Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Αυγά Ψητά στο Φούρνο με Λαχανικά


Νοστιμότατα αυγά «μάτια» ψημένα  στο φούρνο, απλωμένα πάνω σε πολύχρωμα λαχανικά και σπιτική, απλή σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένα με δυόσμο ή φρέσκια ρίγανη! Ένα πιάτο που μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα ή σνακ. Είναι πολύ εμφανίσιμα και, τώρα το καλοκαίρι, ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για μπίρα και ουζάκι.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!




Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)

4 αυγά
3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες φέτες
4 μέτριες πατάτες, κομμένες φέτες
3 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες φέτες
1 κουταλιά ψιλοκομμένος δυόσμος ή φρέσκια ρίγανη
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
1 φλιτζάνι απλή, σπιτική σάλτσα ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε φέτες και τα αλατίζουμε.
Τα τηγανίζουμε με τη σειρά -πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές- και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ τις πατάτες, μετά σκορπίζουμε πάνω τους τις πιπεριές.








Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο ή ρίγανη και καλύπτουμε με τις μελιτζάνες.








Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






Σπάζουμε τα αυγά, τα βάζουμε πάνω από τη σάλτσα, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.

Τα ξεφουρνίζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

Και μια άλλη πιο απλή εκδοχή


TIPS
  • Τα αυγά τα ψήνετε τόσο, όσο σας αρέσει.
  • Μπορείτε να βάλετε τα λαχανικά σε ατομικά πήλινα, να τα καλύψετε με ένα αυγό και μετά να τα ψήσετε.

10 σχόλια:

  1. Ελένη γέμισε πρωί-πρωί το σπίτι μου χρώματα και αρώματα!!Μας παρουσίασες μία εναλλακτική πρόταση,υγιεινή ειδικά αν ψήσουμε τα λαχανικά,για να τρώμε τα αμαρτωλα αυγουλάκια μας!Πολύ ωραία παρουσίαση,λαχταριστή, γίνεται αμέσως το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.Καλή σου μέρα,φιλιά,πολλά,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φωτεινή μου!
      Αν ψήσεις τα λαχανικά-μελιζάνες και πιπεριές-τις πατάτες θα πρέπει να τις βράσεις. Τότε θα προσθέσεις λάδι, θα τα ψήσεις λίγο μόνα τους,περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ανμειχθούν οι γεύσεις τους και μετά θα προσθέσεις τα αυγά.
      Μπορείς όμως να κάνεις τις πατάτες "σαν τηγανητές" που λένε, στο φούρνο. Προσεχώς θα ανεβάσω μια συνταγή για πατάτες wedges, εύκολη και νόστιμη.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πολύ ομορφο πιατο πραγματικα και πρεπει να ειναι πολυ πολυ χορταστικο!
    Ολα τα καλα εχει μεσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς την Ελπινίκη!
    Χαίρομαι που είσαι καλά, μου έλειψες!
    Τα αυγά αυτά με τα λαχανικά κάνουν ένα πλήρες διατροφικά πιάτο, πολύχρωμο,
    νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό. Άριστα μπορεί να γίνουν κι ένα τέλειο ορεκτικό.
    Καλό σου βράδυ, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Έφη!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Η εκδοχή με τις πατάτες με τρέλανε... Πολύ ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Villy!
      Κι εσύ είσαι λάτρης της πατάτας, όπως οι περισσότεροι από εμάς!
      Σε αυτό το φαγακι γίνεται νοστιμότερη, διότι παίρνει γεύση κι από τα άλλα
      λαχανικά. Επίσης έχει και το αυγό κοντά της!
      Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.
      καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΙΔΕΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες και οι δυο εκτελέσεις και η παρουσίαση τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή