Ένα υπέροχο σπιτικό Παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή, με ψήγματα πικρής σοκολάτας
που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Θα το ετοιμάσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα αλλά θα πρέπει να κάνουμε
υπομονή και να περιμένουμε τουλάχιστον έξι ώρες για να το απολαύσουμε!
Πάντως, όταν το σερβίρουμε, θα καταπλήξουμε και είναι σίγουρο ότι όλοι θα
ζητήσουν και δεύτερο σερβίρισμα! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
Τα Υλικά
1 κουτί φυτική κρέμα Μόρφατ, παγωμένη
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ, παγωμένο
200γραμ. ζαχαρούχο γάλα
300γραμ. γιαούρτι πρόβειο, πλήρες
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας ή 2 καψουλάκια
100γραμ. νιφάδες κουβερτούρας
Οδηγίες
Βάζουμε τη Μόρφατ στο ψυγείο και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη, μέχρις ότου
αρχίσει να παγώνει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα Μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και
τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσουν.
Προσθέτουμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για δέκα
περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η κρέμα μας πολύ αφράτη.
Ρίχνουμε το παγωτό σε στρώσεις μέσα σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι, ειδικό
για κατάψυξη, ή σε πλαστικό μπωλ και
ενδιάμεσα στις στρώσεις σκορπίζουμε τις νιφάδες κουβερτούρας.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες!
Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για λίγο σε
θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Καλή επιτυχία!
Λατρεύω το παγωτό Ελένη μου και η σημερινή σου συνταγή είναι λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη είναι δε έτσι που το βλέπω και αφράτο αφράτο .
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας άρεσε πολύ, Κατερίνα μου! Έγινε γρήγορα και ήταν νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΌ τι έπρεπε για το Κυριακάτικο γεύμα ή απόγευμα!
Καλή εβδομάδα!
Καλησπέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το παγωτό σου και πολύ εύκολο. Συμφωνώ μαζί σου γιατί ο συνδυασμός των υλικών που χρησιμοποίησες δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
Καλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΆρχισε πλέον η ζέστη και τα σπιτικά παγωτά είναι απαραίτητα! Ιδιαίτερα σαν αυτό που είναι νόστιμο αλλά όχι πολύ γλυκό. Επιδέχεται ακόμα και κάποιο σιρόπι, αν θέλουμε.
Καλή εβδομάδα!
ευχαριστουμε Ελενη για την τοσο ωραια συνταγη,
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμο και πετυχημενο παγωτο χωρις παγωτομηχανη ειναι "must do"!!!
καλη εβδομαδουλα!!!!
Καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΚι εγώ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τα ευγενικά σου σχόλια!
Καλή εβδομάδα!
Φιλιά