Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Χαλβάς με Πολέντα – Polenta Halva


Ο Χαλβάς με σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι μια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά αλλά πιο ελαφρύς, διότι δεν καβουρδίζεται αρκετά και δεν περιέχει αρκετή ζάχαρη.
Είναι νοστιμότατος και ευπαρουσίαστος με υψηλή θρεπτική αξία, διότι το αλεύρι και το σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, δεν περιέχει γλουτένη αλλά μεγάλη ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων, αντιοξειδωτικών και βιταμινών.



Για ενίσχυση της γεύσης του μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα από τα δύο φλιτζάνια νερό με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Δικός σας!


(Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές για Χαλβά)

Τα Υλικά

50 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια ζεστό νερό, χωρίς χλώριο
½ φλιτζάνι κρυσταλλική, καστανή ζάχαρη (ή περισσότερη)
½ φλιτζάνι χονδροκομμένη καρυδόψιχα
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
½ κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα
Τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης


Οδηγίες





Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε την πολέντα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να απορροφήσει το ελαιόλαδο και να καβουρδιστεί ελαφρά.
Προσοχή, δεν θέλουμε να σκουρύνει!












Εν συνεχεία προσθέτουμε το ξύσμα και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.















Εκτός εστίας ρίχνουμε προσεκτικά το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε το χαλβά πάνω σε μέτρια φωτιά.











Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις σταφίδες ή τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε συνεχώς, 
















μέχρις ότου ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.









Μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μικρά ατομικά φορμάκια.


Στολίζουμε με ένα κομμάτι καρυδόψιχας και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου