Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Κέικ Τρουφάτο – Chocolate Truffle Cake


Σοκολατένιο και λαχταριστό κέικ για το πρωινό ή κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Αφράτο, με τρούφα, γλάσο πικρής σοκολάτας και ελαιόλαδο για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας ή ένα ποτήρι παγωμένο αναψυκτικό.

Το γιαούρτι και το γάλα που περιέχει δεν το αφήνουν να στεγνώσει, ακόμα και τις επόμενες ημέρες. Δικό σας!





Τα Υλικά
(Για φόρμα με τρύπα 26εκ.)

3 αυγά
100γραμ. καστανή ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% (170γραμ.)
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα 2%
200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γραμ. βιολογικό αλεύρι Ζέας, ολικής 
1 φακελάκι baking powder
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
100γρα. τρούφα σοκολάτας

Επί πλέον

1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας (100γραμ.)
4-5 κ. σ. φρέσκο γάλα, ζεστό
2 κ. σ. ψήγματα λευκής σοκολάτας
1 κ. σ. τρούφα (προαιρετικά)



Οδηγίες


 

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με μία κ. σ. κακάο σκόνη.
Κοσκινίζουμε το απλό αλεύρι με το ολικής και το αναμειγνύουμε με το baking powder.













Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατεύσουν.











Κατόπιν προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο, μετά το γιαούρτι και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα.















Τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, ενδιάμεσα την τρούφα σοκολάτας, φροντίζοντας να ενσωματωθούν  καλά τα υλικά.









Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170º C στον αέρα για περίπου  50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, δοκιμάζουμε, αν έχει ψηθεί, με ένα μαχαίρι.











Το αφήνουμε μερικά λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση.







Κόβουμε μία άκρη από το φακελάκι του γλάσου και το βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολάκι με ζεστό νερό, προσέχοντας να μην μπει νερό. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με λευκή σοκολάτα και τρούφα.



Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο, κόβουμε και σερβίρουμε.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου