Το καλοκαίρι αγαπά πολύ τα θαλασσινά είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν μεζεδάκι
για ούζο ή κρασί.
Τα οστρακοειδή, φρέσκα ή κατεψυγμένα, προσφέρονται για να δημιουργήσουμε χωρίς πολύ κόπο νοστιμότατους μεζέδες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς!
Σας προτείνω, λοιπόν, τα πιο νόστιμα και πικάντικα Μύδια στο Φούρνο!
Δοκιμάστε τα!
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλιά πελτές τομάτας
1 φλιτζάνι τοματοχυμός
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
150γραμ. τυρί Φέτα
100mL ξηρό λευκό κρασί
½ κουταλάκι κουρκουμάς
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 καυτερή πιπερίτσα, χωρίς τους σπόρους (προαιρετικά)
1 πιπεριά κέρατο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα σερβίρουμε ζεστά, ραντισμένα με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα οστρακοειδή, φρέσκα ή κατεψυγμένα, προσφέρονται για να δημιουργήσουμε χωρίς πολύ κόπο νοστιμότατους μεζέδες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς!
Σας προτείνω, λοιπόν, τα πιο νόστιμα και πικάντικα Μύδια στο Φούρνο!
Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
½ κιλό μύδια, καθαρισμένα (ψίχα)
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλιά πελτές τομάτας
1 φλιτζάνι τοματοχυμός
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
150γραμ. τυρί Φέτα
100mL ξηρό λευκό κρασί
½ κουταλάκι κουρκουμάς
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 καυτερή πιπερίτσα, χωρίς τους σπόρους (προαιρετικά)
1 πιπεριά κέρατο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Αν τα μύδια είναι κατεψυγμένα, τα ξεπαγώνουμε, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σ΄ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια
φωτιά.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε
για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το
αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ και το χυμό τομάτας, αλάτι και πιπέρι
και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε νε πάρουν βράση και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη
και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα μύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια του
φαγητού.
Τα προσφέρουμε μόνα τους, σαν μεζέ ή
τα συνοδεύουμε με λίγο λευκό ρύζι βουτύρου.
Καλή όρεξη!
Η Πέπη από το φιλικό Blog Pepi's Kitchen εμπιστεύθηκε τη συνταγή και την απογείωσε! Ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη!
Η Πέπη από το φιλικό Blog Pepi's Kitchen εμπιστεύθηκε τη συνταγή και την απογείωσε! Ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη!
Μεζεδάκι πικάντικο και πεντανόστιμο, από αυτά που μας θυμίζουν ότι το καλοκαιράκι είναι εδώ, και έχει φέρει μαζί του τις νοστιμιές του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλημέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΤα θαλασσινά πάνε παρέα με το καλοκαιράκι, τη θάλασσα και τις ποικιλίες!
Είναι νοστιμότατα!
Φιλάκια
Υπεροχο! Αγαπω πολυ τα μυδια και η σαλτσουλα με την οποια τα συνοδεψες εχει ολα τα αγαπημενα μου υλικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγιναν νοστιμότατα, Μαρίνα μου, μαλακά, με νοστιμότατη σάλτσα. Σκέτη απόλαυση!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Φιλάκια
Πολύ νόστιμο φαίνεται και πολυ καλος μεζες,θα το δοκιμασω σιγουρα,καλο βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Νέλη!
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σου!
Φιλιά
Το "μου τρέχουν τα σάλια" είναι λίγο τετοια ωρα! Αχ αχ μπραβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Αριάδνη μου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Έχω, εδώ και μέρες, ένα σακουλάκι μύδια στη κατάψυξη και δεν ήξερα τι να τα κάνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα!!! Έχω και τα υπόλοιπα υλικά!!
Πολύ ωραίο το πιάτο σου!! Πολύ ωραία παρουσίαση!!!
Θα σε ενημέρωσω...δηλαδή σου λέω από τώρα οτι είναι πεντανόστιμο, το ξέρω!!! χαχαχα
Καλημέρα Ελένη!!
Καλή σου μέρα, Πέπη!
ΔιαγραφήΚι εγώ έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω, γιατί τα είχα στο ψυγείο. Όμως έφτιαξα και μια άλλη παραλλαγή που θα την ανεβάσω την ερχόμενη εβδομάδα. Αν μπορείς, φύλαξε μερικά με κέλυφος.
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σου σχόλια!
Φιλάκια
Το τσακίσαμε!!!!!!!!!!!! Φανταστικό φαγητό Ελένη, πεντανόστιμο!!!!! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλω αργότερα φωτογραφία στο fb να το δεις!
Ευχαριστώ!!!!
Αληθινά χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν κι ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη!
ΔιαγραφήΚι εγώ θα τα ξαναφτιάξω, γιατί έχω μερικά υπόλοιπα.
Τη φωτογραφία σου, αν μου επιτρέπεις, θα την ανεβάσω κάτω από τη συνταγή.
Καλημέρα και φιλιά!
Μόλις έβαλα δυο φωτογραφίες στο φεις, Πάρε όποια θέλεις! Το μόνο που δεν έκανα ήταν να τα βάλω στο φούρνο.
ΔιαγραφήΠεριμένω και την επόμενη συνταγή!! Θα φροντίσω να πάρω μύδια...να είμαι έτοιμη!!χαχαχα
Σ' ευχαριστώ κι εγώ!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ελένη μου!! Υπέροχο φαγητό έφτιαξες!!! Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κόπιασε, Κική μου! Κερνάω μετά χαράς!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Φιλιά!
τι μου θυμησες τωρα.ια χρονια στη χαλκιδικη σε διακοπες καθε μερα μυδια ετρωγα.και εκει σε ενα μαγαζι που το ελεγαν μαρινα τα κανανε τελεια.τα λατρευω.φιλια πολλα για τη συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου θύμισα όμορφες καλοκαιρινές στιγμές!
ΔιαγραφήΣου εύχομαι να περνάς πάντα όμορφα!
Φιλιά!