Πανεύκολο κέικ, που ετοιμάζεται μέσα σ΄ένα μπολ χωρίς μίξερ!
Είναι εξ ολοκλήρου σοκολατένιο, πάρα πολύ νόστιμο και εθιστικό!
Αφράτο και ζουμερό, κρατά τη φρεσκάδα του και τις επόμενες ημέρες.
Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε! Δικό σας!
Τα Υλικά
(Για φόρμα 22-24 εκ.)
250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
80γραμ. σκόνη κακάο
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1κ. γλ. baking powder
¼ κ. γλ. αλάτι
250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλ. απόσταγμα βανίλιας
250 ml ζεστό νερό
Διακόσμηση
1 κ. σ. αποξηραμένα ροδοπέταλα
1 κ. σ. τρούφα σοκολάτας
Για το Γλάσο
200γραμ. κουβερτούρα
80 ml φρέσκο γάλα
Για τη Φόρμα
1 κ. σ. κακάο
1 κ. σ. αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Λαδώνουμε τη φόρμα. Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με το κακάο και πασπαλίζουμε
με αυτό το μείγμα τη φόρμα. Τη γυρίζουμε ανάποδα, τη χτυπάμε και αφαιρούμε το
επί πλέον.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.
ένα σύρμα αυγών.
Ψήνουμε, χωρίς ν΄ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου, για 45 λεπτά. Κάνουμε το
τεστ με το μαχαίρι και το βγάζουμε ή συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.
(Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από τη δύναμη του φούρνου μας).
(Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από τη δύναμη του φούρνου μας).
Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σπάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα και
ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε
να πήξει το γλάσο και κατόπιν αλείφουμε με αυτό το κέικ.
Το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου