Ένα νηστίσιμο, πανεύκολο και νόστιμο και αρωματικό κέικ με ταχίνι,
πορτοκάλι και καρύδια.
Το ταχίνι δένει γευστικά με την καστανή ζάχαρη και αναδεικνύει το άρωμα του
πορτοκαλιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ, ιδανικό για όσους
αγαπούν το ταχίνι και εκτιμούν τη μεγάλη θρεπτική του αξία.
1½ φλιτζάνι ταχίνι
1½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση αψέκαστο
1½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή καρύδια pecan και 6 άκοπα για διακόσμηση
1 κ. σ. ανάμεικτα τριμμένα μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, κανέλα, ελάχιστο γαρίφαλο
και τζίντζερ σε σκόνη
500γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τα καρύδια.
Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το εσωτερικό μιας στρογγυλής φόρμας 22εκ. με λάδι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και αδειάστε το μείγμα.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα pecan.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-50 λεπτά( Πρώτα δοκιμάζουμε ένα μαχαίρι, αν ψήθηκε, και μετά το βγάζουμε από το φούρνο).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε.
TIP
Δεν ανοίγουμε το φούρνο την πρώτη μισή ώρα του ψησίματος για να μην ξεφουσκώσει το κέικ.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κέικ με ταχίνι!
Έχω φάει ταχινόπιτα, φαντάζομαι μοιάζει λίγο γευστικά αλλά τούτο εδώ το κεκάκι πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο!!!
:-))
Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς, γιατί λατρεύουμε το ταχίνι. Καλό Σαββατοκύριακο από το μουντό Βερολίνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει τώρα με τον καφέ μου !! λαχταριστό και μοσχομυριστό !!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά και καλό σ/κ
Καλώς ήρθες Kikip80. Όντως είναι ωραίο αλλά πρέπει να ψηθεί καλά, σαν όλα τα κέικ λαδιού. Καλό Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς στο Βερολίνο από την ηλιόλουστη Τζέντα. Όταν το δοκιμάσετε πολύ ευχαρίστως θα ήθελα τις εντυπώσεις σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, με το καφεδάκι πράγματι είναι τέλιο! Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι έγινε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρύωσε το κεκάκι??
Μπορώ να σερβιριστώ δηλαδή??
Ωραιότατο πρέπει να σου έγινε Ελενάκι μου!
Πολλά φιλιά!
Ελένη το ταχίνι ελάχιστα το χρησιμοποιώ αν και θα έπρεπε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει αυτή η συνταγή όμως.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Πολύ νόστιμο φαίνεται το κέηκ με ταχίνι και μόνο από τη φωτογραφία το λιμπίζεσαι. Καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενά μου, όχι μόνο κρύωσε αλλά και σε περιμένει! Εμάς μας άρεσε με τον καφέ μας πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου, κι εγώ το έμαθα έξω από την Ελλάδα αλλά μας άρεσε και το συνηθίσαμε. Δοκίμασέ το σε μικρό κέικ. Καλό Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαίνεται!!! και ειδικά τώρα στην νηστεία θα είναι ότι πρέπει..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία, είναι πράγματι νόστιμο και μυρωδάτο. Αν σου αρέσει το ταχίνι, δοκίμασέ το και πες μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήEvaZ νομίζω ότι θα συμφωνήσεις, ότι η νηστεία θέλει και λίγη νοστιμιά! Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ελένη μου! Το είδα και το λιμπίστηκα, υπέροχο, αν και δεν νηστεύω θα το κάνω σύντομα!!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή