Μια πολύ νόστιμη, θρεπτική και μυρωδάτη σαλάτα που αποτελεί και ένα πλήρες γεύμα. Εμείς τη λατρεύουμε και την τρώμε αρκετά συχνά, με λεμόνι όχι με ξύδι. Κάθε φορά όμως χρησιμοποιώ και διαφορετικό τυρί για να αλλάζει εμφάνιση και γεύση.
Εσείς να κάνετε τη δική σας επιλογή και να την απολαύσετε.
Τα Υλικά
3 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, χωρίς τους σπόρους, κομμένες κυβάκια ή
12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 μπαστουνάκια σέλερι ψιλοκομμένα
½ χρωματιστή πιπεριά σε κυβάκια
1 πλακάκι χαλούμι ή μοτσαρέλα ή
1 φλιτζάνι σκληρή φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι ρίγανη
10 περίπου μαύρες ελιές για διακόσμηση
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ο χυμός ενός λεμονιού ή 3 κουταλιές ξύδι
Λίγα φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Αλάτι και πιπέρι
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια και το πρωί τα βράζουμε μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλέκουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε το τυρί (χαλούμι ή μοτσαρέλα) σε φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος.
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι για γίνουν σαν κρέμα.
Bάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, διακοσμούμε με το τυρί και τις ελιές και σερβίρουμε αμέσως.
Εσείς να κάνετε τη δική σας επιλογή και να την απολαύσετε.
Τα Υλικά
2 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα και στραγγισμένα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο3 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, χωρίς τους σπόρους, κομμένες κυβάκια ή
12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 μπαστουνάκια σέλερι ψιλοκομμένα
½ χρωματιστή πιπεριά σε κυβάκια
1 πλακάκι χαλούμι ή μοτσαρέλα ή
1 φλιτζάνι σκληρή φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι ρίγανη
10 περίπου μαύρες ελιές για διακόσμηση
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ο χυμός ενός λεμονιού ή 3 κουταλιές ξύδι
Λίγα φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια και το πρωί τα βράζουμε μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ για να αναμειχθούν τα αρώματα.
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι για γίνουν σαν κρέμα.
Bάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, διακοσμούμε με το τυρί και τις ελιές και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Αυτή η σαλάτα εκτός από νόστιμη και διατροφικά άριστη είναι και όμορφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρώμε συχνά μαυρομάτικα όπου οι συνδυασμοί είναι κάθε φορά διαφορετικοί, έτσι έχουμε ποικιλία γεύσεων.
Θα δοκιμαστεί και η δική σου πρόταση με τα τόσο νόστιμα υλικά.
Καλημέρα Ελένη.
Ζ.
Εδώ είναι που λέμε θα Φτιάξω μια σαλάτα μα τι σαλάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Καλημέρα, Ζαμπία. Ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σου σχόλια. Και σ' εμάς αρέσουν τα μαυρομάτικα και γενικά οι σαλάτες - κάθε φορά με άλλο συνδυασμό υλικών, για να χορταίνει και το μάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τη δοκιμάσεις, περιμένω σχόλια.
Καλή υπόλοιπη μέρα.
Καλημέρα, Ξανθή. Έχεις δίκαιο, είναι υπερπαραγωγή αλλά νοστιμότατη. Σκέφτομαι ότι αν αναγκαστούμε να έχουμε μόνο όσπρια, ας είναι έτσι όμορφα σερβιρισμένα και διατροφικά πλούσια. Δε συμφωνείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα αυτό καλέ είναι ένα πλήρες γεύμα τί σαλάτα πωπω και μου αρέσουν τα μαυρομάτικα να είσαι καλά φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι μου αυτά δεν είναι απλά μαυρομάτικα, είναι σαλάτα υπερπαραγωγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι το ψητό χαλούμι είναι το τυράκι που θα μου ταίριαζε περισσότερο σε αυτήν την πλούσια σαλάτα, που είναι πανδαισία χρωμάτων και γεύσεως!
Φιλάκια!!
Καλησπέρα, Ροδάνθη. Κι εμείς, όταν τη φτιάχνω, την τρώμε μόνη της, χωρίς κανένα άλλο συνοδευτικό. Είναι πλήρες γεύμα. Δοκίμασέ τη και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου, Ελενάκι, για το χαλούμι, της ταιριάζει πάρα πολύ. Αληθινά γίνεται πολύ νόστιμη, μυρωδάτη καιε πολύ χορταστική. Δοκίμασέ τη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό βράδυ.
Όμορφη σαλάτα και υγιεινή...όλα τα υλικά από τα αγαπημένα..Καληνύχτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ και όπως σε διαβάζω τώρα Ελένη μου, σκέφτομαι ότι έχω πάρα πολύ καιρό να μαγειρέψω μαυρομάτικα φασόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και πολύ υγιεινή σαλάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος συνδυασμός Ελένη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις ένα απολαυστικό τρόπο να συνδυάζεις αρώματα και γεύσεις...το κακό είναι ότι θέλω να βάλω κάποιες δικές σου συνταγές...αφού τις φτιάξω πρώτα...και να δω τι θα πρωτοκάνω...ξέρω ξέρω σε μπέρδεψα τώρα..είμαι σε παραλήρημα...χαχχα Φιλιααααααααααααααα
Καλησπέρα, Εύα, είναι πολύ εύκολη, νόστιμη και χορταστική, θα σου αρέσει. Καλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, είναι καταπληκτική, να την φτιάξεις και να μου πεις. Καλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, manousina,συμφωνώ με την άποψή σου, θα σου αρέσει. Δοκίμασέ τη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Μάρα, ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σου σχόλια. Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν βρεις χρόνο, πες ακριβώς τι θέλεις.
Φιλιά, καλό Σ/Κ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή