Ένα νοστιμότατο, οικογενειακό, Κυριακάτικο πιάτο με το αγαπημένο μας κοτόπουλο
που μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγουμένη ημέρα.
Το κρέας διατηρείται πολύ μαλακό και η γέμιση και το κρασί του προσδίδουν εξαιρετικά
αρώματα και απίστευτη νοστιμιά.
Κομμένο σε φέτες είναι ιδανικό και για μπουφέ. Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα τους
1 κουταλιά κουρκουμάς
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 ml λευκό κρασί ή ροζέ
50 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 οδοντογλυφίδες ή 4 ξυλάκια για σουβλάκι
Για τη Γέμιση
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 λιαστές τομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πικάντικη σάλτσα κέτσαπ
100γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
8 αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε νερό, καλά στυμμένα και
ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ανοίγουμε κάθε στήθος στη μέση. Αν θέλουμε, το
τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και το χτυπάμε προσεκτικά για να ανοίξει
περισσότερο.
Πασπαλίζουμε εσωτερικά με κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σ΄ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε.
Τοποθετούμε τη γέμιση εσωτερικά πάνω στο μισό ανοικτό στήθος και την καλύπτουμε, κλείνοντας με το υπόλοιπο. Ασφαλίζουμε τη γέμιση, καρφώνοντας την ένωση με δύο οδοντογλυφίδες ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Γεμίζουμε και τα υπόλοιπα φιλέτα και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά το κοτόπουλο. Το
ροδίζουμε πάνω σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να το αφήσουμε να ψηθεί. Μόλις
ροδίσει από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη.
Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό τηγάνι το κρασί, το ανακινούμε ζωηρά και
περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και, αφού κατέβη λίγο η θερμοκρασία
του, το κόβουμε προσεκτικά σε φέτες.
Το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και φρέσκια σαλάτα εποχής.
Καλή όρεξη!
Ποσο λαχταριστο αυτο το κοτοπουλακι Ελενη μου! Και δεντρολιβανο και πορτσινι, απο τα πολυ αγαπημενα μου υλικα! Θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κοτόπουλο είναι πολύ αγαπημένο υλικό. Κι επειδή το στήθος έχει κρέας με ουδέτερη γεύση
Διαγραφήχρειάζεται νε ενισχυθεί.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα έδωσαν τη λύση.
Καλό σου βράδυ, Μαρίνα μου!
Καλησπέρα Ελένη μου!!! Εφτιαξες καταπληκτικό φαγητό!! Οι τσεπούλες από κοτόπουλο γεμιστές με οτιδήποτε, αλλά πολύ περισσότερο με την ιδιαίτερη γέμιση που πρότεινες είναι αγαπημένο μου φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακότατο δε και για γεύμα με φίλους. Αχ και να ήξεραν ότι είναι τόσο εύκολο να γίνει!!!!
Σημαντικότατος και καθόλου αμελητέος παράγοντας η ετοιμασία του κοτόπουλου από την προηγούμενη!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό σου βράδυ!!!!!!
Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΟι τσεπούλες που κρύβουν νοστιμιές που ξαφνιάζουν όλους.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι φίλοι μας πόσο εύκολο είναι το πιάτο που τους προσφέρουμε.
Αρκεί που τους ευχαριστούμε με ένα καλομαγειρευμένο και καλοσερβιρισμένο φαγητό, δε συμφωνείς;
Φιλάκια πολλά
Υπέροχη η γέμιση με τα μοναδικά πορτσίνι, που είναι τόσο αρωματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο και το σύνολο του πιάτου σου Ελένη μου. Φροντισμένο μέχρι κεραίας!
Φιλιά πολλά!
Ζ.
Καλησπέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ που πάντα με ενθαρρύνεις!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα Ελένη μου! Καταπληκτική πρόταση μας έχεις σήμερα... θαυμάσιο πιάτο και η γέμιση που ετοίμασες είναι όνειρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπα να αποφύγω τα αλλαντικά και χρησιμοποίησα αρωματικά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα νοστιμότατο, πολύ μαλακό κοτόπουλο που εκτιμήθηκε πολύ, Κική μου!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Φιλιά
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΛΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και πολύ νόστιμο.
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!