Μια νοστιμότατη τάρτα με πολύ τραγανή, αρωματική και μπισκοτένια βάση και
πολύ σοκολατένια γέμιση! Ένας πειρασματισμός μου πολύ επιτυχής γευστικά, που εκτιμήθηκε πάρα πολύ!
Δοκιμάστε τη, θα σας καταπλήξει!
(The recipe also in English).
(The recipe also in English).
Τα Υλικά
Για τη Βάση
100 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
80 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100γραμ. ζάχαρη ή και λιγότερη
1 κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι baking powder
1 σφηνάκι κονιάκ
⅓ κουταλάκι τριμμένα γαρίφαλα
250γραμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
Για τη Γέμιση
250γραμ. χαλβάς από ταχίνι με σοκολάτα ή άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές ταχίνι
3 κουταλιές σπιτική μαρμελάδα εσπεριδοειδών (η συνταγή εδώ)
3 κουταλιές γάλα σόγιας
½ φλιτζάνι χονδροκομμένη καρυδόψιχα
100γραμ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα (chocolate nibs)
1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι ή πορτοκάλι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση.
Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και θα την αφήσουμε στο ψυγείο για
μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε την τάρτα
(Η ταρτιέρα δεν χρειάζεται λάδωμα).
Γεμίζουμε την τάρτα με τα υλικά της γέμισης και ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια και καλύπτουμε την τάρτα,
σχηματίζοντας ρόμβους. (Επειδή η ζύμη είναι αρκετά μαλακή, μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε λίγο επί πλέον αλεύρι για να σας διευκολύνει στο πλάσιμο).
Ψήνουμε την τάρτα στους 170º C στον αέρα, μέχρι
να φουσκώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί εντελώς η γέμισή της.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε μέσα στη
φόρμα, μέχρι να κατέβη η θερμοκρασία της.
Κατόπιν τη βάζουμε σε μία πιατέλα, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
THE RECIPE IN ENGLISH
THE RECIPE IN ENGLISH
Ingredients
For the Base
100 ml extra virgin olive
oil
80 ml fresh orange juice
100 grams sugar or less
1 teaspoon orange zest
½ teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
1 small glass cognac or arrack
⅓ of teaspoon grated
cloves
250 grams all purpose
flour, sieved
For the Filling
250grams tahini halva with
chocolate or vanilla
2 tablespoons tahini
3 tablespoons homemade
citrus jam
3 tablespoons of soy milk
½ cup chopped walnut
100 grams chopped chocolate
nibs
1 table spoon lemon or
orange liqueur
Instructions
Prepare the dough for the
base
Mix in a bowl all the
liquid ingredients and sugar. Beat well for a few minutes. Then add the
remaining ingredients and mix with a spatula, until have a soft dough.
Wrap dough with plastic and
refrigerate for half an hour.
Prepare the filling
In another bowl, crush the
halva with a fork and mix it with the rest of the stuffing ingredients.
Prepare the tart
Remove the dough from the
refrigerator and keep ⅓ of it aside.
Cover the base and the
side of a 26cm tart form with the dough.
(No need to butter the
form).
Fill the tart with the
filling and straighten with a spatula.
With the remaining dough, using
more flour, create cords and cover the tart, forming lozenges.
Bake tart at 170º C in air,
until it rises slightly and completely solidifies its filling.
When baked well, remove
from oven and leave in the form, until cool.
Then put in a platter, cut
and serve.
Good luck!
Δείχνει πολύ νόστιμη!!! Ζουμερή στο εσωτερικό της και τραγανή απ΄ έξω!!! Και όχι μόνο σε νηστεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές να έχετε!!! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
Τέλειος συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα Ελένη!!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά , να είσαι καλά Ελενη μου και του χρόνου με υγεία .
ΑπάντησηΔιαγραφή