Κατά τη διάρκεια της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μας δίνεται η ευκαιρία
να δοκιμάσουμε νόστιμα και πρωτότυπα νηστίσιμα πιάτα που θα τα επαναλάβουμε κι
άλλες φορές εκτός νηστείας!
Αυτά τα πιάτα πρέπει να είναι εύκολα στην παρασκευή τους, ελαφρά και θρεπτικά,
για να καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας.
Ένα τέτοιο πιάτο είναι και η υπέροχη Μακαρονάδα με Σάλτσα Ταχινιού! Εμείς τη
λατρεύσαμε, γι’ αυτό το λόγο σας την προτείνω!
Εάν αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λάδι ταχινιού, μπορεί να καταναλωθεί
ακόμα και σε ημέρες αυστηρής νηστείας, όπως η Μεγάλη Παρασκευή. Δική σας!
ΥΛΙΚΑ
(Για τρεις μερίδες)
300γραμ. Spaghetti ολικής αλέσεως ή
απλά
Αλάτι
Για τη σάλτσα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο σε χονδρό τρίφτη
12 τοματάκια κομμένα στη μέση
12 μανιτάρια Portobello καφέ, καθαρισμένα
και κομμένα σε χονδρά φετάκια
3 κ. σ. ταχίνι
1 κ. σ. κουταλάκι μουστάρδα απαλή
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τα λαχανικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ταχινιού
και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα τοματάκια.
(Εάν θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι λίγο περισσότερο ζουμερά, ρίχνουμε προσεκτικά λίγο ακόμα νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν.)
Σερβίρουμε τα spaghetti ζεστά και τα
διακοσμούμε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου