Ένα πανεύκολο, αφράτο και πολύ υγιεινό κέικ, με αρώματα μήλου και κανέλας,
με πολλές φυτικές ίνες, χωρίς αυγά και ζάχαρη! Είναι του τύπου “all in one bowl” και δεν χρειάζεται μίξερ. Χρησιμοποιούμε ένα καλό αλεύρι με καλή υφή και αρκετές φυτικές ίνες.
Μέσα σ΄ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι και τη σόδα και χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα αυγών, για να αναμειχθούν τα υλικά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Τα Υλικά
(Ταψί 23Χ30 cm)
300γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 ml ελαιόλαδο
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
3 κ. σ. μέλι ανθέων
2 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε μία κ. σ. χυμό λεμονού
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη
150γραμ. βιολογικές ξανθές σταφίδες
1 κ. σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα.
Μέσα σ΄ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι και τη σόδα και χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα αυγών, για να αναμειχθούν τα υλικά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου μία ώρα. Πριν το βγάλουμε από το
φούρνο, δοκιμάζουμε, εάν έχει ψηθεί καλά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε και
το σερβίρουμε. Είναι ιδανικό και για πρωινό.
Μόλις το έφτιαξα και είναι τελειο!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη!
ΔιαγραφήΈχω φτιάξει πολλά γλυκά με συνταγές από το διαδίκτυο ...και ενώ ακολουθώ πιστά τις οδηγίες στο μεγαλύτετο ποσοστό αποτυγχάνουν!!!!!... είχα λοιπόν τις επιφυλάξεις μου και εδώ... μου άρεσε που ήταν υγιεινή και είπα να δοκιμάσω!!!!... απόλυτη επιτυχία!!!!!... μπράβοοοο και ευχαριστώ!!!... Δέσποινα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Δέσποινα!
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση. Έχεις δίκαιο για το διαδίκτυο, διότι πολλές φορές οι δημοσιεύσεις είναι copy/paste. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες πολλές φορές. Κάποιες φορές το αλεύρι είναι εκείνο που δημιουργεί διαφορές ή η δύναμη του φούρνου.
Ελπίζω να τα λέμε τακτικά!