Οι Χταποκεφτέδες, τραγανοί και αρωματικοί, είναι ένας ασυνήθιστος αλλά
νοστιμότατος ουζομεζές που ταιριάζει εξαιρετικά με μια απλή σάλτσα ταχινιού ή ταραμοσαλάτα,
ακόμα και με μια σκορδαλιά!
Βασικό συστατικό τους είναι το χταπόδι που, πολλές φορές, αλέθεται ωμό, με
αποτέλεσμα να διατηρεί την έντονη μυρωδιά του. Όταν όμως βράσει λίγο,
αναμειγνύεται ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά και μας δίνει ένα εξισορροπημένο
γευστικά αποτέλεσμα.
προτείνω να μην τους πανάρετε με απλό αλεύρι αλλά με καλαμποκάλευρο, για να γίνουν
τραγανοί και να μην απορροφήσουν πολύ λάδι.
Δικοί σας!
Τα Υλικά
2 κ. σ. λευκό ξύδι
3 πλοκάμια μεγαλούτσικου χταποδιού, μισοβρασμένα, καθαρισμένα και αλεσμένα στο multi (ένα φλιτζάνι)
1 φλιτζάνι πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
2 κ. σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθος
1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ούζο
⅔ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
Οδηγίες
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μία φορά.
Αλέθουμε το χταπόδι στο multi.
(Εάν έχουμε χρόνο, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγεί,
για να σφίξει λίγο).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το καλαμποκαλευρο μέσα σ’ ένα ρηχό πιάτο. Παίρνουμε κουταλιές από
το μείγμα, τις κυλάμε στο αλεύρι και σχηματίζουμε κεφτεδάκια. (Το μείγμα είναι
αρκετά μαλακό).
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου