Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Αφράτο Παγωτό Μαστίχα


Το πιο αφράτο και αρωματικό παγωτό που έχω φτιάξει!
Τα υλικά του δίνουν ένα υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα και το άρωμα της μαστίχας το κάνει ακαταμάχητο! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δυνατό μίξερ με μεταλλικό κάδο που βοηθάει το γρήγορο «δέσιμο» της κρέμας.



Τα Υλικά
(Για περίπου δύο κιλά παγωτό)

1 κουτί/390γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί/400γραμ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
1 κουτί/330ml κρέμα γάλακτος
1 μεταλλικό κουτί/250γραμ. κρέμα με φυτικά λιπαρά
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
5-6 δάκρυα μαστίχας, τριμμένα ή ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Μπισκότα, τριμμένα

Για το σερβίρισμα
Γλυκό κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο ή φράουλα

Οδηγίες

Βάζουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη, μαζί με το γάλα εβαπορέ, μέχρι να αρχίσει να παγώνει. Εάν ο κάδος δεν χωράει στην κατάψυξη, τότε παγώνουμε το γάλα χωριστά και στον κάδο βάζουμε μερικά παγάκια για δέκα λεπτά.



Ρίχνουμε μέσα στον κρύο κάδο όλα τα υλικά, εκτός της ζάχαρης και της μαστίχας και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Σκεπάζουμε τον κάδο με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για δύο ώρες.





Μετά τις δύο ώρες το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και να γίνει ομοιογενές κι αφράτο το μείγμα.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο, για άλλες δύο ώρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του χτυπήματος άλλη μια φορά.





Μετά το δεύτερο χτύπημα προσθέτουμε τη μαστίχα ή το λικέρ μαστίχας, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο παγωτού.
Το παγώνουμε για τουλάχιστον έξι ώρες. 







Είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!
Πέντε λεπτά, πριν το σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.



Το σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
Καλή επιτυχία!

32 σχόλια:

  1. Παγωτό αγαπημένο βλέπω Ελένη μου, λαχταριστό λαχταριστό και μυρωδάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερνάω πολύ ευχαρίστως, Κατερίνα μου!
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. μαστιχα..υπέροχη γεύση...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαστίχα έδωσε υπέροχη γεύση, έκανε το παγωτό ακαταμάχητο!
      Μας άρεσε πολύ και γι' αυτό σας το προτείνω.
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό!!!
    Αυτό το "αφράτο" που είπες μου έκανε τρελό κλικ Ελένη!
    Βέβαια δεν μπορώ ούτε να δοκιμάσω μαστίχα, αλλά αυτό δεν αποτελεί για μένα πρόβλημα. Σκέφτομαι να την αντικαταστήσω με ενα σωρό άλλα υλικά που μου έρχονται στο μυαλό.
    Φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες πόσο κρεμώδες είναι και πόσο έχει φουσκώσει!!

    Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παγωτό, Χρυσαυγή μου, όντως είναι αφράτο και κρεμώδες. Πρέπει όμως να βγει λίγο από το ψυγείο, να μαλακώσει και μετά να το σερβίρουμε.
      Αν δεν σου αρέσει η μαστίχα, μπορείς να την αντικαταστήσεις με φυσική βανίλια, όχι βανιλίνη, διότι έχει διαφορετική γεύση.
      Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένο παγωτό με εκπληκτική γεύση Ελένη μου!!! Τέλειο!!! Γεια στα χέρια σου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Κική μου, χαίρομαι που σου αρέσει!
      Είναι όντως πολύ αρωματικό και νοστιμότατο.
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτική παρουσίαση Έλενά μου..πρέπει να εχει συναρπαστική γεύση..και απίθανη ιδέα ο συνδιασμός με το γλυκό κουταλιού!!Νάσαι καλά και καλό σου βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ!
      Το γλυκό κουταλιού του ταιριάζει υπέροχα.

      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  6. Παγωτό με μαστίχα!Σαν να λέμε βουτιά στη γεύση αλλά χωρίς τέλος και δίχως ανάσα!!!Βουτιά σε ωκεανό νοστιμιάς,δροσερό διάλειμμα στις καυτές ανάσες του πρώϊμου καλοκαιριού,καλόπιασμα γευστικού παραληρήματος στη μουντάδα της καθημερινότητας.
    Στην παγωμένη κρυστάλλινη εσωτερικότητα ενός απλού παγωτού με κρυμμένη νοστιμιά,ο γνήσιος καρπός του μαστιχόδεντρου χαρίζει τη μοναδικότητα.Κλέβει την αυθεντικότητα της δροσιάς.Παραπλανά τον ουρανίσκο και τον ταξιδεύει σε χιώτικα μονοπάτια.Οδηγεί τα βήματα σε καλοκαιρινά καλντερίμια.Βουτά τη σκέψη στην ανεμελιά και την καλοπέραση.Τι υπέροχο παγωτό Ελένη μου!Τι υπέροχες εικόνες!!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ωραία το επαίνεσες, Φωτεινή μου, σε ευγνωμονώ!
      Λες και το είχες δοκιμάσει-μακάρι να γινόταν!
      Καλό σου απόγευμα, καλή μου φίλη!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Aπό τα πιο αγαπημένα μου παγωτάκια, λαχταριστό και μαστιχομυρωδάτο!
    Φιλιά Ελενάκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα, Έλενά μου!
      Υπάρχει ακόμα, κερνάω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, χίλια ευχαριστώ!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  9. Ελένη μου φανταστικό, πραγματικά δείχνει τέλειο!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, όντως έγινε πολύ νόστιμο, αφράτο και κρεμώδες!
      Καμία σχέση με τα διάφορα του εμπορίου!
      Λέω να το επαναλάβω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Τρελαίνομαι για παγωτά, νομίζω οτι το λικέρ θα βοηθά στο να μην κρυσταλλιάσει και να είναι μαλακό!!!!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με το λικές γίνεται ωραίο, Λίλα μου, αλλά δεν είχα να βάλω.
      Συνήθως φέρνω χύμα από την επαρχία.
      Την επομένη φορά. . .
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...χωρίς να μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο, στο σχόλιό μου καλή μου Ελένη.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη! Το σχόλιό σου με τιμά!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Πολύ φίνο παγωτό με πολύ νοσταλγική γεύση!
    Με τα συγκεκριμένα υλικά πράγματι γίνεται πολύ αφράτο και με υπέροχη υφή!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Ερμιόνη μου!Σ' εμάς αρέσει πολύ η μαστίχα, οπότε μας άρεσε πολύ και το παγωτάκια! Το επαναλάβαμε, αν αυτό λέει κάτι!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  13. Αχ με το βυσσινάκι απο πάνω, καταπληκτικό παγωτό δεν έχω καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ, βλέπω, Έρη μου, θέλεις βυσσινάκι! Τι να κάνω, μου είχε τελειώσει.
      Πάντως και με τη φράουλα είναι εξαιρετικό.
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  14. Το τέλειο παγωτό!!! Τα λόγια είναι περιττά!!! Το θέεεεεεεελω!!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!
      Κι εγώ πολύ θα ήθελα, Αναστασία μου, να σε κεράσω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  15. Δεν είμαι πολύ του παγωτού Ελένη μου αλλά αυτό το λιμπίστηκα τρελά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, Στέλλα μου, αν δεν είναι σπιτικό, δεν τρώω παγωτό!
      Αυτό όμως έγινε νοστιμότατο και πολύ αρωματικό.
      Καλό σου απόγευμα.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Αυτό θα το φτιάξω σίγουρα,με ενθουσίασε,πρέπει να είναι πολύ νόστιμο,και πολυ αφράτο και κρεμωδες επίσης,μπράβο,τέλειο,καλο βράδυ,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νέλη μου, γίνεται εξαιρετικό αλλά χρειάζεται χτύπημα. Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο.
      Όταν το δοκιμάσεις, πολύ θα ήθελα την άποψή σου!
      Καλό σου απόγευμα
      Φιλάκια

      Διαγραφή