Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Φαγκρί στο Φούρνο με Λαχανικά - Bream in the Oven with Vegetables


Όσοι αγαπούν τα ψάρια θα δοκιμάσουν το πιο νόστιμο φαγκρί, ψημένο στο φούρνο, που δεν θα έχουν ξαναφάει! Καλοψημένο, ολόκληρο, με ροδισμένη επιφάνεια αλλά ζουμερή και αρωματισμένη σάρκα και συνοδευμένο από νοστιμότατα λαχανικά. Ένα πλήρες και ακαταμάχητο πιάτο!

Στο πιάτο αυτό, εκτός από το ψάρι, συμπρωταγωνιστούν τα αρωματικά και τα λαχανικά που απορροφούν όλη τη νοστιμιά του. Ο φούρνος αναμειγνύει και αναδεικνύει τα αρώματα, ενισχύοντας ταυτόχρονα γευστικά όλα τα υλικά. Δοκιμάστε το!





Τα Υλικά

1 μεγαλούτσικο φρέσκο φαγκρί, καθαρισμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες χονδρές  ροδέλες
4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα μπαστουνάκια
3 ξηρά κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
100 ml χυμός τομάτας
2 κουταλιές μάραθος, ψιλοκομμένος
2 κουταλιές ξαλμυρισμένη κάπαρη
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, χονδροκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί πλέον
1 κομμάτι λαδόκολλα
1κομμάτι αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το ψάρι, το χαράσσουμε κατά μήκος και από τις δύο πλευρές και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.


Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μέσα σ’ ένα πυρέξ ή βαθύ ταψί.  Ανοίγουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, προσθέτουμε δύο σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες, την κάπαρη και το τζίντζερ, εκτός από δύο κομμάτια. Ρίχνουμε τα ⅔ της ποσότητας του ελαιολάδου και του χυμού τομάτας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.








Τοποθετούμε μέσα στην κοιλιά του ψαριού την τρίτη σκελίδα σκόρδο, το τζίντζερ και τα κομμάτια μάραθου και το βάζουμε πάνω από τα λαχανικά.









Ρίχνουμε στο ταψί ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και πάνω από το ψάρι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό τομάτας.












Βρέχουμε τη λαδόκολλα με νερό και καλύπτουμε τα υλικά. Κλείνουμε καλά το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.










Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα σκεπασμένο στους 180º C στον αέρα ή για 45 λεπτά στους 200º C στις αντιστάσεις. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν τα υλικά, όσο μας αρέσει.





Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό και το συνοδεύουμε με τα ψημένα χορταρικά.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου