Καρδούλες με. . . ανακύκλωση!
Πολύ εμφανίσιμες και νόστιμες, με βάση κέικ σοκολάτας και κρέμα Τιραμισού. Η διακόσμηση μπορεί να τις κάνει επίκαιρες και εορταστικές! Σας αρέσουν;
Τα Υλικά
(Για 6 καρδούλες)
6 φορμάκια σιλικόνης καρδούλες
6 μικρά κομμάτια αντικολλητικής μεμβράνης
1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά πολύχρωμη τρούφα
½ φλιτζάνι σοκολάτα χλιαρή (ρόφημα)
1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας σας
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml)
100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα, μέχρις ότου γίνει πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί, που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζελατίνη και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι δύο κουταλιές κρέμας, προσθέτουμε την ποσότητα χρώματος που θέλουμε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Γεμίζουμε κάθε φόρμας κατά το ⅓ της με τα τρίμματα του κέικ. Ραντίζουμε με ένα κουταλάκι σοκολάτας και πιέζουμε ελαφρά το κέικ να το απορροφήσει.
Αν το κέικ μας είναι πολύ ξηρό, αυξάνουμε την ποσότητα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά σαντιγί, ισιώνουμε, καλύπτουμε με τρίμματα κέικ, βρέχουμε με σοκολάτα και τελειώνουμε με σαντιγί.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Μετά τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε την επιφάνειά τους με τη χρωματισμένη σαντιγί και την τρούφα.
Γίνονται ένα νόστιμο κέρασμα ή συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ μας!
Πολύ εμφανίσιμες και νόστιμες, με βάση κέικ σοκολάτας και κρέμα Τιραμισού. Η διακόσμηση μπορεί να τις κάνει επίκαιρες και εορταστικές! Σας αρέσουν;
Τα Υλικά
(Για 6 καρδούλες)
6 φορμάκια σιλικόνης καρδούλες
6 μικρά κομμάτια αντικολλητικής μεμβράνης
1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά πολύχρωμη τρούφα
Για τη γέμιση
2 φέτες κέικ σοκολάτας τριμμένες½ φλιτζάνι σοκολάτα χλιαρή (ρόφημα)
1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας σας
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml)
100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ρόφημα σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με ένα κομμάτι το εσωτερικό κάθε φόρμας.Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα, μέχρις ότου γίνει πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί, που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζελατίνη και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι δύο κουταλιές κρέμας, προσθέτουμε την ποσότητα χρώματος που θέλουμε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Γεμίζουμε κάθε φόρμας κατά το ⅓ της με τα τρίμματα του κέικ. Ραντίζουμε με ένα κουταλάκι σοκολάτας και πιέζουμε ελαφρά το κέικ να το απορροφήσει.
Αν το κέικ μας είναι πολύ ξηρό, αυξάνουμε την ποσότητα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά σαντιγί, ισιώνουμε, καλύπτουμε με τρίμματα κέικ, βρέχουμε με σοκολάτα και τελειώνουμε με σαντιγί.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Μετά τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε την επιφάνειά τους με τη χρωματισμένη σαντιγί και την τρούφα.
Ωραία η συνταγή σου, από το τίποτα φτιαγμένη.Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μας αρέσουν θέλει και ρώτημα?!! ευπαρουσίαστες και φαντάζομαι και πεντανόστιμες! σε περιμένει βραβειάκι στο σπιτάκι μας! καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι υπέροχα τα γλυκάκια σου...θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε...φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστές οι καρδούλες!!!!! Φαίνονται πεντανόστιμες, μου φαίνεται άρχισε ο ...εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου!!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Σωσώ, ανακύκλωσα το κέικ που μου είχε μείνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Καλημέρα, Πέλα. Αφού σου άρεσαν πάρε μία καρδούλα! Γίνονται εύκολα και είναι υπέροχες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ θερμά για το πολύ όμορφα βραβείο. Φιλάκια.
Εύα μου, να τα δοκιμάσεις. Θα δεις πόσο εύκολα ετοιμάζονται και πόσο εύκολα. . . εξαφανίζονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλημέρα.
Καλημέρα, Κική μου. Μου προέκυψαν νωρίς, έτσι χωρίς πρόγραμμα! Εξάλλου καταναλώθηκαν αμέσως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον Άγιο κάτι θα πρέπει να σκεφθώ. Φιλάκια.
Πολύ ομορφες ειναι! Και πολυ πολυ αγαπησιαρικες και ρομαντικες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τις φτιάξεις, Ελπινίκη μου, αν έχεις κέικ που σου έχει
Διαγραφήαπομείνει. Είναι μια ανακύκλωση με νόστιμο αποτέλεσμα!
Καλό σου βράδυ.
Καλημέρα Ελένη! Δεν μου αρέσουν απλά! Τις λάτρεψα!! Ξεκινώντας με το σκεπτικό μιας απλής ανακύκλωσης υλικών μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ όμορφες δημιουργίες! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ερμιόνη! Όλο και μένει κέικ που το έχουμε βαρεθεί ή
Διαγραφήέχει χάσει τη φρεσκάδα του. Έτσι επαναχρησιμοποιείται και γίνεται
νοστιμότατο.
Να τις δοκιμάσεις, Φιλιά, καλό βράδυ.
Helen τι όμορφες γλυκές καρδούλες εφτιαξες!!!! λες να τις δοκιμάσω και εγω?
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ και δεν τα παω καλα με την ζαχαροπλαστικη τιποτα δεν μου πετυχαίνει..
Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο
Τζένη μου, μην τις φοβάσαι, ο βαθμός δυσκολίας είναι 0!
ΔιαγραφήΤα φορμάκια σε οδηγούν, το ψυγείο παγώνει, στολόζεις και
στο τέλος θαυμάζεις/απολαμβάνεις το έργο σου!!!
Να τις τολμήσεις, φτιάχνεις όμορφα πράγματα.
Πήρες το βραβείο σου;
Καλό σου βράδυ!
Εγώ επειδή είμαι μονίμως ερωτευμένη, θα κλέψω αυτές τις γλυκές καρδιές από ΄δω και θα τις αξιοποιήσω...καταλλήλως!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ζ.
Κι εγώ δηλώνω το ίδιο, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΑυτό δεν είναι κλοπή αλλά, όπως λες, αξιοποίηση! Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!
Μας άρεσαν και θα τις επαναλάβουμε επετειακά!
Φιλάκια, καλό βράδυ.
Μα είναι πανέμορφες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι όμορφα που τις στόλισες Ελενάκι μου!
Και επίκαιρες και εορταστικές!
Εύχομαι να τις απολαύσεις με τον Βαλεντίνο σου!
Φιλάκια!
Έλενά μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την ευχή σου.
ΔιαγραφήΕίναι σαν παιχνιδάκι κι δεν έχουν καθόλου δυσκολία.
Το μόνο δύσκολο είναι, όσο περιμένεις να παγώσουν, να αντισταθείς
στον πειρασμό να τις δοκιμάσεις!
Τα άλλα είναι εύκολα.
Φιλιά πολλά.
Δεν έχω καρδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ούτε μια τόσα φορμούλα σε σχήμα καρδιάς! Πάντα αντιστεκόμουνα σε ότι έχει σχέση με τούτο το "φετίχ" και δεν ξέρω το λόγο ούτε και το έχω ψάξει βέβαια Ελένη μου :-))
Με τούτα όμως τα γλυκάκια με βάζεις σε σκέψεις...
Καλό βράδι και καλό ΣΚ καλή μου.
Καλή μου Πηνελόπη, σαν δεν έχεις πάρει μέχρι να έρθω στην Ελλάδα, υπόσχομαι να
Διαγραφήσου χαρίσω εγώ φορμάκια-καρδιές! Το λέω και δεσμεύομαι γι' αυτό!
ϊσως τις δεις όχι σαν φετίχ αλλά σαν ένα άλλο ακόμα πρακτικό σκεύος
για τη ζαχαροπλαστική.
Φιλιά, καλό σου βράδυ.