Μια σούπα με βελούδινη υφή, γευστική και πολύ χορταστική, ιδανική για τις κρύες
ημέρες, σαν τη σημερινή.
Ο κλασικός συνδυασμός πατάτας και πράσου ενισχύεται με ζωμό κοτόπουλου ή
λαχανικών, γιαούρτι ή ελάχιστο μπέικον και αρωματίζεται με φρέσκο κόλιανδρο ή θυμάρι.
Έτσι γίνεται μια σούπα υπέροχη που μπορούμε να τη σερβιρίρουμε σαν πρώτο πιάτο, ακόμα και σαν κυρίως. Δοκιμάστε τη!
Έτσι γίνεται μια σούπα υπέροχη που μπορούμε να τη σερβιρίρουμε σαν πρώτο πιάτο, ακόμα και σαν κυρίως. Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για 4-5 μερίδες)
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 μικρά ξηρά κρεμμύδια, χονδροκομμένα
3 πράσα χονδροκομμένα, μόνο το άσπρο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κλωναράκια σέλινο, ολόκληρα
50 ml ελαιόλαδο
1 lt ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το Σερβίρισμα
Μερικά κλωναράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα, ή φρέσκο θυμάρι
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
2 φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, κομμένες σε κυβάκια (κρουτόν)
Οδηγίες
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα
κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σέλινο και πολτοποιούμε τη
σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, ζεστή, προσθέτουμε μία κουταλιά στραγγιστό
γιαούρτι και κρουτόν ή ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Προαιρετικά
Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε 3 φέτες μπέικον και τις ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο σκεύος ροδίζουμε και τα κυβάκια του ψωμιού, ανακατεύοντάς τα,
μέχρι να απορροφήσουν το λίπος του μπέικον.
Προσθέτουμε μπέικον και κρουτόν στη σούπα.
Καλή όρεξη!
Helen Καλή Χρονιά με υγεία και τύχη! Φαίνεται υπέροχη και αυτή η συνταγή. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να σε ενημερώσω πως η επίσης υπέροχη ψαρόσουπα βελουτέ δεν υπάρχει πια στο ιστολόγιο σου!...
Χρονια πολλά και καλή χρονιά Ελένη, η σουπιτσα σου ότι πρέπει γι'αυτα τα κρύα.
ΑπάντησηΔιαγραφή