Κλασικά νηστίσιμα γλυκάκια, ετοιμάζονται πανεύκολα και καταναλώνονται
ταχύτατα!
Η γέμιση τα κάνει νοστιμότατα και ξεχωριστά. Το μόνο που πρέπει να
προσέξουμε είναι να μην βάλουμε σιρόπι ή αρκετή μαρμελάδα στη γέμιση και
μαλακώσει η τραγανή και μπισκοτένια ζύμη. Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
(Για 30 κομμάτια)
Για τη Ζύμη
400γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
100 ml λευκό κρασί
50 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
Για τη Γέμιση
8 αποξηραμένοι μεγάλοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
5-6 κομμάτια –ανάλογα με το μέγεθος- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, χωρίς
σιρόπι, ψιλοκομμένο
100γραμ. χονδροκομμένα καρύδια
½ κουταλάκι κανέλα, σκόνη
Επί πλέον
Ανθόνερο (προαιρετικό)
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 κουταλάκι κανέλα, σκόνη
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε, για να αναμειχθούν.
Βάζουμε τα σκαλτσούνια μέσα σε ρηχό, αντικολλητικό ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο
ανθόνερο (προαιρετικά), τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα πασπαλίζουμε
με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Μυρίζουνε λαχταριστά, στ' αλήθεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMoυ αρέσουν πολύ αυτά τα γλυκά Ελεν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ανθόνερο δεν θα το παρέλειπα, ταιριάζει πολύ.
Καλή εβδομάδα :)