Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Curry με Χοιρινό και Πατάτες

Πολλά πιάτα της κουζίνας Ασιατικών χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Ινδονησία, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στη χώρα μας και έχουμε συνηθίσει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους. Απόδειξη και τα πολλά Ασιατικά εστιατόρια που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Εμείς τα γνωρίσαμε, όταν ζούσαμε εκτός Ελλάδος, και πολλά από αυτά τα λατρεύσαμε, με αποτέλεσμα να τα μαγειρεύουμε τακτικά.
Τα διάφορα curry είναι από τα αγαπημένα μας!



Τι είναι το curry; Θα μάθετε περισσότερα και θα κατατοπισθείτε πλήρως, εάν διαβάσετε παλιότερη ανάρτηση στο blog μου "Το Curry που γνωρίζουμε και άλλα δύο που ίσως αγνοούμε".
Ένα κλασικό, νοστιμότατο Ινδικό curry σας προτείνω σήμερα με χοιρινό και πατάτες που, αν συνοδευτεί από ρύζι, γίνεται πλήρες γεύμα.




Το γιαούρτι, αγαπημένο υλικό της Ινδικής κουζίνας, χρησιμοποιείται για να κάνει πιο ήπια τη γεύση του μείγματος μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Δοκιμάστε το!





Τα Υλικά

700γραμ. ψαρονέφρι, κομμένο σε κύβους
50ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1κ.σ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ
1 κ. γλ. τριμμένοι σπόροι κόλιανδρου
1 κ. γλ. τριμμένο κύμινο
½ κ. γλ. τριμμένος κουρκουμάς
2 ξυλάκια κανέλας
2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα
5-6 φύλλα κάρυ, αποξηραμένα
2 τομάτες, χωρίς τους σπόρους, χονδροκομμένες
1 κ. σ. πελτέ τομάτας
3 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 μικρά κόκκινα chilies, χωρίς τους σπόρους
200ml ζωμός λαχανικών ή χλιαρό νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σερβίρισμα
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)

Οδηγίες







Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σ΄ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. 
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά  λεπτά.









Εν συνεχεία, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και κατόπιν βάζουμε και το χοιρινό κρέας. Σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι ν΄ασπρίσει το κρέας.












Τέλος προσθέτουμε τις τομάτες , το πελτέ, τις πατάτες, τα καυτερά πιπεράκια και το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το curry, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.





Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, δεν ανακατεύουμε αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Όταν κρέας και πατάτες έχουν μαλακώσει και το φαγητό έχει μελώσει, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.



Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι μπασμάτι, στραγγιστό γιαούρτι και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.





Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Πόσα ωραία και μυρωδάτα μπαχαρικά!
    Είναι Ελένη μου η μαγική τους νότα που ζωντανεύει κάθε φαγητό. Φύλλα κάρυ δεν έχω, αλλά όλα τα υπόλοιπα καθώς και carry σε σκόνη παίζουν πολύ και στους δικούς μου συνδυασμούς, ειδικά όταν μιλάμε για κρεατικά.
    Την ξαναδιαβάζω για να την έχω στον "σκληρό δίσκο του μυαλού" προς άμεση εκτέλεση...
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή