Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Φιλέτα Σολομού με Κρούστα Ψωμιού και Αρωματικά - Herb Crusted Salmon Fillets

Ένα πανεύκολο, ευπαρουσίαστο, νόστιμο και διαιτητικό πιάτο!
Το φιλέτο του σολομού ταιριάζει καταπληκτικά με την αρωματική κρούστα ψωμιού που το διατηρεί κατά το ψήσιμο μαλακό και ζουμερό και το αρωματίζει διακριτικά. Δοκιμάστε το!




Τα Υλικά

4 φέτες φιλέτου φρέσκου σολομού, με το δέρμα (από την μία πλευρά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μία λαδόκολλα (προαιρετικά)

Για την Κρούστα
2 φέτες ψωμί, ολικής αλέσεως
φλιτζανιού φρέσκος ​​μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ο χυμός και το ξύσμα ½ λεμονιού
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.



Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα του σολομού και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ταψί, με την πλευρά που έχει δέρμα προς τα κάτω.











Βάζουμε όλα τα υλικά της κρούστας σ΄ένα food processer, τα κόβουμε και τα αναμειγνύουμε, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.












Με ένα κουτάλι προσθέτουμε μείγμα ψωμιού πάνω στην χωρίς δέρμα πλευρά των φιλέτων και πιέζουμε με την παλάμη μας, για να κολλήσει.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.


Σερβίρουμε τα φιλέτα με σαλάτα ψητών ή βραστών λαχανικών και φέτες λεμονιού.



Καλή όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Αυτός ο αρωματικός σολομός με την υπέροχη κρούστα, μου κλείνει το μάτι, τον βλέπω;-)
    Φιλιά, καλό απόγευμα Ελενάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακό πιάτο, στην πολυχρωμία της γεύσης,αλλά και στο παιγνίδισμα του ματιού!
    Αρωματικά στοιχεία δένονται μεταξύ τους σε ένα τραγανό γευστικό εναγκαλισμό και αποδίδουν την μέγιστη νοστιμιά στο κοκκινωπό ψάρι με την εύπεπτη πρωτεϊνη και τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα.
    Το ζητούμενο εξάλλου είναι ,η μέγιστη απόδοση γεύσης στην υγιεινή διατροφή,κάτι που σήμερα Ελένη μου το πέτυχες με ταυτόχρονα άριστα οπτικά αποτελέσματα!!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με γλώσσα ή αντίστοιχο ψάρι κι είναι όντως εξαιρετικά νόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο πιάτο!
    Ελαφρύ και πολύ γευστικό!
    Και για να σου πω την αλήθεια Ελένη μου, είναι η αγαπημένη μου εκδοχή για σολομό, έτσι με την αρωματική κρούστα να τον τυλίγει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστικη η αρωματικη του κρούστα!
    Καλό Ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμάν!!! Αμάν!!!
    Τέλεια κρούστα για σολωμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόστιμο ψάρι και αγαπημένο πιάτο ο σολωμός.
    Η κρούστα και τα αρωματικά βότανα από πάνω σίγουρα θα το νοστίμισαν ακόμα περισσότερο.

    Το φρόντισες ιδιαιτέρως αυτό το πιάτο για να γλείψουμε τα δακτυλάκια μας!

    Καλό Σ/Κ Ελένη μου!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελειο!!! Ειναι ενα απο τα πιατα που θελω να κανω στο αμεσο μελλον!!!! Αφου λοιπον το προτεινεις και εσυ σιγουρα θα το κανω!!!!
    Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νοστιμότατο πιάτο αν και δεν είμαι καλή φίλη των ψαριών... αυτό όμως είναι πολύ αρωματικό!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο Ελεν.
    Νομιζω με την αρωματική κρούστα είναι ο ιδανικότερος τρόπος να κάνεις το σολομό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή