Μπιφτέκια, αγαπημένα όλων, ροδοκόκκινα, μυρωδάτα και νοστιμότατα. Η ντομάτα και η φέτα δεν προσθέτουν μόνο εμφάνιση αλλά και γεύση.
Το αποτέλεσμα τιμάται πάντα από όλη την οικογένεια.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 ντομάτες μικρές τριμμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 αυγό
½ σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη ή 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Επιπλέον
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα
Λίγη ακόμα ρίγανη
Ο δ η γ ί ε ς
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα επιπλέον), ανακατεύουμε και ζυμώνουμε υπομονετικά, 8-10 λεπτά, με το χέρι ή εναλλακτικά με το γάντζο του μίξερ.
Αν το μείγμα είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε τον κιμά σε μπαλάκια (περίπου 12-15, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε) και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες με μέτριο πάχος και τη φέτα μικρές φετούλες.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τα ροδισμένα μπιφτέκια, καλύπτουμε το καθένα με μια φέτα ντομάτα, λίγη φέτα και τελειώνουμε με λίγη ρίγανη.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει κι αυτή τους η πλευρά και το τυράκι.
Τα σερβίρουμε με βραστά χόρτα εποχής ή μια νόστιμη πλήρη ντοματοσαλάτα!
Καλή μας όρεξη!
Το αποτέλεσμα τιμάται πάντα από όλη την οικογένεια.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 ντομάτες μικρές τριμμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 αυγό
½ σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη ή 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Επιπλέον
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα
Λίγη ακόμα ρίγανη
Ο δ η γ ί ε ς
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα επιπλέον), ανακατεύουμε και ζυμώνουμε υπομονετικά, 8-10 λεπτά, με το χέρι ή εναλλακτικά με το γάντζο του μίξερ.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε τον κιμά σε μπαλάκια (περίπου 12-15, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε) και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες με μέτριο πάχος και τη φέτα μικρές φετούλες.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τα ροδισμένα μπιφτέκια, καλύπτουμε το καθένα με μια φέτα ντομάτα, λίγη φέτα και τελειώνουμε με λίγη ρίγανη.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει κι αυτή τους η πλευρά και το τυράκι.
Τα σερβίρουμε με βραστά χόρτα εποχής ή μια νόστιμη πλήρη ντοματοσαλάτα!
Καλή μας όρεξη!
Καλημέραααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα τα μπιφτέκια σου Helengr.
Η φέτα και η ντομάτα είναι το συν στην γεύση!!!
Καλημέρα Ελένη. Πεντανόστιμα τα μπιφτέκια και με καταπληκτική εμφάνιση! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Ελένη, χαμογέλασα με τα μπιφτέκια μας τα αγαπημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι λαχταριστά και πεντανόστιμα που τα έκανες ξέρω κάποιον που δεν πρόκειται να πει όχι.
Το άλλo μου μισό -ως και ολόκληρο:)- τα λατρεύει, αφού κάθε φορά που τον ρωτώ: "τι θες να φτιάξω σήμερα"; 100% θα πει, κανενα μπιφτεκάκι; :)
Φιλιά ευγενική μου Ελένη!
Ζ.
Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστα φαινονται τα μπιφτεκια σου, ειδικα με τη φετα να λιωνει απο πανω...
Μια μερίδα μπιφτέκια στο "τέσσερα"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΕΕΕΕΕφτασε!
Πω-πω και τώρα θα βάλω και άλλη παραγγελιά Ελένη μου :-))
Καλησπέρα Ελένη ωραία τα μπιφτέκια και εύκολη λύση,βάζεις ένα ταψί στο φούρνο και περνάς 2 μέρες,τουλάχιστον εγω έτσι κάνω,η μόνη διαφορά ειναι οτι τα βάζω σκέτα και έτσι τη μια μέρα κάνω πατάτες και την άλλη ρύζι οπότε 2σε 1 φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι αυτό είναι φαγάκι που και βέβαια τιμάται από όλη την οικογένεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!
Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα!
Καλησπέρα, Μάρα. Χαίρομαι που σου άρεσαν, όντως έγιναν πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ.
Σοφία μου, σε ευχαριστώ πολύ. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία, όντως είναι αγαπημένα μας και δικά μου πιο πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ και με συγκινείς.
Δοκίμασέ τα φτιάχνοντάς τα και για τους δυο σας. Πάντως δε χαλάμε χατίρι στα "ήμισυ" για νόστιμα θέματα, έτσι δεν είναι;
Εύχομαι ένα όμορφο βράδυ, φιλιά.
Ευχαριστώ, Ελπινίκη μου, πάρε μεζεδάκι! Μακάρι να μπορούσαμε, θα πεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, αν ήμουν κοντά ευχαρίστως να κερνούσα. Όμως ξέρω ότι είσαι χρυσοχέρα και φροντίζεις τους άνδρες σου. Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ροδάνθη, έτσι είναι όπως τα λες. Μας λύνουν τα χέρια και επιτρέπουν πολλούς συνδυασμούς, ότι ο καθένας μας επιθυμεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ, φιλιά.
Ελενάκι, σε ευχαριστώ πολύ. Όντως το φαγάκι αυτό είναι εύκολο και το τιμάμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Οι μικποί περισσότερο, γιατί το προτιμούν από το κρέας-ξέρεις εσύ από τους λεβέντες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις ένα υπέροχο βράδυ, φιλιά.
Τέλεια τα μπιφτέκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε παρακαλώ 2 μερίδες γιατί σήμερα βαριέμαι να μαγειρέψω :)
Φιλάκια
Γειά σου Ελένη μου...υπέροχα μου φαίνονται τα μπιφτέκια σου και μιας και τα έχω προγραμματίσει για το Σάββατο θα τα φτιάξω με ντοματούλα και φέτα...Φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια, νόστιμα μπιφτεκάκια Ελενάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή