Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Κέικ Μήλου με Αλεύρι Ολικής Αλέσεως – Apple Cake with Wholemeal Flour

Ένα πανεύκολο, αφράτο και πολύ υγιεινό κέικ, με αρώματα μήλου και κανέλας, με πολλές φυτικές ίνες, χωρίς αυγά και ζάχαρη! Είναι του τύπου “all in one bowl” και δεν χρειάζεται μίξερ. Χρησιμοποιούμε ένα καλό αλεύρι με καλή υφή και αρκετές φυτικές ίνες. 
Καλό είναι το κέικ να ψηθεί μέσα σε ταψάκι, να απλωθεί και να στραγγίσει καλά. Δικό σας!








Τα Υλικά
(Ταψί 23Χ30 cm)

300γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 ml ελαιόλαδο
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
3 κ. σ. μέλι ανθέων 
2 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε μία κ. σ. χυμό λεμονού
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη
150γραμ. βιολογικές ξανθές σταφίδες
1 κ. σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί


Οδηγίες






Λαδώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα.















Μέσα σ΄ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι και τη σόδα και χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα αυγών, για να αναμειχθούν τα υλικά.














Προσθέτουμε στο μπολ των υγρών το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.












Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
















Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί και το απλώνουμε παντού. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.








Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου μία ώρα. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, δοκιμάζουμε, εάν έχει ψηθεί καλά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε και το σερβίρουμε. Είναι ιδανικό και για πρωινό.




4 σχόλια:

  1. Μόλις το έφτιαξα και είναι τελειο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω φτιάξει πολλά γλυκά με συνταγές από το διαδίκτυο ...και ενώ ακολουθώ πιστά τις οδηγίες στο μεγαλύτετο ποσοστό αποτυγχάνουν!!!!!... είχα λοιπόν τις επιφυλάξεις μου και εδώ... μου άρεσε που ήταν υγιεινή και είπα να δοκιμάσω!!!!... απόλυτη επιτυχία!!!!!... μπράβοοοο και ευχαριστώ!!!... Δέσποινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δέσποινα!
      Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση. Έχεις δίκαιο για το διαδίκτυο, διότι πολλές φορές οι δημοσιεύσεις είναι copy/paste. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες πολλές φορές. Κάποιες φορές το αλεύρι είναι εκείνο που δημιουργεί διαφορές ή η δύναμη του φούρνου.
      Ελπίζω να τα λέμε τακτικά!

      Διαγραφή