Τ α Υ λ ι κ ά
500 γραμμ. φασόλια γίγαντες, κατά προτίμηση βιολογικά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
1 ματσάκι μαϊντανός
2 μέτριες ρίζες φινόκιο, κομμένες στη μέση και μετά χονδρές φετούλες
Οδηγίες
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και χονδροκόβουμε τα χορταρικά.
Ρίχνουμε το μισό λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μέχρις ότου μαραθούν.
Μετά προσθέτουμε τα φασόλια, το φινόκιο, τα υπόλοιπα χορταρικά και τελευταία τα ντοματάκια.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε τα φασόλια σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, το υπόλοιπο λάδι και τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζονται τα φασόλια. Ψήνουμε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να μην στεγνώσουν εντελώς. Σερβίρουμε τους γίγαντες ζεστούς ή κρύους και τους συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη.
Να τι θα φτιάξω την επόμενη Τετάρτη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει λαϊκή θα πάρω χόρτα κι έγιναν.
Καλημέρα!
Βάλε μεγάλο πιάτο για μένα, ψωμάκι φετούλα και όλα τα σχετικά, φέρνω το κρασάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Ελενάκι, φιλιά!
βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι, θα φάω κι ας βογγάω μετά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου ελπίζω να βρεις πολλά χόρτα για να σου γίνουν μυρωδάτοι. Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Έλενα που σου αρέσει το κρασάκι, συμφωνώ, και με την καλή παρέα γίνεται νέκταρ. Άντε, περιμένω. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου, σε παρακαλώ μόνο να δοκιμάσεις, αν είναι να υποφέρεις μετά. Κάνω και ιδιαίτερα φαγάκια για καλούς φίλους, μην ανησυχείς καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα φασόλια μπηκαν βρασμένα στη σάλτσα?
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο χορταρικά εβαλες σπανακι ή κατι αλλο?στην τελευταια φωτο σαν να βλεπω και λιαστες τοματες?
ΑπάντησηΔιαγραφή