Με τα ζυμαρικά, χειμώνα καλοκαίρι, ετοιμάζουμε πολύ νόστιμα κι αγαπημένα
πιάτα και τα νοστιμίζουμε με διάφορα τυριά, σάλτσα ντομάτας ή pesto, σύμφωνα με την Ιταλική κουζίνα.
Δείτε την πρότασή μου!
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τους σπόρους, κομμένη φετάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
½ ματσάκι κόλιανδρο (τα φύλλα) ή 3-4 κλωναράκια βασιλικού
5 ντοματάκια κονσέρβας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι κάρυ, σκόνη
3-4 φύλλα κάρυ (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πολλές φορές προσθέτουμε και κάποιο αλλαντικό, για να κάνουμε το πιάτο
περισσότερο ενδιαφέρον, γευστικά.
Άποψή μου είναι ότι, εκτός από τα αλλαντικά, τους ταιριάζει πολύ και το
κοτόπουλο, μαζί με κάποιο πικάντικο, Ανατολίτικο μπαχαρικό. Δείτε την πρότασή μου!
Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)
1 πακέτο Linguine (400γραμ.)
Το στήθος από ένα κοτόπουλο, χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα, βρασμένο και κομμένο
σε κυβάκια
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τους σπόρους, κομμένη φετάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
½ ματσάκι κόλιανδρο (τα φύλλα) ή 3-4 κλωναράκια βασιλικού
5 ντοματάκια κονσέρβας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι κάρυ, σκόνη
3-4 φύλλα κάρυ (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
με το σκόρδο.
Μετά από μερικά λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά, το κοτόπουλο και
τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
Όταν σοταριστούν, ρίχνουμε το κάρυ, τα ντοματάκια και τον πελτέ και
ανακατεύουμε, για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τα φύλλα κάρυ,
ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, πάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά και πήξει η σάλτσα, θα είναι έτοιμα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό τα Linguine με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες που
αναγράφονται πάνω στο πακέτο.
Όταν βράσουν, δεν τα στραγγίζουμε αλλά τα πιάνουμε με λαβίδα ή την ειδική
κουτάλα ζυμαρικών και τα προσθέτουμε στην έτοιμη σάλτσα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και
κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε φυλλαράκια κόλιανδρου ή βασιλικού και τα σερβίρουμε μέσα σε
ζεστή σαλατιέρα ή βαθιά πιάτα.
Καλή όρεξη!
Έχεις απόλυτο δίκιο να παινεύεις τα ζυμαρικά Ελένη μου.Και εγώ νομίζω ότι είναι από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα για τους γνωστούς λόγους ,αλλά κυρίως για την μεγάλη ευελιξία τους στην ποικιλία συνταγών που μας δίνεται η ευκαιρία να τα μαγειρέψουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εσύ σήμερα μας δίνεις την δυνατότητα να γευτούμε μία εξαιρετικής ποιότητας πρόταση.
Με πρωταγωνιστικό υλικό, το ελαφρύ και εύγευστο κοτόπουλο,υπέροχα μυρωδικά και χρωματιστά λαχανικά,μας ετοίμασες ένα πολύχρωμο και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.Τα λιγκουϊνι,είναι το είδος των ζυμαρικών που προτιμώ και η τελευταία εικόνα που κοσμεί την σημερινή σου ανάρτηση, με την ζωντάνια των χρωμάτων και τη υπόσχεση της εκλεπτυσμένης γεύσης, είναι συγκλονιστική!!!!
Ελένη μου ,σου εύχομαι καλό μήνα!!!!!Πολλά πολλά φιλιά σου στέλνω καλή μου φίλη!
Πάντα ευγενική, με γραφή υπέροχη και πολύ λεπτό και αυθόρμητο σχολιασμό, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΜου επιτρέπεις να εκφράσω για μια ακόμα φορά ότι είναι "αγαθή τύχη" που γνωριστήκαμε, έστω και ιντερνετικά, και με τιμάς με τα σχόλια και τη φιλία σου!
Να είσαι καλά και να με επηρεάζεις πάντα θετικά και δημιουργικά!
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!.
Η πρότασή σου μου αρέσει τόσο πολύ! Μα είναι ώρα αυτή που δημοσιεύεις συνταγή τέτοιου είδους?
ΑπάντησηΔιαγραφήΖυμαρικά? Ο καλύτερος σύντροφος μου! Το κάρυ να σου πω την αλήθεια μου, δεν το έχω δοκιμάσει σε ζυμαρικό, αλλά δεδομένου ότι πηγαίνει με το ρύζι όταν τρώμε κοτόπουλο με κάρυ, πιστεύω ακράδαντα ότι ταιριάζει και με τα μακαρόνια.
Εξαιρετική πρόταση! Αχ!!!
Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΔυστυχώς μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά αλλά επιβάλλεται να τα ξεχάσω, για ευνόητους λόγους!
Το κάρυ σ΄αυτή τη συνταγή χαρίζει λεπτή γεύση και συνεπικουρεί τη ντομάτα. Δεν είναι τόσο έντονο, όπως στα Ινδικά στα οποία συνήθως το χρησιμοποιούμε μόνο του. Το ζητούσε και το κοτόπουλο που έχει μάλλον ουδέτερη γεύση.
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια πολλά!
Λαχταριστό πιάτο και πολύ χορταστικό για όλη την οικογένεια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Λίλα μου!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα
Πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο Ελένη μου! Που όμως εγώ, θα το τιμούσα ανεξαρτήτου εποχής! Τα χρώματά του προσελκύουν το μάτι αμέσως!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Ελένη υπέροχο πιάτο! Τα λινγκουίνι δεν τα ήξερα μέχρι πρόσφατα και τώρα είναι από τα αγαπημένα μου! Εδώ που τα λέμε, όλα τα ζυμαρικά είναι αγαπημένα μου... ;) Η συνταγή σου είναι όλο χρώμα και γεύση! Πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήKoτόπουλο και κάρυ ταιριάζουν. Γιατί να μην πάνε και με τα λιγκουϊνι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά τα βρίσκω
Λιγουρευτικό πιάτο όπως και να έχει :)
ΦΙλιά