Θα σας κεράσω σήμερα, ημέρα των γενεθλίων μου, αυτές τις χρωματιστές ανοιξιάτικες πεταλουδίτσες για τον πρωινό σας καφέ! Όπως βλέπετε ούτε κέικ γενεθλίων ούτε κεράκια και ως εκ τούτου ούτε και μελαγχολία για τα χρόνια που πέρασαν γρήγορα και όλα τα σχετικά. Ας περνούν καλά και με υγεία τα χρόνια. Αισθάνθηκα πολύ αισιόδοξα, μια διάθεση ανέμελη σχεδόν παιχνιδιού, φτιάχνοντας αυτά τα εύκολα, νόστιμα, χαρούμενα και φωτεινά cupcakes. Δείτε τα κι εσείς, δεν έχω δίκαιο;
Εύχομαι σε όλους σας μια χαρούμενη και φωτεινή μέρα!
Υ λ ι κ ά
120γρ βούτυρο μαλακό
¾ φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 γεμάτη κουταλιά κακάο
3 κουταλιές μαρμελάδα
Για το γλάσο
1 ½ κουταλιά ζεστό νερό
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (ίσως και λίγο περισσότερη)
1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ο δ η γ ί ε ς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C. Τοποθετούμε χαρτάκια (μεσαίου μεγέθους) σε ένα ταψάκι με θήκες για δώδεκα muffins ή σε δύο των έξι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ και δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα. Γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι τα 2/3.
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε συρμάτινη βάση. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και προσθέτουμε σιγά- σιγά την άχνη, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα, ώστε να απλώνεται.
Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα προσθέτοντας το βούτυρο και λίγες σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα τριαντάφυλλου. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα-ένα τα κέικ και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε ένα στρογγυλό κομμάτι από την κορυφή τους, πολύ προσεκτικά. Μετά πάλι με προσοχή, να μην σπάσει,το χωρίζουμε στη μέση.
Γεμίζουμε το κενό του καθενός με γλάσο, τοποθετούμε τα κομματάκια της κορυφής αντικριστά και στη μέση βάζουμε ½ κουταλάκι κόκκινη μαρμελάδα και ένα μπαλάκι γλάσο.
Τα θαυμάζουμε(!), τα σερβίρουμε και τα καταναλώνουμε φρέσκα! Η κόκκινη μαρμελάδα που χρησιμοποίησα είναι από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και την έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή της Ξανθής από τις Συνταγές της Ασπρούλας.
Έγινε καταπληκτικά γευστική και λάτρευσα το χρώμα της. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ήρθαν ευχές και λουλούδια από το σύζυγο! Δεν είναι πανέμορφα;
Εύχομαι σε όλους σας μια χαρούμενη και φωτεινή μέρα!
Υ λ ι κ ά
120γρ βούτυρο μαλακό
¾ φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 γεμάτη κουταλιά κακάο
3 κουταλιές μαρμελάδα
Για το γλάσο
1 ½ κουταλιά ζεστό νερό
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (ίσως και λίγο περισσότερη)
1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ο δ η γ ί ε ς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C. Τοποθετούμε χαρτάκια (μεσαίου μεγέθους) σε ένα ταψάκι με θήκες για δώδεκα muffins ή σε δύο των έξι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ και δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα. Γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι τα 2/3.
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε συρμάτινη βάση. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και προσθέτουμε σιγά- σιγά την άχνη, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα, ώστε να απλώνεται.
Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα προσθέτοντας το βούτυρο και λίγες σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα τριαντάφυλλου. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα-ένα τα κέικ και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε ένα στρογγυλό κομμάτι από την κορυφή τους, πολύ προσεκτικά. Μετά πάλι με προσοχή, να μην σπάσει,το χωρίζουμε στη μέση.
Γεμίζουμε το κενό του καθενός με γλάσο, τοποθετούμε τα κομματάκια της κορυφής αντικριστά και στη μέση βάζουμε ½ κουταλάκι κόκκινη μαρμελάδα και ένα μπαλάκι γλάσο.
Τα θαυμάζουμε(!), τα σερβίρουμε και τα καταναλώνουμε φρέσκα! Η κόκκινη μαρμελάδα που χρησιμοποίησα είναι από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και την έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή της Ξανθής από τις Συνταγές της Ασπρούλας.
Έγινε καταπληκτικά γευστική και λάτρευσα το χρώμα της. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ήρθαν ευχές και λουλούδια από το σύζυγο! Δεν είναι πανέμορφα;
να τα εκατοστήσεις, πάντοτε υγιής κι ανέμελη να είσαι να μας συντροφεύεις με φωτό από τα ταξίδια σου και να μας κερνάς λιχουδιές σαν την σημερινή να νιώθουμε πάντα παιδιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά !!! να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την οικογενειά σου !!!! ευχαριστούμε πολύ για το πανέμορφο κερασμά σου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά
Χρόνια πολλά, να τα εκατοστήσεις. Ότι επιθυμείς.Υπέροχο κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια για το blog μου. Αν μπόρεσα να μεταδώσω έστω και λίγη αισιοδοξία, χαίρομαι πολύ. Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου. Αντεύχομαι υγεία και επιτυχίες, προσικές και...blogικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά κι από μένα.
Σοφία Ζ ευχαριστώ για τις ευχές σου. Χαίρομαι που σου άρεσε το κέρασμα. Αν έχεις μικρά παιδιά, δοκίμασε να τα φτιάξετε μαζί, θα είναι σαν παιχνίδι. Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήHelen χρόνια σου πολλά , χρόνια καλά , χρόνια ευτυχισμένα!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πεταλούδες σου είναι πολύ όμορφες και σίγουρα πολύ πολύ νόστιμες , θα κεραστώ και εγω , και του χρόνου να είσαι καλά!
Αφροδίτη, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Και βέβαια να κεραστείς, το ρωτάς; Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι χρόνια πολλάαααααααααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι χιλιόχρονη, από καρδιάς εύχομαι ότι επιθυμείς!
Το κέρασμά σου είναι πανέμορφο!!!
Φιλιά!
Να τα εκατοστήσεις με Υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλη μια κριός στην παρέα, τελικά είμαστε πολλές στην μπλοκογειτονιά!!
Έφτιαξες τη μαρμελάδα!!μπράβο χαίρομαι πολύ που σου άρεσε κι ευχαριστώ για την αναφορά.
Καλό Πάσχα σου εύχομαι επίσης καθώς το Σάββατο πάμε στα πάτρια εδάφη.
Πολλά φιλιά!
Χρόνια πολλά...πολύχρονη και πάντα να φτιάχνεις υπέροχα γλυκάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενά μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου καλά να είμαστε όλοι. μας άρεσε η μαρμελάδα και θα την ξαναφτιάξω. καλό ταξίδι, καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία και πολλούς χαιρετισμούς στην πατρίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Εύα. Να είστε κι εσείς καλά και να σας αρέσουν αυτά που σας κερνάω! Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή