Τα πιο αφράτα, τα πιο νόστιμα και τα πιο αρωματικά μπιφτέκια που έχετε φάει
ποτέ! Ψήνονται στο φούρνο και σερβίρονται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, ένα
πολύ υγιεινό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
4 κουταλιές νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Το μείγμα των μπιφτεκιών μπορεί τα ετοιμαστεί αρκετές ώρες πριν το ψήσιμο
και να μείνει στο ψυγείο. Θα "δέσουν" καλύτερο όλα τα υλικά και το
αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο!
Η δοκιμή δική σας!
Τα Υλικά
(Για 12 μέτρια μπιφτέκια)
½ κιμάς κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο, πολτοποιημένο
5 κουταλιές Quaker
4 κουταλιές τυρί ρεγάτο, τριμμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
½ κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι κουρκουμάς
1 κουταλάκι αποξηραμένος δυόσμος1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
4 κουταλιές νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο επί πλέον ελαιόλαδο για το ταψί και το πλάσιμο των μπιφτεκιών
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σ΄ ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Θέλουμε να πετύχουμε ένα μείγμα μαλακό, που να κολλάει στα χέρια μας. Αν
χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Αλείφουμε και τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το
μείγμα και μορφοποιούμε, παρά πλάθουμε, τα μπιφτέκια.
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε μόνο μία
φορά από την άλλη.
Καλή όρεξη!
Από τότε που δοκίμασα να χρησιμοποιήσω κιμά από κοτόπουλο, φτιάχνω συχνά μπιφτεκάκια και κεφτεδάκια κοτόπουλου, και μας αρέσει πολύ η ιδιαίτερη γεύση τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποίησες στα μπιφτεκάκια σου Ελένη μου, θα έγιναν πεντανόστιμα!
Φιλάκια!
Δεν έχεις καθόλου άδικο, ΄Έλενα, που προτιμάς τον κιμά του κοτόπουλου. με αυτόν μπορούμε να φτιάξουμε πολλά νοστιμότατα πιάτα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά και λίγο διαφορετικά υλικά.
ΔιαγραφήΣου εύχομαι καλό τριήμερο!
Πολλά φιλιά
Η αλήθεια είναι ότι τα μπιφτέκια κοτόπουλου μου γίνονται λίγο στεγνά... οπότε και τα αποφεύγω. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου που φαίνεται πολύ ωραία Ελένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Καλησπέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΊσως πρέπει την επομένη φορά να κάνεις το μείγμα αρκετά μαλακό, τόσο που σχεδόν να την πλάθεται, προσθέτοντας νερό. Θα τα πλάσεις με τη βοήθεια ελάχιστου ελαιόλαδου. θα σου γίνουν υπέροχα.
Καλό σου βράδυ και καλό τριήμερο!
Είναι μία άριστη επιλογή για τα ελαφριά γεύματα που αναζητούμε στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.Η προσθήκη της τριμμένης ντομάτας ,αλλά και η παρουσία των μυρωδάτων συστατικών,βοηθούν στην ανάδειξη της καλοκαιρινής γεύσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως πολύ σωστά σημειώνεις,η επιτυχία του είναι να τα πλάσουμε όσο το δυνατόν πιο αφράτα,σχεδόν υδαρή,γιατί ο κιμάς του κοτόπουλου σφίγγει στη διάρκεια του ψησίματος.
Από ότι όμως φαίνεται στις φωτογραφίες σου,τα μπιφτεκάκια σου Ελένη μου ,δεν χρειάζονται ιδιαίτερο παίνεμα....η άψογη εμφάνιση τους καταδεικνύει ,για μια ακόμα φορά,ότι χειρίζεσαι τα μυστικά της κουζίνας με σωστό τρόπο και νοικοκυρεμένη τεχνική.
Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου φίλη!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Επανήλθα για να διαβεβαιώσω την καταπληκτική γεύση ων συγκεκριμένων μπιφτεκιών!!!!!!
ΔιαγραφήΤα συστήνω ανεπιφύλακτα για όσους έχουν κακή εμπειρία-Κική μου ακούς?-από την στεγνή υφή τους και το μάλλον άγευστο τελικό αποτέλεσμα...
Τα συγκεκριμένα είναι βελούδινα και μαλακά σαν σφουγγάρι!!!!!Η δε γεύση τους αποκαλυπτική!!!!!
Ευχαριστούμε Ελένη μου για τη μοναδική πρόταση!!!!!
Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΕίναι όντως πολύ ελαφρά, ζουμερά, αρωματικά και νόστιμα. Ψήνονται πολύ γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορούμε να τα σερβίρουμε και σαν μεζεδάκι. Ταιριάζουν υπέροχα με παγωμένο κρασάκι ή μπίρα.
Καλή μου φίλη, σ΄ευχαριστώ πολύ μου δοκίμασες τη συνταγή και με ενημέρωσες. Το εκτιμώ πάρα πολύ!
Καλό τριήμερο, χαρούμενο και ξεκούραστο.
Φιλάκια πολλά!
Μμμμμμμ μ' αρέσουν τα μπιφτέκια από κοτόπουλο!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβαλες και κουρκουμά!!!!
Τέλεια θα είναι!!
Καλησπέρα, Πέπη!
ΔιαγραφήΕίναι όντως νοστιμότατα!
Καλό σου βράδυ!