Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Brownies με τρεις Σοκολάτες και Καρύδια

Τα Brownies είναι ένα κλασικό, επίπεδο Αμερικάνικο γλυκό, εύκολο και γρήγορο, κομμένο σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια, με υφή μεταξύ σοκολατένιου κέικ και μαλακού μπισκότου! Δεν πρέπει να είναι πολυψημένο και το εσωτερικό του να παραμένει υγρό και μαστιχωτό.
Συνήθως περιέχουν αρκετή σοκολάτα, άγλυκο κακάο, σκούρα ζάχαρη, καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.
Τρώγονται με το χέρι και συχνά συνοδεύονται από γάλα ή καφέ, γι’ αυτό είναι ιδανικά για πρωινό. Είναι υπέροχο να ξυπνάει η οικογένεια το Σαββατοκύριακο με τη μυρωδιά σοκολάτας που ψήνεται, μια μυρωδιά που όλοι λατρεύουμε!
Δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα τέλη του 19ου αιώνα και κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα διαδόθηκε και τον Καναδά.
Το όνομα «brownie» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση 1896 του βιβλίο μαγειρικής.


Τα Υλικά

250γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
150γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
150γραμ. καστανή, μαλακή ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές κακάο σκόνη
150γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
1 φλιτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτας γάλακτος, ανάμεικτες
 
Κακάο ή ζάχαρη άχνη και το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Κόβουμε την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε, μαζί με το βούτυρο, σε μπεν Μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.




Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα τρία αυγά, ολόκληρα, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.









Προσθέτουμε στα αυγά, ανακατεύοντας, τη λιωμένη σοκολάτες και μετά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε κοσκινίσει το κακάο.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα.








Τελευταία προσθέτουμε τα καρύδια, αλευρωμένα, και τις σταγόνες σοκολάτας.  Ανακατεύουμε απαλά.










Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό τετράγωνο ή άλλο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 περίπου λεπτά. (Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε και ξεραθούν).



Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά τα κόβουμε.


Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας. 

10 σχόλια:

  1. Kαλημερα Ελενη
    Παρ'ολο που λιγο η πολυ το γλυκακι ειναι γνωστο,ωστοσο δεν μου αφαιρει το δικαιωμα να υμνησω την ιδιαιτερα φινα και ντελικατη γευση του!!Η προσθηκη δε, των διχρωμων ψηφιδων κανει τη διαφορα.Πολυ ωραια η παρασκευη ,ωραιοτερο το αποτελεσμα!!Συγχαρητηρια Ελενη μου αρεσε πολυ το blog σου,επιφυλασσομαι να το μελετησω ακομα πιο προσεκτικα.Λατρεψα την εικονα της αρχικης σελιδας..με παραπεμπει σε βιβλιο ταξιδιαρικο.καλο Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Φωτεινή και καλώς ήρθες!
      Ευχαριστώ και για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι καλή πλοήγηση.
      Πολλές φορές δημοσιεύω και συνταγές γνωστές κι αγαπημένες που θέλω να υπάρχουν στη σελίδα μου.
      Η φωτογραφία παραπέμπει πράγματι στα ταξίδια μου!
      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  2. Πολύ λατρεμένο γλυκό τα brownies και φαίνετε θεσπέσιο και απο τις φωτογραφίες!!!Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!!Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλό, εύκολο, νόστιμο και αγαπημένο γλυκάκι είναι Σπυριδούλα μου!
      Αν το δοκιμάσεις, θέλω τις εντυπώσεις σου.
      Φιλιά και μια υπέροχη Κυριακή!

      Διαγραφή
  3. Ελενάκι μου το τέλιο γλυκάκι για ένα γλυκό Σαββατοκύριακο!
    Με 3 σοκολάτες και καρύδια, μπορώ να φανταστώ το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

    Επίσης ήθελα να σου πω, ότι στην προηγούμενη ανάρτηση, προσπαθώντας να αφήσω σχόλιο, μου έβγαζε συνέχεια μήνυμα για ιό και κακό λογισμικό.
    Σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα.
    Ελπίζω όλα οκ!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κερνάω, Έλενά μου, και μαζί καφεδάκι-έχω ελληνικό!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα-έχω προγράμματα προστασίας και πιάνουν τις επιθέσεις- αλλά ο Blogger για δύο μέρες δεν μου άνοιγε τη φόρμα των σχολίων. Τώρα έχει αποκατασταθεί.
      Πάντως σε ευχαριστώ και εκτιμώ το ενδιαφέρον σου.
      Φιλάκια, καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ελένη μου...φαίνονται νοστιμότατα και πολύ μα πολύ σοκολατένια!!!!!!!!!!!!!!! Λάτρεψα τις εικόνες σου και μου άνοιξαν την όρεξη!!!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κική μου!
      Κερνάω όσα κομματάκια θέλεις, ελπίζω να προλάβεις!
      Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου, για τα καλά σου λόγια.
      Εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Ελένη μου!

    Τα brownies μου θυμίζουν Φθινόπωρο. Δεν ξέρω γιατί... μάλλον κάποιος βαθύτερος συνειρμός στο υποσυνείδητο. Είναι αγαπημένο γλύκισμα που σου δίνει την αίσθηση του κέικ και της έντονης σοκολατένιας γεύσης. Μου αρέσει το δικό σου με τις δίχρωμες σταγόνες σοκολάτας και το καρύδι.

    Ωραίες και οι πληροφορίες για την προέλευσή του.

    Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου σου εύχομαι!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
      Εγώ πάλι τα θεωρώ "παντός καιρού", μάλιστα ιδανικά, όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο.
      Αρέσουν σε όλους και δε διαμαρτύρεται κανείς.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Εύχομαι καλές διακοπές!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή