Μια γλυκιά πίτα είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όλες τις ώρες της ημέρας!
Αυτά τα ρολά με γέμιση κρέμας έγιναν εξαιρετικά. Ξεφεύγουν βέβαια λίγο από την κλασική εικόνα της μπουγάτσας αλλά εμείς την προτιμάμε έτσι, «κλειστή» και ατομική για να μην έχει κανείς παράπονο που δεν πήρε γωνία!
Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και μας δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε κομμάτια φύλλου, που μας έχει περισσέψει, όσο μικρά κι αν είναι. Το ανθόνερο δίνει εξαιρετικό άρωμα και κάνει τη διαφορά!
Τ α Υ λ ι κ ά
½ κιλό φύλλο κρούστας
4 φλιτζάνια γάλα
2/3 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μικρά αυγά ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές ανθόνερο ή 2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα
Μετά προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το ανθόνερο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο και κόβουμε το καθένα στα δύο. Το βουτυρώνουμε απλωμένο και μετά το διπλώνουμε. Στη μια του άκρη βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο, βουτυρώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε ρολό.
Κάθε ένα έτοιμο ρολό το βάζουμε μέσα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τα τελειώσουμε, τα αλείφουμε με το βούτυρο που μας περίσσευσε.
Ψήνουμε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20-30΄ ή μέχρις ότου ροδίσουν.
Όταν ακόμα είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή μόνο με κανέλα.
Αυτά τα ρολά με γέμιση κρέμας έγιναν εξαιρετικά. Ξεφεύγουν βέβαια λίγο από την κλασική εικόνα της μπουγάτσας αλλά εμείς την προτιμάμε έτσι, «κλειστή» και ατομική για να μην έχει κανείς παράπονο που δεν πήρε γωνία!
Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και μας δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε κομμάτια φύλλου, που μας έχει περισσέψει, όσο μικρά κι αν είναι. Το ανθόνερο δίνει εξαιρετικό άρωμα και κάνει τη διαφορά!
Τ α Υ λ ι κ ά
½ κιλό φύλλο κρούστας
4 φλιτζάνια γάλα
2/3 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μικρά αυγά ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές ανθόνερο ή 2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε 3 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε την κρέμα συνεχώς για να κατέβει η θερμοκρασία της.Μετά προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το ανθόνερο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο και κόβουμε το καθένα στα δύο. Το βουτυρώνουμε απλωμένο και μετά το διπλώνουμε. Στη μια του άκρη βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο, βουτυρώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε ρολό.
Κάθε ένα έτοιμο ρολό το βάζουμε μέσα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τα τελειώσουμε, τα αλείφουμε με το βούτυρο που μας περίσσευσε.
Ψήνουμε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20-30΄ ή μέχρις ότου ροδίσουν.
Όταν ακόμα είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή μόνο με κανέλα.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Μπουγατσα και "ξερο ψωμι"
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα!!!
Καλημερα και καλο μηνα!!!
Τελεια!!!! Πόσο καιρο εχω να φαω μπουγατσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑ ΤΑΨΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!
ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΠΑΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΩ??
ΦΙΛΙΑ!!
Μαζί σας...μαζί σας...στα ατομικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί έτσι μου αρέσουν και μένα.
Ανθόνερο δεν έχω βάλει μέσα στην κρέμα ποτέ, Ελένη μου. Κι' έχω ένα μπουκαλάκι ρεζέρβα. Ίσως λοιπόν να ήρθε η ευκαιρία του :-))
Καλημέρα από την Αθήνα και το Περιστέρι της Σιβηρίας!
Επειδή με τις κακές παρέες χάλασα κι εγώ, και χάλασε κι ο καιρός μαζί που λέει κι η Πηνελόπη,θα πάρω κομματάκι για τον πρωινό καφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
τρελαίνομαι για μπουγάτσα!!!!!!!!!!!!!!! Με κρέμα και όχι με τυρί χαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες φώτος μας άνοιξες την όρεξη!!
Ελενάκι μου καλό σου μήνα!!!!
Τι τέλεια μπουγατσάκια είναι αυτά! Ζεστά-ζεστά πρέπει να είναι θεϊκά! Καλό μήνα κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γωγώ και καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσει η μπουγάτσα, γιατί εμείς την αγαπάμε.
Α, Ελπινίκη, παράλειψη, πρέπει φτιάξεις μία τις επόμενες μέρες και να την ευχαριστηθείτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα.
Καλημέρα, άγγελε. Ευχαρίστως να σου έστελνα ταψάκι, δωρεάν αλλά είμαι μακριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, με υγεία.
Μπράβο, Πηνελόπη μου, για μια ακόμα φορά συμφωνούμε! Δοκίμασε το ανθόνερο και πες μου. Εγώ το έχω συνηθίσει από εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά...με σκόνη, λόγω αμμοθύελλας!
Καλημέρα Ξανθή μου. Πάρε ότα ρολάκια θέλεις και μην τις αποφεύγεις αυτές τις "κακές" παρέες, γιατί μάλλον βλέπουν θετικά τον Κόσμο λόγω ζάχαρης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια τέτοια σντιμετώπιση τη χρειαζόμαστε.
Καλό σου μήνα.
Καλημέρα, καλή μου Τζένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Κατάλαβες το υπονούμενο!!! Λατρεύω τη Βόρεια Ελλάδα κι έχω καιρό να πάω.
Φιλιά, καλό σου μήνα.
Καλημέρα, Ερμιόνη. Ζεστά είναι υπέροχα, γλυκαίνουν το πρωινό μας αλλά και μετά τρώγονται άνετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ' εσένα.
Καλημέρα και καλό μήνα Ελένη μου!! Αν είναι ευπρόσδεκτη λέειιιιι! Τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκινάς τον μήνα όχι απλά γλυκά, θεϊκά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος να αντισταθεί στις μπουγατσες σου??
Καλό μήνα Ελενάκι, φιλιά!
Πω..πω..πω..τι ωραίες μπουγάτσες είνα αυτές? Καλό μήνα Ελένη μου και πήρα μια κι εγώ...φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που το λέτε κι εγώ έχω πολύ καιρό να φάω γλυκιά μπουγάτσα! ευκαιρία λοιπόν! έφυγα για την κουζίνα!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Κική μου και καλό μήνα. Στέλνω ρολάκια, υπάρχουν αρκετά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Έλενα και καλό μήνα. Είπα να σας γλυκάνω, απλά και παραδοσιακά για το καλό και ...για το κρύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
καλησπέρα και καλό μήνα, Εύα μου. και βέβαια να πάρεις όσα θες, μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,Πέλα και καλο μήνα. Χαίρομαι πολύ που σου τη θύμισα. Να φτιάξεις και να την ευχαριστηθείς! είναι καλή και για πρωινό.
ΑπάντησηΔιαγραφή