Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Κέικ με Ινδοκάρυδο και Ελαιόλαδο και Σιρόπι

Σας αρέσει το Ινδοκάρυδο; Τότε να δοκιμάσετε αυτό το πολύ αφράτο κέικ με ελαιόλαδο, το οποίο σερβίρεται μόνο του ή με παγωτό με γεύση καρύδας.


Μόνο να μην χρησιμοποιήσετε φόρμα για κέικ αλλά να το απλώσετε σε ταψάκι για να ψηθεί και να σιροπιαστεί καλύτερα.

 

Τα Υλικά

 

400γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γραμ. Ινδοκάρυδο

1½ φακελάκι Baking powder

200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

300 ml γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα

4 αυγά

100γραμ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη

Αλάτι

 

Σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

Βανίλια

 

Επί πλέον

Λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί

Ινδοκάρυδο για διακόσμηση

 

Οδηγίες

 





Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και το
Baking powder.






 




Μέσα σ΄ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 












Κατόπιν ρίχνουμε σε ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα, και μετά το γάλα χλιαρό και σταματάμε το χτύπημα.






 





Προσθέτουμε το αλεύρι με το Ινδοκάρυδο και Baking powder και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.










Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160
C στον αέρα για 45 περίπου λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.




 


Όσο ψήνεται το κέικ, βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και, ζεστό, το περιχύνουμε τμηματικά με το κρύο σιρόπι.



Πασπαλίζουμε με Ινδοκάρυδο.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου