Τα Σνίτσελ είναι η πιο δημοφιλής σπεσιαλιτέ των Γερμανών. Κατάλληλο κρέας για Σνίτσελ είναι το μοσχαρίσιο, καλά
χτυπημένο, ή το στήθος κοτόπουλου ή το χοιρινό.
Κλασικά πανάρονται διαδοχικά με
αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τηγανίζονται σε καυτό βούτυρο ή λάδι.
Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και γαλοπούλα (το στήθος) που θεωρείται «άσπρο
κρέας», όπως και το κοτόπουλο, και είναι στη λίστα με τα «καλά» κρέατα, δηλαδή
αυτά που έχουν πολύ χαμηλά λιπαρά.Αν τα πανάρουμε με τον κλασικό τρόπο θα κάνουν μια παχιά κρούστα και θα απορροφήσουν αρκετό λάδι. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε μόνο αλεύρι καλαμποκιού, θα γίνουν πιο ελαφρά και η κρούστα τους θα γίνει τραγανή και νοστιμότατη. Έτσι θα έχουμε ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, «της ώρας», για τις μέρες που δεν μπορούμε να διαθέσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Θα είναι ένα πλήρες γεύμα, αν τα συνοδεύσουμε με φρέσκες σαλάτες ή βραστά λαχανικά, ρύζι ή τηγανητές πατάτες και θα τα αγαπήσουν όλοι, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί!
Τα Υλικά
3 φέτες σνίτσελ γαλοπούλας
200γραμ. καλαμποκάλευρο40γραμ. μουστάρδα
Τριμμένα μπαχαρικά για κοτόπουλο (συσκευασία σε μύλο)
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φρέσκια πράσινη σαλάτα
Οδηγίες
Πλένουμε τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Αν τα σνίτσελ μας δεν είναι καλά χτυπημένα, τα χτυπάμε εμείς, βάζοντάς τα ανάμεσα
σε πλαστική μεμβράνη.Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο, τα αλατίζουμε και τρίβουμε τα μπαχαρικά.
Με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο βάζουμε το καλαμποκάλευρο.
Πανάρουμε τα σνίτσελ, πιέζοντας με την παλάμη μας κάθε μία πλευρά τους πάνω στο αλεύρι, για να κολλήσει αρκετό. Τα τινάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα άλλο καθαρό πιάτο.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να χρυσίζει η μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Τα γυρίζουμε ακόμα μία φορά, για να ολοκληρωθεί το τηγάνισμα.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά και τα συνοδεύουμε με φρέσκιες σαλάτες εποχής.
Καλημέρα!Πολύ ωραία η ιδέα με την γαλοπούλα και το καλαμποκάλευρο!Θα τη δοκιμάσω!!Καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Παπαγάλε!
ΔιαγραφήΤο καλομποκάλευρο είναι εξαιρετικό και το λατρεύω. Η κρούστα που κάνει στα τηγανητά είναι φανταστική! Δοκίμασε και πες μου!
Πολύ ωραία σκέψη έκανες Ελένη μου. Κι έτσι γλυτώνει κανείς τις όποιες επιπλέον "επιβαρύνσεις" του κλασσικού παναρίσματος, που ομολογώ πως λιγάκι το "βαριέμαι" :-)) ως διαδικασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα, καλή μου Πηνελόπη! Το καθημερινό φαγητό θέλει και λίγο έμπνευση και πολλές δοκιμές-το γνωρίζεις καλά!
ΔιαγραφήΈχουμε και προσωπικές προτιμήσεις και αντιρρήσεις οπότε το θέμα περιπλέκεται.
Φιλάκια, καλό σας βράδυ!
Το καλαμποκάλευρο στέκεται καλύτερα στα τηγανητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως, Ξανθή μου, είναι πολύ πιο νόστιμο και
Διαγραφήέχει εξαιρετική διατροφική αξία!
Τέλειο φαγάκι...και η σαλάτα δίπλα δροσιστική...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Pansofix!
ΔιαγραφήΜου αρέσει με σαλάτες για να μην επιβαρυνόμαστε περισσότερο!
Εξάλλου είναι πολύ χορταστικό πιάτο.
Σνίτσελ χρυσοκόκκινο και καλοψημένο. Με μια σαλάτα αλλά και με λίγες τηγανιτές πατάτες δίπλα του, θα είναι σούπερ συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου, το καλαμποκίσιο αλεύρι το έχεις εντάξει σε πολλές συνταγές σου.
Θα πρέπει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στα τηγανιτά.
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή σε ψαράκι τηγανιτό.
Φιλιά x2
Z.
Καλημέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΑ, εσύ θέλεις και τις πατατούλες σου, ενώ εγώ μας ξεγελάω με διαφορετικές σαλάτες, η πονηρή!
Το καλαμποκάλευρο πράγματι το έχω εντάξει στη διατροφή μας εδώ και χρόνια αλλά πρέπει να το φέρνω μαζί μου από Ελλάδα. Στα κέικ και στο ψωμί είναι φανταστικό και υγιεινό και στα τηγανητά κάνει πολύ ωραία κρούστα. Να το δοκιμάσεις στα ψαράκια και να μου πεις!
Τα φιλάκια σας πολλά!
Σνίτσελ και τηγανιτές πατατούλες μμμμμ τέλειο και εύκολο,να είσαι καλά Ελένη μου φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Ροδάνθη!
ΔιαγραφήΝομίζω ότι σε όλους αρέσει αυτό το πιάτο, σε μικρούς και μεγάλους!
Μόνο που εδώ δεν βρίσκουμε συχνά γαλοπούλα. Τι να γένει!
Φιλιά, να είσαι καλά.
Σνίτσελ γαλοπούλας δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι είναι εξίσου νόστιμο με το χοιρινό και το "κοτοπουλίσιο"!!! Λαχταριστό το έκανε και η συνοδεία του πανέμορφη και νοστιμότατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου, Ελένη μου και καλό Σ/Κ!
Φιλιά