Οι Πορτογάλοι λατρεύουν το βακαλάο και τον μαγειρεύουν με πάρα πολλούς
τρόπους. Όμως ο Bacalhau com Natas, δηλαδή ο βακαλάος με κρέμα, είναι το πιο
δημοφιλές πιάτο της Πορτογαλικής κουζίνας!
Σελίδες - Pages
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
Τετάρτη 29 Απριλίου 2020
Παρασκευή 17 Απριλίου 2020
Πασχαλινή Λαμπάδα, παράδοση και συμβολισμός
Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα και
ενδεχομένως και από τα πιο αγαπημένα, καθώς στο μυαλό όλων μας είναι άρρηκτα
συνδεδεμένο με ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις.
Σαν παιδιά περιμέναμε πώς και πώς να μας φέρει ο νονός τη λαμπάδα αλλά και με
το δωράκι που τη συνόδευε!
Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
Σάββατο 4 Απριλίου 2020
Γαρίδες αλά Sri Lanka - Devil Shrimps
Πριν
πολλά χρόνια είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό ταξίδι στη Sri Lanka, την πάλαι ποτέ Κεϋλάνη, το νησί του τσαγιού, για να παραστούμε στον
παραδοσιακό γάμο του φίλου μας του Sarath. Μείναμε αρκετά και περάσαμε υπέροχα!
Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από τις ομορφιές της εξωτικής χώρας, να γνωρίσουμε τα φρούτα της, την κουζίνα της, άγνωστη μέχρι τότε
σ' εμάς, και τα παράξενα υλικά που χρησιμοποιούσαν στα διάφορα πιάτα τους.
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020
Κουλουράκια Πορτοκαλιού με Αλεύρι Ζέας – Orange Cookies with Zea Flour
Το απογευματινό καφεδάκι ή το τσάι ζητάει να το συνοδεύει πάντα ένα - τουλάχιστον! - τραγανό και νόστιμο κουλουράκι
ή μπισκότο.
Υπάρχει καλύτερο από ένα σπιτικό κουλουράκι κανέλας και πορτοκαλιού που θα δέσει γευστικά με τον καφέ;
Τα σπιτικά αυτά κουλουράκια που σας προτείνω είναι νηστίσιμα, θρεπτικά και υγιεινά, με
πολλές φυτικές ίνες και ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020
Χαλβάς με Πολέντα – Polenta Halva
Ο Χαλβάς με σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι μια παραλλαγή του κλασικού
σιμιγδαλένιου χαλβά αλλά πιο ελαφρύς, διότι δεν καβουρδίζεται αρκετά και δεν
περιέχει αρκετή ζάχαρη.
Είναι νοστιμότατος και ευπαρουσίαστος με υψηλή θρεπτική αξία, διότι το αλεύρι
και το σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, δεν περιέχει γλουτένη
αλλά μεγάλη ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων, αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Μανιτάρια με Κρεμμυδάκια Στιφάδου – Mushrooms with Onions and Tomatoes
Τα μανιτάρια, οι “αμανίτες”, άγρια ή ήμερα, είναι νοστιμότατα και διατροφικά
ωφέλιμα, διότι περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
Οι πρωτεΐνες τους μάλιστα, λόγω της
παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, ανώτερες από τις
φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020
Καρυδάτη Βασιλόπιτα 2020 – A New Year Cake with Walnuts
Χρόνια πολλά, ευτυχισμένη και δημιουργική η νέα χρονιά και δεκαετία!
Η φετινή μας Βασιλόπιτα ήταν ένα κέικ πορτοκαλένιο και καρυδένιο, με ελαιόλαδο
και πλούσια υφή!
Αγαπάμε πολύ ξεχωριστά αρώματα των εσπεριδοειδών που ταιριάζουν με όλους
τους ξηρούς καρπούς.
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019
Παραδοσιακός Μπακλαβάς Αμυγδάλου από την Αταλάντη – Greek Traditional Almond Baklava
Η μητέρα μου έφτιαχνε τον Μπακλαβά, όπως απαιτεί η τοπική παράδοση, για την
Πρωτοχρονιά, γεμίζοντας με πολλά φύλλα κρούστας και αρκετά κιλά αμυγδαλόψιχας
ένα μεγάλο χάλκινο ταψί.
Ήθελε πάντα να είναι αρκετός, για να
βγάλει πολλά κομμάτια για μας αλλά και να χαρίσει στις αδελφές και τις φίλες
της, “να τις γλυκάνει για το καλό”, όπως έλεγε!
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)