Στην εποχή της κίτρινης κολοκύθας οι περισσότεροι συνηθίζουμε να φτιάχνουμε
μόνο κολοκυθόπιτα ή αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες!
Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρυσαφένιο υλικό, δώρο του
καλοκαιριού, για γέμιση σε τάρτες ή μέσα στο μείγμα ενός κέικ ή ακόμα να τολμήσουμε
κι ένα υπέροχο και πολύ εμφανίσιμο γλυκό κουταλιού!
Όταν όμως ο καιρός αρχίζει να κρυώνει ξαναθυμόμαστε τις ζεστές και θρεπτικές
σούπες που είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή για
πρώτο πιάτο.
Εκτός από τις κλασικά σούπες που όλοι έχουμε συνηθίσει, σας προτείνω να
δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με κίτρινη κολοκύθα, χωρίς επί πλέον γλυκαντικά ή
κρέμα γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμη και αρωματική και είμαι βεβαία ότι θα
ενθουσιαστείτε!
Τα Υλικά
(Για τρία μπολ)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
400γραμ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο (το λευκό μόνο μέρος), κομμένο σε ροδέλες
2 ξηρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1 κύβος ζωμού λαχανικών, σπιτικός ή του εμπορίου
1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. τριμμένοι σπόροι κύμινου
Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου
Οδηγίες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τα
λαχανικά, εκτός της κολοκύθας.
Βράζουμε τη σούπα πάνω σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά ή έως να
μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
αφαιρούμε τη δάφνη και το θυμάρι.
Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε,
μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και ανακατεύουμε,
μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του μπαχαρικού.
Γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου.
Η σούπα μας είναι έτοιμη!
Αγαπημένη σουπίτσα της εποχής!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τις σούπες κι αυτή είναι ιδιαίτερα νόστιμη!
Διαγραφή