Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκάκια - Καρδούλες

Καρδούλες με. . . ανακύκλωση!
Πολύ εμφανίσιμες και νόστιμες, με βάση κέικ σοκολάτας και κρέμα Τιραμισού. Η διακόσμηση  μπορεί να τις κάνει επίκαιρες και  εορταστικές! Σας αρέσουν;



Τα Υλικά
(Για 6 καρδούλες)

6 φορμάκια σιλικόνης καρδούλες
6 μικρά κομμάτια αντικολλητικής μεμβράνης
1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά πολύχρωμη τρούφα 

Για τη γέμιση
2 φέτες κέικ σοκολάτας τριμμένες
½ φλιτζάνι σοκολάτα χλιαρή (ρόφημα)
1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας σας
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml)
100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ρόφημα σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με ένα κομμάτι το εσωτερικό κάθε φόρμας.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα, μέχρις ότου γίνει πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί, που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζελατίνη και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι δύο κουταλιές κρέμας, προσθέτουμε την ποσότητα χρώματος που θέλουμε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Γεμίζουμε κάθε φόρμας κατά το ⅓ της με τα τρίμματα του κέικ. Ραντίζουμε με ένα κουταλάκι σοκολάτας και πιέζουμε ελαφρά το κέικ να το απορροφήσει.


Αν το κέικ μας είναι πολύ ξηρό, αυξάνουμε την ποσότητα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά σαντιγί, ισιώνουμε, καλύπτουμε με τρίμματα κέικ, βρέχουμε με σοκολάτα και τελειώνουμε με σαντιγί.

Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Μετά τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε την επιφάνειά τους με τη χρωματισμένη σαντιγί και την τρούφα.


Γίνονται ένα νόστιμο κέρασμα ή συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ μας!

20 σχόλια:

  1. Ωραία η συνταγή σου, από το τίποτα φτιαγμένη.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και μας αρέσουν θέλει και ρώτημα?!! ευπαρουσίαστες και φαντάζομαι και πεντανόστιμες! σε περιμένει βραβειάκι στο σπιτάκι μας! καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενάκι υπέροχα τα γλυκάκια σου...θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστές οι καρδούλες!!!!! Φαίνονται πεντανόστιμες, μου φαίνεται άρχισε ο ...εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ, Σωσώ, ανακύκλωσα το κέικ που μου είχε μείνει.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, Πέλα. Αφού σου άρεσαν πάρε μία καρδούλα! Γίνονται εύκολα και είναι υπέροχες.
    Ευχαριστώ θερμά για το πολύ όμορφα βραβείο. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύα μου, να τα δοκιμάσεις. Θα δεις πόσο εύκολα ετοιμάζονται και πόσο εύκολα. . . εξαφανίζονται!
    Φιλάκια, καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, Κική μου. Μου προέκυψαν νωρίς, έτσι χωρίς πρόγραμμα! Εξάλλου καταναλώθηκαν αμέσως!
    Για τον Άγιο κάτι θα πρέπει να σκεφθώ. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ομορφες ειναι! Και πολυ πολυ αγαπησιαρικες και ρομαντικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις φτιάξεις, Ελπινίκη μου, αν έχεις κέικ που σου έχει
      απομείνει. Είναι μια ανακύκλωση με νόστιμο αποτέλεσμα!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Ελένη! Δεν μου αρέσουν απλά! Τις λάτρεψα!! Ξεκινώντας με το σκεπτικό μιας απλής ανακύκλωσης υλικών μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ όμορφες δημιουργίες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ερμιόνη! Όλο και μένει κέικ που το έχουμε βαρεθεί ή
      έχει χάσει τη φρεσκάδα του. Έτσι επαναχρησιμοποιείται και γίνεται
      νοστιμότατο.
      Να τις δοκιμάσεις, Φιλιά, καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  11. Helen τι όμορφες γλυκές καρδούλες εφτιαξες!!!! λες να τις δοκιμάσω και εγω?
    αχ και δεν τα παω καλα με την ζαχαροπλαστικη τιποτα δεν μου πετυχαίνει..

    Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζένη μου, μην τις φοβάσαι, ο βαθμός δυσκολίας είναι 0!
      Τα φορμάκια σε οδηγούν, το ψυγείο παγώνει, στολόζεις και
      στο τέλος θαυμάζεις/απολαμβάνεις το έργο σου!!!
      Να τις τολμήσεις, φτιάχνεις όμορφα πράγματα.
      Πήρες το βραβείο σου;

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Εγώ επειδή είμαι μονίμως ερωτευμένη, θα κλέψω αυτές τις γλυκές καρδιές από ΄δω και θα τις αξιοποιήσω...καταλλήλως!:)

    Φιλάκια!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δηλώνω το ίδιο, Ζαμπία μου!
      Αυτό δεν είναι κλοπή αλλά, όπως λες, αξιοποίηση! Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!
      Μας άρεσαν και θα τις επαναλάβουμε επετειακά!
      Φιλάκια, καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  13. Μα είναι πανέμορφες!
    Και τι όμορφα που τις στόλισες Ελενάκι μου!
    Και επίκαιρες και εορταστικές!
    Εύχομαι να τις απολαύσεις με τον Βαλεντίνο σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την ευχή σου.
      Είναι σαν παιχνιδάκι κι δεν έχουν καθόλου δυσκολία.
      Το μόνο δύσκολο είναι, όσο περιμένεις να παγώσουν, να αντισταθείς
      στον πειρασμό να τις δοκιμάσεις!
      Τα άλλα είναι εύκολα.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  14. Δεν έχω καρδιά!
    Δεν έχω ούτε μια τόσα φορμούλα σε σχήμα καρδιάς! Πάντα αντιστεκόμουνα σε ότι έχει σχέση με τούτο το "φετίχ" και δεν ξέρω το λόγο ούτε και το έχω ψάξει βέβαια Ελένη μου :-))
    Με τούτα όμως τα γλυκάκια με βάζεις σε σκέψεις...
    Καλό βράδι και καλό ΣΚ καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Πηνελόπη, σαν δεν έχεις πάρει μέχρι να έρθω στην Ελλάδα, υπόσχομαι να
      σου χαρίσω εγώ φορμάκια-καρδιές! Το λέω και δεσμεύομαι γι' αυτό!
      ϊσως τις δεις όχι σαν φετίχ αλλά σαν ένα άλλο ακόμα πρακτικό σκεύος
      για τη ζαχαροπλαστική.
      Φιλιά, καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή