Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Χαλβάς με Σιμιγδάλι και Ινδοκάρυδο – Semolina and Coconut Halva


Μια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου Χαλβά που η προσθήκη του Ινδοκάρυδου του δίνει ένα υπέροχο λευκό χρώμα και καταπληκτική υφή και γεύση! Όσοι αγαπούν το Ινδοκάρυδο θα τον λατρεύσουν!


Είναι αρκετά εύγευστος και ελαφρύς, διότι το σιμιγδάλι και το Ινδοκάρυδο δεν καβουρδίζονται αλλά με το βράσιμο δίνουν τα αρώματά τους.


Για επί πλέον άρωμα προσθέτουμε μόνο βανίλια και ροδίζουμε λίγο την επιφάνειά του! Δικός σας!


Τα Υλικά

200γραμ. σιμιγδάλι χονδρό
100γραμ. Ινδοκάρυδο
250γραμ. καστανή ζάχαρη
150 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητος
900 ml νερό
1 κ. γλ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 καψουλάκια

Για τη Διακόσμηση

2 κ. σ. Ινδοκάρυδο
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σπόροι ½ ώριμου ροδιού


Οδηγίες









Μέσα σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το Ινδοκάρυδο με το σιμιγδάλι.














Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά με το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια για να βράσουν.













Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το Ινδοκάρυδο.












Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει, όπως ο κλασικός χαλβάς.













Όταν ο χαλβάς πήξει, τον απομακρύνουμε από τη φωτιά και τον βάζουμε μέσα σε μία φόρμα. Σκεπάζουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στην άκρη, για να κρυώσει εντελώς.










Μέσα σ΄ένα μπολάκι χρωματίζουμε το επί πλέον Ινδοκάρυδο με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.







Ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα, τον πασπαλίζουμε με το χρωματιστό Ινδοκάρυδο και στολίζουμε με σπόρους ροδιού.


Τον κόβουμε σε κομμάτια και τον απολαμβάνουμε!


Καλή επιτυχία!

Πρόταση

Εάν δεν θέλετε να τον σερβίρετε σε φόρμα, μπορείτε να τον στρώσετε μέσα σ΄ένα πυρέξ, να τον πασπαλίσετε με έξτρα Ινδοκάρυδο και να τον κόψετε σε κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου