτά τα κεφτεδάκια, αλλάζει γεύση!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Φιλάκια πολλά
Τι λες τώρα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό μεζεδάκι!!!! Μπράβο Ελενάκι!!
Φιλιά!
Καλημέρα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΚερνάω ένα πιατάκι ζεστούς-ζεστούς! Κόπιασε!
Φιλάκια
Μέχρι τώρα έφτιαχνα ρεβιθοκεφτεδες, τώρα Ελένη μου με την συνταγή σου θα δοκιμάσω και με φάβα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου, δοκίμασε κι αυτούς! Είναι πιο ελαφρείς και νόστιμοι.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου στη συνταγή μου
Φιλιά.
Καλησπέρα Ελενάκι μου!!!σούπερ οι φαβοκεφτέδες σου με εύκολη συνταγή με εντυπωσίασε ιδιαίτερα!!όντως εκπληκτικός μεζές!!δεν βράζουμε την φάφα καθόλου απ'ότι διάβασα οπότε είναι και γρήγορη η παρασκευή τους!ευχαριστούμε για την συνταγούλα!εξαιρετική η παρουσίαση με φανταστικές φωτογραφίες!!σου στέλνω την αγάπη μου και φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Kate!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, φίλη μου!
Να είσαι καλά!
Φιλάκια πολλά
Η γεύση της φάβας μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που δεν τη μαγειρεύεις πρώτα αλλά που χρησιμοποιείται απλά μουλιασμένη!
Τα μπιφτεκάκια θα ήταν ωραία και σαν γέμιση για μπέργκερ νομίζω!
Καλημέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΜου άρεσε πάρα πολύ η πρότασή σου για χορτοφαγικό μπέργκερ! Θα τους δοκιμάσω έτσι την επομένη φορά.
Φιλάκια πολλά