Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνω τουλάχιστον τρία είδη σπιτικά σοκολατάκια-τρουφάκια,
χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σοκολάτα 70% και διαφορετικούς κάθε φορά ξηρούς
καρπούς.
Καρύδια τριμμένα, αμύγδαλα ή αποξηραμένο Ινδοκάρυδο αναμεμειγμένα με
ζαχαρούχο γάλα γίνονται ένα εξαιρετικό μείγμα για να το επικαλύψει η σοκολάτα! Συνδυασμούς
αυτών των υλικών, αρωματισμένους κάθε φορά διαφορετικά, έχω χρησιμοποιήσει πολλές
φορές.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το αμύγδαλο ταιριάζει πάρα πολύ με τη
σοκολάτα. Ακολουθεί το καρύδι που συνήθως το χρησιμοποιούμε τριμμένο και το
φυστίκι Αιγίνης.
Όμως σ’ αυτά τα πανεύκολα σοκολατάκια που σας προτείνω χρησιμοποίησα ολόκληρη την καρυδόψιχα και “έδεσα”
το γευστικό αποτέλεσμα με τη λεπτότητα του κυδωνιού. Συνδυασμός ακαταμάχητος!
Τα Υλικά
Η ψίχα 30 καρυδιών, χωρισμένη στη μέση, όχι θρυμματισμένη
1 κομμάτι παστοκύδωνο
Επικάλυψη
200γραμ. Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν Μαρί
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Επί πλέον
Ένα κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου
Χαρτάκια για σοκολατάκια
1 κ. σ. τρούφα πικρής σοκολάτας
1 κ. σ. τρούφα πικρής σοκολάτας
Οδηγίες
Παίρνουμε κάθε κομματάκι και το πιέζουμε ανάμεσα σε δύο μισά καρυδόψιχας.
Ζεσταίνουμε σε μπεν Μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, μέχρι να κατέβη η θερμοκρασία.
Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτάμε τα τρουφάκια στο γλάσο για να καλυφθούν
απ’ όλες τις πλευρές.
Τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε μέσα σε δίσκο, στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Όσο ακόμα είναι υγρή η σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Διατηρούνται στο ψυγείο, κλεισμένα μέσα σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία!
ΠΡΟΤΑΣΗ
Εάν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει το παστοκύδωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού βανίλια
με γεύση μαστίχας, το γνωστό μας υποβρύχιο.
Βέβαια το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου