Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τυροπιτάκια με Σπιτική Ζύμη Μεσογειακή Γέμιση – Cheese Pies with Homemade Dough and Mediterranean Filling

Τι θα λέγατε για μερικά πανεύκολα και νοστιμότατα τυροπιτάκια;
Γίνονται τραγανά, με σπιτική πανεύκολη ζύμη, είναι πολύ αρωματικά και χρειαζόμαστε αγαπημένα υλικά Ελληνικά και Μεσογειακά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: τυρί φέτα, ρίγανη, κρεμμύδι και λιαστές ντομάτες!
Θα ετοιμάσουμε ένα υπέροχο σνακ για το Σχολείο ή το Γραφείο που θα το νοσταλγήσουμε, όταν τελειώσει!  






Τα Υλικά
(Για 8 τυροπιτάκια)

Για τη Ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ φλιτζάνι έξτρα
150 ml ελαιόλαδο και μία κουταλιά έξτρα
1 αυγό
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη Γέμιση
200γραμ. τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
5 λιαστές τομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Επί πλέον
1κουταλιά μαύρο σουσάμι
1 κουταλιά παπαρουνόσπορος

Οδηγίες



Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, εκτός από το ½ φλιτζάνι, και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τα χέρια απαλά, αλλά όχι πάρα πολύ. Αλείφουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων. Την αφήνουμε για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.



 




Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.








 



Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πιέζουμε με τις παλάμες μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μέρη και κάθε ένα το αλευρώνουμε και το ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό. 







Χρησιμοποιώντας ένα πιατάκι του τσαγιού αφαιρούμε όσα κομματάκια περισσεύουν από την περιφέρεια.
Βάζουμε στο καθένα στη μία πλευρά μία γεμάτη κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε και ενισχύουμε την ένωση πατώντας τη με ένα πιρούνι ή με τα δάκτυλά μας.






Αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.



Καλή επιτυχία! 

16 σχόλια:

  1. Δεν έχω λόγια...Με ξεσήκωσες "άγρια" αυτή την ώρα Ελένη μου.
    Θα τα ετοιμάσω σίγουρα αν όχι απόψε, αύριο το πρωί, για συνοδεία στα ρεβιθάκια που τους ετοιμάζω (έτσι για να τους καλοπιάσω...).
    Χρόνια Πολλά εύχομαι κι' από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους αρέσουν, Πηνελόπη μου!
      Αλλά και σ εμένα άρεσε η ιδέα των ερεβύνθων!
      Φιλιά και χαιρετίσματα

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα Ελένη μου τα μεσογειακά σου τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα , αυτό φαίνεται από τα υλικά που έχεις βάλει μέσα. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κατερίνα!
      Έχουν μια άλλη νοστιμιά και θυμίζουν λίγο λαδένια γευστικά.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικά τυροπιτάκια Ελένη μου!Η λιαστή ντομάτα χαρίζει τη μεσογειακή νότα που τα διαφοροποιεί και πιστεύω ότι πρέπει να διπλαςιάςουμε την δόση,για να αισθανθούμε στο μέγιστο την απίθανη γεύση τους!
    Πάντα μας εντυπωσιάζεις!Είτε για το απλό,είτε για το πολύπλοκο ,χαιρόμαστε να διαβάζουμε τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σου δεινότητες!
    Φιλια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
      Κι εγώ χαίρομαι πολύ να διαβάζω τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας. Έτσι πιστεύω ότι οι συνταγές βελτιώνονται και πλουτίζονται.
      Όσον αφορά στα τυροπιτάκια, όντως η λιαστή ντομάτα έδωσε μια άλλη γευστική διάσταση στη γέμιση.
      Μας άρεσε πάρα πολύ.
      Να είσαι καλά, καλή μου φίλη.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Σε τόσο νόστιμα τυροπιτάκια φυσικά και λέμε ναι Ελένη!
    Δε σου κρύβω άλλωστε ότι στις ζύμες σε εμπιστεύομαι απόλυτα.
    Και αυτή η μεσογειακή γέμιση είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, Ερμιόνη μου, για την εμπιστοσύνη σου! Το εκτιμώ πάρα πολύ.
      Η γέμιση είναι νοστιμότατη και ιδανική για όσους αποφεύγουν τα αλλαντικά.
      Η λιαστή ντομάτα και η ρίγανη δένουν εξαιρετικά.
      ; Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Δεν μπορω να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου! Διαβάζοντας τη συνταγη ενοίκια πως τα φετινούς κιολας! Θέλω να τα δοκιμάσω επειγόντως!!! Ευχαριστουμε πολυ κα Γρηγοριαδου μου!!! Πολλα πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Μαριάννα μου!
      Εύχομαι να σας αρέσουν, αν ναι, θα χαρώ πολύ!
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  6. Αυτά τα τραγανο-νόστιμα, λαχταριστά τυροπιτάκια με τα μεσογειακά αρώματα, τα βλέπω ,,,,,, μου κλείνουν το μάτι και μου λένε "φτιάξε μας"!!
    Γεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου!
      Είδες πόσο πονηρά είναι αυτά τα τυροπιτάκια;
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. H ζύμη φαινεται πολύ ωραία Ελεν...Ευκολη και νόστιμη. πολύ τα ζήλεψα τα τυροπιτάκια σου.
    Αρωμα μεσογείου εχουν.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως εύκολη και πολύ νόστιμη ζύμη, Marion!
      Και η γέμιση νοστιμόταταη!

      Διαγραφή
  8. Αχχχχχ αυτά τα τυροπιτάκια σου Ελένη μου!! Εύκολα, νόστιμα και με μια ζύμη που με ξετρέλλανε... πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!!! Το Σαββατοκύριακο θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, ευχαριστώ!
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή