Τι θα λέγατε για μερικά πανεύκολα και νοστιμότατα τυροπιτάκια;
Γίνονται τραγανά, με σπιτική πανεύκολη ζύμη, είναι πολύ αρωματικά και
χρειαζόμαστε αγαπημένα υλικά Ελληνικά και Μεσογειακά, που υπάρχουν σε κάθε
σπίτι: τυρί φέτα, ρίγανη, κρεμμύδι και λιαστές ντομάτες!
Θα ετοιμάσουμε ένα υπέροχο σνακ για το Σχολείο ή το Γραφείο που θα το νοσταλγήσουμε,
όταν τελειώσει!
Τα Υλικά
(Για 8 τυροπιτάκια)
Για τη Ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ φλιτζάνι έξτρα
150 ml ελαιόλαδο και μία κουταλιά έξτρα
1 αυγό
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη Γέμιση
200γραμ. τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
5 λιαστές τομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Επί πλέον
1κουταλιά μαύρο σουσάμι
1 κουταλιά παπαρουνόσπορος
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πιέζουμε με τις παλάμες μας πάνω σε
αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μέρη και κάθε ένα το αλευρώνουμε
και το ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό.
Βάζουμε στο καθένα στη μία πλευρά μία γεμάτη κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε
και ενισχύουμε την ένωση πατώντας τη με ένα πιρούνι ή με τα δάκτυλά μας.
Αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Δεν έχω λόγια...Με ξεσήκωσες "άγρια" αυτή την ώρα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα ετοιμάσω σίγουρα αν όχι απόψε, αύριο το πρωί, για συνοδεία στα ρεβιθάκια που τους ετοιμάζω (έτσι για να τους καλοπιάσω...).
Χρόνια Πολλά εύχομαι κι' από εδώ.
Θα τους αρέσουν, Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΑλλά και σ εμένα άρεσε η ιδέα των ερεβύνθων!
Φιλιά και χαιρετίσματα
Σίγουρα Ελένη μου τα μεσογειακά σου τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα , αυτό φαίνεται από τα υλικά που έχεις βάλει μέσα. Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Κατερίνα!
ΔιαγραφήΈχουν μια άλλη νοστιμιά και θυμίζουν λίγο λαδένια γευστικά.
Καλό σου βράδυ.
Εξαιρετικά τυροπιτάκια Ελένη μου!Η λιαστή ντομάτα χαρίζει τη μεσογειακή νότα που τα διαφοροποιεί και πιστεύω ότι πρέπει να διπλαςιάςουμε την δόση,για να αισθανθούμε στο μέγιστο την απίθανη γεύση τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μας εντυπωσιάζεις!Είτε για το απλό,είτε για το πολύπλοκο ,χαιρόμαστε να διαβάζουμε τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σου δεινότητες!
Φιλια πολλά,πολλά!
Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΚι εγώ χαίρομαι πολύ να διαβάζω τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας. Έτσι πιστεύω ότι οι συνταγές βελτιώνονται και πλουτίζονται.
Όσον αφορά στα τυροπιτάκια, όντως η λιαστή ντομάτα έδωσε μια άλλη γευστική διάσταση στη γέμιση.
Μας άρεσε πάρα πολύ.
Να είσαι καλά, καλή μου φίλη.
Φιλιά πολλά
Σε τόσο νόστιμα τυροπιτάκια φυσικά και λέμε ναι Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε σου κρύβω άλλωστε ότι στις ζύμες σε εμπιστεύομαι απόλυτα.
Και αυτή η μεσογειακή γέμιση είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη!
Φιλιά
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, Ερμιόνη μου, για την εμπιστοσύνη σου! Το εκτιμώ πάρα πολύ.
ΔιαγραφήΗ γέμιση είναι νοστιμότατη και ιδανική για όσους αποφεύγουν τα αλλαντικά.
Η λιαστή ντομάτα και η ρίγανη δένουν εξαιρετικά.
; Φιλάκια πολλά
Δεν μπορω να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου! Διαβάζοντας τη συνταγη ενοίκια πως τα φετινούς κιολας! Θέλω να τα δοκιμάσω επειγόντως!!! Ευχαριστουμε πολυ κα Γρηγοριαδου μου!!! Πολλα πολλα φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Μαριάννα μου!
ΔιαγραφήΕύχομαι να σας αρέσουν, αν ναι, θα χαρώ πολύ!
Πολλά φιλιά
Αυτά τα τραγανο-νόστιμα, λαχταριστά τυροπιτάκια με τα μεσογειακά αρώματα, τα βλέπω ,,,,,, μου κλείνουν το μάτι και μου λένε "φτιάξε μας"!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΕίδες πόσο πονηρά είναι αυτά τα τυροπιτάκια;
Φιλάκια
H ζύμη φαινεται πολύ ωραία Ελεν...Ευκολη και νόστιμη. πολύ τα ζήλεψα τα τυροπιτάκια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρωμα μεσογείου εχουν.
Φιλιά :)
Όντως εύκολη και πολύ νόστιμη ζύμη, Marion!
ΔιαγραφήΚαι η γέμιση νοστιμόταταη!
Αχχχχχ αυτά τα τυροπιτάκια σου Ελένη μου!! Εύκολα, νόστιμα και με μια ζύμη που με ξετρέλλανε... πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!!! Το Σαββατοκύριακο θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Κική μου, ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σου!
Φιλάκια