Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Σνίτσελ Γαλοπούλας με Κρούστα από Καλαμποκάλευρο


Τα Σνίτσελ είναι η πιο δημοφιλής σπεσιαλιτέ των Γερμανών. Κατάλληλο κρέας για Σνίτσελ είναι το μοσχαρίσιο, καλά χτυπημένο, ή το στήθος κοτόπουλου ή το χοιρινό.
Κλασικά πανάρονται διαδοχικά με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τηγανίζονται σε καυτό βούτυρο ή λάδι.
Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και γαλοπούλα (το στήθος) που θεωρείται «άσπρο κρέας», όπως και το κοτόπουλο, και είναι στη λίστα με τα «καλά» κρέατα, δηλαδή αυτά που έχουν πολύ χαμηλά λιπαρά.
Αν τα πανάρουμε με τον κλασικό τρόπο θα κάνουν μια παχιά κρούστα και θα απορροφήσουν αρκετό λάδι. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε μόνο αλεύρι καλαμποκιού, θα γίνουν πιο ελαφρά και η κρούστα τους θα γίνει τραγανή και νοστιμότατη. Έτσι θα έχουμε ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, «της ώρας», για τις μέρες που δεν μπορούμε να διαθέσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Θα είναι ένα πλήρες γεύμα, αν τα συνοδεύσουμε με φρέσκες σαλάτες ή βραστά λαχανικά, ρύζι ή τηγανητές πατάτες και θα τα αγαπήσουν όλοι, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί!





Τα Υλικά

3 φέτες σνίτσελ γαλοπούλας
200γραμ. καλαμποκάλευρο
40γραμ. μουστάρδα
Τριμμένα μπαχαρικά για κοτόπουλο (συσκευασία σε μύλο)
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φρέσκια πράσινη σαλάτα
 
Οδηγίες

Πλένουμε τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Αν τα σνίτσελ μας δεν είναι καλά χτυπημένα, τα χτυπάμε εμείς, βάζοντάς τα ανάμεσα σε πλαστική μεμβράνη.






Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο, τα αλατίζουμε και τρίβουμε τα μπαχαρικά.
Με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και από τις δύο πλευρές.







Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο βάζουμε το καλαμποκάλευρο.
Πανάρουμε τα σνίτσελ, πιέζοντας με την παλάμη μας κάθε μία πλευρά τους πάνω στο αλεύρι, για να κολλήσει αρκετό. Τα τινάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα άλλο καθαρό πιάτο.



Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να χρυσίζει η μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Τα γυρίζουμε ακόμα μία φορά, για να ολοκληρωθεί το τηγάνισμα.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.



Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά και τα συνοδεύουμε με φρέσκιες σαλάτες εποχής.

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Πολύ ωραία η ιδέα με την γαλοπούλα και το καλαμποκάλευρο!Θα τη δοκιμάσω!!Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Παπαγάλε!
      Το καλομποκάλευρο είναι εξαιρετικό και το λατρεύω. Η κρούστα που κάνει στα τηγανητά είναι φανταστική! Δοκίμασε και πες μου!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία σκέψη έκανες Ελένη μου. Κι έτσι γλυτώνει κανείς τις όποιες επιπλέον "επιβαρύνσεις" του κλασσικού παναρίσματος, που ομολογώ πως λιγάκι το "βαριέμαι" :-)) ως διαδικασία.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα, καλή μου Πηνελόπη! Το καθημερινό φαγητό θέλει και λίγο έμπνευση και πολλές δοκιμές-το γνωρίζεις καλά!
      Έχουμε και προσωπικές προτιμήσεις και αντιρρήσεις οπότε το θέμα περιπλέκεται.
      Φιλάκια, καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Το καλαμποκάλευρο στέκεται καλύτερα στα τηγανητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως, Ξανθή μου, είναι πολύ πιο νόστιμο και
      έχει εξαιρετική διατροφική αξία!

      Διαγραφή
  4. Τέλειο φαγάκι...και η σαλάτα δίπλα δροσιστική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Pansofix!
      Μου αρέσει με σαλάτες για να μην επιβαρυνόμαστε περισσότερο!
      Εξάλλου είναι πολύ χορταστικό πιάτο.

      Διαγραφή
  5. Σνίτσελ χρυσοκόκκινο και καλοψημένο. Με μια σαλάτα αλλά και με λίγες τηγανιτές πατάτες δίπλα του, θα είναι σούπερ συνδυασμός!
    Ελένη μου, το καλαμποκίσιο αλεύρι το έχεις εντάξει σε πολλές συνταγές σου.
    Θα πρέπει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στα τηγανιτά.
    Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή σε ψαράκι τηγανιτό.

    Φιλιά x2
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ζαμπία μου!
      Α, εσύ θέλεις και τις πατατούλες σου, ενώ εγώ μας ξεγελάω με διαφορετικές σαλάτες, η πονηρή!
      Το καλαμποκάλευρο πράγματι το έχω εντάξει στη διατροφή μας εδώ και χρόνια αλλά πρέπει να το φέρνω μαζί μου από Ελλάδα. Στα κέικ και στο ψωμί είναι φανταστικό και υγιεινό και στα τηγανητά κάνει πολύ ωραία κρούστα. Να το δοκιμάσεις στα ψαράκια και να μου πεις!

      Τα φιλάκια σας πολλά!

      Διαγραφή
  6. Σνίτσελ και τηγανιτές πατατούλες μμμμμ τέλειο και εύκολο,να είσαι καλά Ελένη μου φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ροδάνθη!
      Νομίζω ότι σε όλους αρέσει αυτό το πιάτο, σε μικρούς και μεγάλους!
      Μόνο που εδώ δεν βρίσκουμε συχνά γαλοπούλα. Τι να γένει!
      Φιλιά, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Σνίτσελ γαλοπούλας δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι είναι εξίσου νόστιμο με το χοιρινό και το "κοτοπουλίσιο"!!! Λαχταριστό το έκανε και η συνοδεία του πανέμορφη και νοστιμότατη.
    Γεια στα χέρια σου, Ελένη μου και καλό Σ/Κ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή