Μια απίθανη σοκολατένια καρδούλα για ερωτευμένους και όχι μόνο!
Συνδυάζει την αγαπημένη όλων μας σοκολάτα, τα κόκκινα φρούτα του δάσους, σε μαρμελάδα ή κομπόστα, και μια απαλή και άγλυκη κρέμα σαντιγί, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου.
Η επικάλυψη είναι γκανάς και στολίζεται με πολλές κατακόκκινες καρδούλες ζαχαρένιες! Δεν είναι πειρασμός;
Τ α Υ λ ι κ ά
1 μικρή χάρτινη φόρμα-καρδιά μιας χρήσεως
150γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
250ml Αριάνι
1 ½ φλιτζάνι καστανή, μαλακή ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος, κρύα
1 κουταλιά λικέρ Μαστίχα
180 ml γάλα γάλα εβαπορέ light
30γρ. (2 κουταλιές περίπου) ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
Χρωματιστή ζάχαρη
6 κερασάκια Μαρασκίνο, κομμένα στη μέση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο κοσκινισμένο και το Αριάνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα τη χάρτινη φόρμα κατά τα ⅔ της.
Ψήνουμε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. (Κάνουμε το τεστ με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι).
Όταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη φόρμα και το κόβουμε ζεστό - με προσοχή και κοφτερό μαχαίρι- σε τρεις οριζόντιες φέτες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προς το τέλος προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς
Βάζουμε την κουβερτούρα, κομμένη κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο και, λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε κυκλικά με σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα σοκολάτας.
Η συναρμολόγηση της Καρδιάς
Τοποθετούμε μία φέτα κέικ-καρδιά πάνω σε συρμάτινη βάση, απλώνουμε 2 κουταλιές μαρμελάδα και από πάνω το ⅓ της σαντιγί.
Τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα, απλώνουμε πρώτα μαρμελάδα και σαντιγί και κατόπιν την τρίτη, επαναλαμβάνοντας τις επικαλύψεις με την ίδια σειρά. (Τελειώνουμε με σαντιγί).
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!
Συνδυάζει την αγαπημένη όλων μας σοκολάτα, τα κόκκινα φρούτα του δάσους, σε μαρμελάδα ή κομπόστα, και μια απαλή και άγλυκη κρέμα σαντιγί, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου.
Η επικάλυψη είναι γκανάς και στολίζεται με πολλές κατακόκκινες καρδούλες ζαχαρένιες! Δεν είναι πειρασμός;
Τ α Υ λ ι κ ά
Για το κέικ
300γρ. ( περίπου 2 ½ φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις150γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
250ml Αριάνι
1 ½ φλιτζάνι καστανή, μαλακή ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
6 κουταλιές μαρμελάδα από Φρούτα του Δάσους, χωρίς πολλή ζάχαρη1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος, κρύα
1 κουταλιά λικέρ Μαστίχα
Για τη γκανάς Σοκολάτας
225γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 72%, ψιλοκομμένη180 ml γάλα γάλα εβαπορέ light
30γρ. (2 κουταλιές περίπου) ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
Για τη διακόσμηση
Κόκκινες καρδούλες ζαχαρόπαστας ή γλάσουΧρωματιστή ζάχαρη
6 κερασάκια Μαρασκίνο, κομμένα στη μέση
Ο δ η γ ί ε ς
Ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τη σόδα.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο κοσκινισμένο και το Αριάνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα τη χάρτινη φόρμα κατά τα ⅔ της.
Ψήνουμε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. (Κάνουμε το τεστ με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι).
Όταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη φόρμα και το κόβουμε ζεστό - με προσοχή και κοφτερό μαχαίρι- σε τρεις οριζόντιες φέτες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προς το τέλος προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς
Βάζουμε την κουβερτούρα, κομμένη κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο και, λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε κυκλικά με σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα σοκολάτας.
Η συναρμολόγηση της Καρδιάς
Τοποθετούμε μία φέτα κέικ-καρδιά πάνω σε συρμάτινη βάση, απλώνουμε 2 κουταλιές μαρμελάδα και από πάνω το ⅓ της σαντιγί.
Τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα, απλώνουμε πρώτα μαρμελάδα και σαντιγί και κατόπιν την τρίτη, επαναλαμβάνοντας τις επικαλύψεις με την ίδια σειρά. (Τελειώνουμε με σαντιγί).
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Όταν σταθεροποιηθεί η σαντιγί, τη βγάζουμε από το ψυγείο και αδειάζουμε τη γκανάς πάνω από την τάρτα, αφήνοντάς την για λίγο να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρουμε προσεκτικά την τούρτα σε μία πιατέλα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν την κόψουμε, την αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!
TIPS
- Στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ προσθέτουμε δύο κουταλιές μαύρες σταφίδες, χωρίς κουκούτσια, το αδειάζουμε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και το ψήνουμε μαζί με το κέικ-καρδιά. Θα συνοδεύσει εξαιρετικά το απογευματινό μας καφεδάκι!
- Χρωματιστή ζάχαρη φτιάχνουμε μόνοι μας πανεύκολα. Βάζουμε σε ένα μπολάκι 4 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη, προσθέτουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζάχαρη να στεγνώσει και μετά τη χρησιμοποιούμε.
Μόνο πειρασμός??
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατο-πειρασμός είναι με πινελιές κόκκινες!
Χρόνια πολλά για αύριο Ελενάκι μου, να χαίρεσαι τον Βαλεντίνο σου και να σε χαίρεται κι αυτός!
Φιλάκια!
Καλημέρα Έλενά μου και χρόνια πολλά!
ΔιαγραφήΝα περάσεις όμορφα και ζεστά με το Βαλεντίνο σου! Δεν χρειάζονται πολλά
και ιδιαίτερα, όταν υπάρχει αγάπη!
Να σου κρατήσω κομμάτι, είναι αρκετή για μα;!
Φιλάκια πολλά.
Είναι πράγματι πειρασμός Ελένη μου!!! Μακάρι να μπορούσαμε να απολαύσουμε λίγο περισσότερο την καθημερινότητά μας αλλά με τί διάθεση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κική μου, χρειάζεται να γλυκαθούμε για να πάρουμε κουράγιο!
ΔιαγραφήΑς κρατήσουμε τα όμορφα, μικρά πράγματα για μας, κοντά σε ανθρώπους
που μας αγαπούν και τους αγαπάμε.
Ας το προσπαθήσουμε.
Πολλά φιλιά.
Παναγίτσα μου τι κόλαση είναι αυτή!!!!!!!Κανένα κομματάκι έμεινε;Φιλιά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ροδάνθη μου. Σου εύχομαι του χρόνου με υγεία να
Διαγραφήγιορτάσεις κι εσύ κοντά με τον ανδρούλη σου! Να έχετε υγεία και αγάπη.
Σου στέλνω κομματάκι για να σε γλυκάνω!
Πολλά φιλιά εορταστικά!
Τι όμορφη που είναι Ελένη μου! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Έρη μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, καλή έγινε!
Πολλά φιλιά.
Πω πω... υπερπαραγωγή είναι αυτή η τούρτα! Μ' αρέσει πολύ το μίγμα του κέικ, το Αριάνι θα το κάνει πολύ αφράτο και ιδιαίτερο! Και η γκανάς με εβαπορέ απ' ότι βλέπω! Πιο ελαφριά και διαφορετική! Πολύ πολύ όμορφη η τούρτα σου Ελένη! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ερμιόνη μου. Σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΤο Αριάνι, εδώ το λένε Laban, το χρησιμοποίησα πρώτη φορά σε κέικ και είδα
ότι ενεργοποίησε πολύ καλά το bp και τη σόδα. Αποτέλεσμα το κέικ κα γίνει
αφράτο, χωρίς να χρειάζεται σιρόπι.
Τώρα τη κρέμα γάλακτος, όταν μπορώ, την αποφεύγω.
Σου εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ. Πολλά φιλιά.
Τελεια σοκολατενια καρδια! Φαινεται τοσο λαχταριστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά και να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς.
Φιλάκια πολλά.
Εγώ θα έτρωγα την κρεμούλα του και με το κουταλάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο Ελένη μου.
Όχι μόνο την κρεμούλα αλλά και κομματάκι, Πηνελόπη μου, αν ήμουν
Διαγραφήστην Ελλάδα! Τι είναι η απόσταση . . .
Σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ.
Χάρμα οφθαλμών η σοκολατένια σου καρδιά. Και με λίγες ......θερμίδες.Πώς μας προσέχεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Σωσώ μου!
ΔιαγραφήΗ σοκολατένια καρδούλα σαν συνέχεια της υπέροχης ανάρτησής σου!
Όσο για δίαιτα, ε, ό,τι μπορούμε να το αποφύγουμε είναι καλό.
Καλό βράδυ, φιλιά.
Tι κρίμα Ελενάκι μου που δεν είμαστε κοντά για να μου δώσεις 2 κομματια απο το υπέροχο γλυκό σου να γλυκάνω τον Βαλεντίνο μου που δεν προλαβαίνω να φτιάξω τίποτα σήμερα !!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου, απίθανη την έκανες!!!
φιλια πολλά πολλά και καλά να περάσετε
Μαρία μου, ευχαρίστως θα σου έστελνα κομματάκια, με χαρά!
ΔιαγραφήΝα χαίρεσαι το Βαλεντίνο σου κι αυτός εσένα!
Να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ!
Φιλάκια πολλά!
Αχ! Καρδούλες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου να περάσετε πανέμορφα και να αφήσετε ένα κομματάκι αυτής της υπέροχης τούρτας και για τους φίλους σας, ε;
Πιστεύω το σύνολο θα δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά.
Φιλιά και στους δυο σας.
Ζ.
Καλησπέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΦέτος έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από γλυκάκια και μπισκότα-καρδούλες!
Είχαμε παράπονα! Κι εδώ η αγορά δεν έχει πλόυτο σε στολίδια, διότι άγιοι δεν
εορτάζονται. Έτσι χρωμάτισα, όπως μπορούσα τη μέρα!
Μόνο κομματάκια για τους φίλους; Κι ολόκληρη τούρτα, μακάρι να ήμαστε κοντά!
Ευχαριστούμε κι ανταποδίδουμε αγάπη και φιλιά.