Σοκολατένιο και λαχταριστό κέικ για το πρωινό ή κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Αφράτο, με τρούφα, γλάσο πικρής σοκολάτας και ελαιόλαδο για να συνοδεύσει το
καφεδάκι μας ή ένα ποτήρι παγωμένο αναψυκτικό.
Τα Υλικά
(Για φόρμα με τρύπα 26εκ.)
3 αυγά
100γραμ. καστανή ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% (170γραμ.)
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα 2%
200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γραμ. βιολογικό αλεύρι Ζέας, ολικής
1 φακελάκι baking powder
1 φακελάκι baking powder
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
100γρα. τρούφα σοκολάτας
Επί πλέον
1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας (100γραμ.)
4-5 κ. σ. φρέσκο γάλα, ζεστό
2 κ. σ. ψήγματα λευκής σοκολάτας
1 κ. σ. τρούφα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με μία κ. σ. κακάο σκόνη.
Κοσκινίζουμε το απλό αλεύρι με το ολικής και το αναμειγνύουμε με το baking powder.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να
αφρατεύσουν.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, δοκιμάζουμε, αν έχει ψηθεί, με ένα μαχαίρι.
Κόβουμε μία άκρη από το φακελάκι του γλάσου και το βάζουμε μέσα σ΄ένα
μπολάκι με ζεστό νερό, προσέχοντας να μην μπει νερό. Προσθέτουμε το γάλα και
ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με λευκή σοκολάτα και
τρούφα.
Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο, κόβουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου