Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Κουλουράκια Πορτοκαλιού με Αλεύρι Ζέας – Orange Cookies with Zea Flour


Το απογευματινό καφεδάκι ή το τσάι ζητάει να το συνοδεύει πάντα ένα - τουλάχιστον! - τραγανό και νόστιμο κουλουράκι ή μπισκότο.
Υπάρχει καλύτερο από ένα σπιτικό κουλουράκι κανέλας και πορτοκαλιού που θα δέσει γευστικά με τον καφέ;
Τα σπιτικά αυτά κουλουράκια που σας προτείνω είναι νηστίσιμα, θρεπτικά και υγιεινά, με πολλές φυτικές ίνες και ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης.



Θα τις λατρεύσετε αυτές τις μικρές μπουκίτσες που θρυμματίζονται μέσα στο στόμα, απελευθερώνοντας όλα τους τα αρώματα!




 Τα Υλικά

150 ml  φρέσκος χυμός
1 κ. γλ. ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο
100γραμ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη
120 ml μπράντι
1 κ. γλ. baking powder
½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
Μία τσιμπιά αλάτι
1 ½ κ. γλ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
550 βιολογικό αλεύρι Ζέας, ολικής 

Οδηγίες

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.




Μέσα σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.













Κατόπιν προσθέτουμε το μπράντι και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.













Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να απορροφήσει όλα τα υγρά. 

















Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα.













Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει. Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα σε αντικολλητικό ταψί.










Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε μέσα σε γυάλα ή μεταλλικό κουτί μπισκότων.









Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου