Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

Μανιτάρια με Κρεμμυδάκια Στιφάδου – Mushrooms with Onions and Tomatoes


Τα μανιτάρια, οι “αμανίτες”, άγρια ή ήμερα, είναι νοστιμότατα και διατροφικά ωφέλιμα, διότι περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
Οι πρωτεΐνες τους μάλιστα, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.



Καιρός, λοιπόν, μετά τη μεγάλη κατανάλωση κρέατος που κάναμε την περίοδο των εορτών, μια ημέρα νηστείας, σαν τη σημερινή, να δοκιμάσουμε ένα εξαιρετικό πιάτο με μανιτάρια, νοστιμότατο και πολύ ευπαρουσίαστο!



Τα Υλικά

400γραμ. μανιτάρια, καθαρισμένα
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
15 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 ½ κ. σ. πελτές τομάτας
50 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες





Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια.












Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ.











Προσθέτουμε τη δάφνη και τον πελτέ και ανακατεύουμε, για να καραμελώσει.










Ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τότε ρίχνουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα.






Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρουμε ζεστά μόνα τους ή τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι μπασμάτι.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου