Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Cheese Cake Ψυγείου με Ricotta και Βερίκοκα - Cheese Cake with Ricotta and Apricots

Εύκολο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο, όλο χρώμα Cheese Cake ψυγείου!
Η κλασική βάση μπισκότων στηρίζει μια πολύ αφράτη κρέμα, ελάχιστα γλυκιά, πάνω στην οποία απλώνεται η χρυσοκίτρινη μαρμελάδα και στολίζεται με φέτες βερίκοκων! Χρώμα και γεύση καλοκαιριού!
Μια πρόταση που αξιοποιεί τα αγαπημένα, χρυσαφένια, καλοκαιρινά φρούτα κι ένα ξεχωριστό επιδόρπιο για το εορταστικό ή το Κυριακάτικο τραπέζι μας. Δοκιμάστε το!





Τα Υλικά
(Για μία φόρμα 26-28 εκ.)

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive, τριμμένα 
180γραμ. φρέσκο ή φυτικό βούτυρο

Για την Κρέμα
1 κουτί φυτική κρέμα, τύπου Μόρφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
400γραμ. Ricotta
6 φύλλα ζελατίνας

Για τη Διακόσμηση
1 βάζο βερίκοκα κονσέρβα, κομμένα σε φετάκια
1 βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλιές γλυκό κουταλιού βύσσινο

Οδηγίες

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.


Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντάς τα, ώστε να το απορροφήσουν όλο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τη φόρμα με ανοιγόμενη στεφάνη και ρίχνουμε μέσα τα βουτυρωμένα μπισκότα. Τα απλώνουμε παντού και τα πιέζουμε λίγο, να ανέβουν λίγο περιφερειακά.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.





Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη Μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν αφράτη κρέμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί, που το έχουμε βγάλει από πριν από το ψυγείο, για να μαλακώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, διαλυμένα μέσα σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.






Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνειά της. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ. 
Την επομένη, ανοίγουμε τη φόρμα και προσεκτικά «κυλάμε» το κέικ πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας την μεμβράνη με προσοχή.




Στραγγίζουμε τα βερίκοκα κονσέρβα από το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε φετούλες. 
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μέσα στο βάζο και, αν δεν είναι πολύ ρευστή, της προσθέτουμε λίγο λικέρ βερίκοκο. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην επιφάνεια του γλυκού και στολίζουμε με φέτες βερίκοκου και γλυκό κουταλιού βύσσινο.


Βάζουμε το γλυκό πάλι στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία! 

5 σχόλια:

  1. Τέλειο το γλυκάκι σου Ελένη μου και πολύ δροσερό.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δροσερό και καλοκαιρινό το γλυκάκι σου Ελένη μου.Καλή και όμορφη εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο καλοκαιρινό γλυκό, Ελένη μου! Δροσερό και ανάλαφρο! Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ίσως και φρέσκα βερύκοκα για να έχουμε το άρωμά τους! Καλοφάγωτο Ελένη μου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελενη το γλυκο σου σημερα ειναι ενας ηλιος ζωγραφιστος!!!!!!
    τα βερυκοκαειναι απο τα πιο μυρωδατα φρουτα ,τελειο δροσιστικο και ακρωςκαλοκαιρινο!!!!!!
    φιλια και καλο μηνα!1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο Ελένη μου.

    Και νομίζω πως θα ήθελα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι :-)) καθώς αγαπώ πολύ αυτά τα γλυκά.

    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή