Η καλή μέρα αρχίζει να φαίνεται από το πρωί! Να, λοιπόν, ένα κέικ που αποτελεί μια ιδανική πρόταση για ένα υγιεινό και μυρωδάτο πρωινό, για καλημέρα, λίγο βέβαια old fashioned(!), δηλαδή χωρίς βούτυρο και κρέμες. Είναι όμως πολύ νόστιμο και συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, το τσάι ή το φρέσκο χυμό αλλά ταιριάζει εξαιρετικά με τυρί κρέμα και μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι ή μήλο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή άλλο λάδι
3 αυγά χτυπημένα
4 κουταλιές γάλα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Χυμός μισού πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα
Λίγο φυτικό βούτυρο για τη φόρμα
Λίγη λευκή σοκολάτα
Ο δ η γ ί ε ς
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το μέλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύoυμε, ώσπου το λάδι να απορροφηθεί από το μέλι. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά. Όταν έχουν γίνει κρέμα προσθέτουμε το γάλα και στο τέλος το μέλι με το λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, προσθέτουμε το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. (Αν το αλεύρι μας είναι δυνατό, δεν το βάζουμε όλο για να μην γίνει το μείγμα πολύ πηχτό). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε το κέικ περίπου 50-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια συρμάτινη σχάρα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα. Το καταναλώνουμε φρέσκο.
H συνταγή σου είναι πολύ όμορφη γιατί έχει μέλι και λάδι! Άσε τα ωραιότατα μπαχαρικά και μυρωδικά! Θα την δοκιμάσω άμεσα! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Καλημέρα, είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο μπλογκ σου και μου τράβηξε την προσοχή η συνταγή σου για το κέικ με το μέλι, λέω να τη δοκιμάσω και θα σου πω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα σου εύχομαι!!
Ελενάκι το κεκάκι σου δεν ξέρω αν είναι old fashioned, είναι όμως σίγουρα πολύ εντυπωσιακό και φαίνεται πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό μήνα!!
Καλό μήνα και σε σένα Αγγελική. Περιμένω σχόλια για το κέικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαώς ήρθες Κατερίνα και καλό μήνα. Ευπρόσδεκτα τα σχόλια
ΑπάντησηΔιαγραφήά σου. Θα χαρώ πολύ να τα λέμε.
Ευχαριστώ πολύ Έλενά μου. Καλό μήνα και πολλά φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να ειναι νοστιμοτατο με τετοια υλικα...μπραβο,γεια στα χερια σου.Καλη σου μερα,καλο μηνα και καλως σε βρηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωγούλα, καλό μήνα και σ' εσένα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πολύ χαίρομαι που βρήκες το blog μου κι ελπίζω να τα λέμε συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήkatapliktiki syntagh!! molis thn eftiaksa kai to faga olo monh mou!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήX-FX καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες. Σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικό κέικ
ΑπάντησηΔιαγραφή